Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Λουκουμάδες λαχταριστοί με πατάτα !!!!

Αυτούς τους λουκουμάδες να τους φτιάξετε όλοι !!!  Δεν θα έχετε ξαναφάει τόσο ωραίους !!  Παραδοσιακή συνταγή από Λέσβο !!!
 Τα υλικά είναι  για πολλούς λουκουμάδες αλλά και να μείνουν τρώγονται και την άλλη μέρα αρκεί να μελώσετε όσους θα φάτε κάθε φορά !! Αν θέλετε λιγότερους μοιράσετε τα υλικά στην μέση όπως έκανα κι εγώ και βγήκαν όσοι φαίνονται δηλαδή αρκετοί !!!


ΥΛΙΚΑ για μεγάλη δόση
2 κιλά αλεύρι Αλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κιλό πατάτες
φακελάκια μαγιά νωπή 50 γραμ .
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 και 1/2 ποτήρια του νερού νερό
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για από πάνω στο σερβίρισμα
κανέλα μέλι καρύδι.



ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια μικρά τις πατάτες και τις βράζουμε καλά.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο πουρέ ή με ένα πιρούνι.


Προσθέτουμε την μαγιά αραιωμένη σε λίγο ελάχιστα χλιαρό νερό το αλάτι και το νερό και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός όπως σας δείχνω λείος .



Ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύουμε  με τον αυγοδάρτη ή με το χέρι μέχρι να δούμε να γίνει παχύς χυλός όχι νερουλός γιατί δεν θα πετύχουν ..




 Το αφήνουμε κάπου ήσυχα να φουσκώσει θα το δείτε και θα το καταλάβετε τότε είναι έτοιμη για τηγάνι.Βάζουμε το λάδι να κάψει πολύ καλά και παίρνουμε κοντά μας ένα φλιτζάνι με νερό ένα μεγάλο κουτάλι για να το βουτάμε μέσα κάθε φορά να μην κολλάει η ζύμη.Ο τρόπος να βγούνε στρογγυλά είναι απλός βουτάμε το χέρι μέσα στην ζύμη παίρνουμε στην χούφτα μας την κλείνουμε και με το κουτάλι βρεγμένο παίρνουμε το περίσσιο δείτε φωτογραφία και ρίχνουμε στο καυτό λάδι.



Κάθε φορά βουτάμε το κουτάλι στο νερό θα παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης η φωτογραφία είναι ενδεικτική.Τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας λίγο και σερβίρουμε με μέλι κανέλα κι αν έχετε τριμμένο καρυδάκι !! Καλή επιτυχία γιατί όρεξη θα έχετε σίγουρα !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Αρωματικό καρύκευμα για όλα τα φαγητά !!!


Όλη η νοστιμιά στα φαγητά  και τα μυστικά κρύβονται μέσα σε αυτά εδώ τα μαγικά βαζάκια!!!Αρωματικό καρύκευμα για όλα τα φαγητά κατσαρόλας και  φούρνου....!!
Για πουλερικά, κρεατικά, ψάρια!!

Υλικά
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλα κεφάλια σκόρδα
1/2 ματσ μαϊντανό
,1/4απο το ματσάκι δυόσμο
1/4 από το ματσάκι βασιλικό
1/4 από το ματσάκι φρέσκια ρίγανη
Λίγο δενδρολίβανο
μισή κούπα ελαιόλαδο
και ότι άλλο αρωματικό βότανο έχετε εσείς
και λίγο αλάτι.



Τα διαλύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ ξεκινώντας από τα σκόρδα και μετά τα κρεμμύδια και τα βότανα ,το βάζουμε σε βαζάκια αποστειρωμένα καλύπτουμε την επιφάνεια με λάδι και τα διατηρούμε στο ψυγείο για πολλούς πολλούς μήνες..! Μια κουταλιά του γλυκού αρκεί να αρωματίσει το φαγητό σας!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πτί φουρ με σοκολάτα κι καρύδα !!


Υλικά

250γρ αγελαδινό βούτυρο
325  γραμ αλεύρι
190  γραμ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια




Χτυπάμε στο μίξερ Ζάχαρης με βούτυρο.
προσθέτουμε  το αυγό το αλεύρι την  βανίλια.
Ζυμώνουμε και κάνουμε μικρά μπαλάκια.
Τοποθετούμε  σε ταψί με λαδόκολλα και  τα πατάμε  από πάνω με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε  στους 180 για 15λεπτα.
Αφήνουμε  να κρυώσουν και βάζουμε  σε ένα μπισκοτάκι μαρμελάδα η ταχίνι κ το καπακώνω με ένα άλλο.

Για τη σοκολάτα περίπου 50γρ κουβερτούρα κ λίγο σπορέλαιο τα λιώνουμε  μαζί και  αλείφουμε από πάνω με ένα πινέλο.
Πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο προαιρετικά.
*Αν θέλουμε αντί να τα περάσουμε σοκολάτα από πάνω με πινέλο-- τα βουτάμε το μισό τους μέρος σε σοκολάτα.

Μαριλία Μακρίδου - Βασιλεία Βάγια - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Το γρήγορο γλυκάκι !!!


Ένα γρήγορο και εύκολο γλυκάκι έτσι γιά τίς πρωινές ή βραδυνές υπογλυκαιμίες!!

Υλικά
1 Φυτική σαντιγί,
1 Μερέντα,
2 πακέτα μπισκότα
120 γραμ βούτυρο ,
1 φλιτζανάκι ελληνικού κονιάκ
1 βανίλια,
ξηρούς καρπούς ότι έχουμε
Στόλισα με κράνα που είχα κάνει το λικέρ -Εσείς βάλτε ότι υπάρχει στο σπίτι από λικέρ


Τρίβουμε τα μπισκότα και το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, βάζουμε μία κουταλιά Μερέντα τούς μισούς ξηρούς καρπούς το μισό φλιτζάνι κονιάκ τα ανακατεύουμε τα βάζουμε στο τσέρκι και ψυγείο.



Χτυπάμε την σαντιγί προσθέτουμε το υπόλοιπο κονιάκ την βανίλια μία πρέζα αλάτι και την Μερέντα ανακατεύουμε και στρώνουμε επάνω στα μπισκότα.
Όποιος θέλει βάζει και γιαούρτι μαζί με την Μερέντα που χτυπάει!!
Το στολίζουμε με ότι έχουμε γλυκό κουταλιού ή ότι έχετε.
Τοποθετούμε στο ψυγείο καμιά ώρα και έτοιμο για κατανάλωση!!!


Ilias Karpouchtsis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιάτικη γαλατόπιτα !!


Υλικά
3 ποτήρια γάλα,
1 κούπα ζάχαρη,
μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό,
3 αυγά,
βανίλια,
λίγο φρέσκο βούτυρο,
κανέλα για όταν ψηθεί.


Ανακατεύουμε γάλα, αυγά ζάχαρη σιμιγδάλι.
Τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε την βανίλια, σβήνουμε την φωτιά προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.



Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 με 40 λεπτά .
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.


*Η μία δόση είναι για μικρό ταψάκι. λίγο πιο μεγάλο από αυτό που βάζουν στα ζαχαροπλαστια τα στρογγυλά τα γλυκά ταψιού. Ανάλογα μετά βάζεις μεγάλη δόση.

Eφη Κυβέλου - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ταρτάκια εύκολα & γευστικά !!!



 Πανεύκολα ταρτάκια με πολύ ωραία τραγανή αφράτη βάση για όλες τις περιστάσεις !!!

Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι
λίγο αλάτι
2 κρόκο αυγού
5 κουταλιές παγωμένο νερό
150 γραμμάρια.βούτυρο παγωμένο



ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
2 φλυντζανι τσαγιού γάλα
3 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
1 κουτάλια.της.σούπας.αλεύρι
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές σούπας Βιτάμ
1 βανίλια
2 κουταλιές σούπας.ζάχαρη

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Κεράσια ροδάκινο φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά.στο μπολ και ζυμώνουμε.5 λεπτά
Αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά.
 Τα τοποθετούμε σε ταψάκι με θήκες δίνουμε σχήμα σαν ταρτάκι και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στους 175 βαθμούς.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Κάνουμε την κρέμα βάζουμε.το γάλα να ζεσταθεί διαλύουμε το αλεύρι κορν φλάουρ.
Το ρίχνουμε στο γάλα μόλις.πήξει κατέβα,ζούμε και ρίχνουμε κρόκο Βιτάμ βανίλια!
Αφήνουμε να κρυώσει!


ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τα ταρτάκια και τα γεμίζουμε με.την κρέμα μπόλικη χορταστική!Δικοσμούμε με τα φρούτα.μας!Το ψήσιμο 15 λεπτά της ζύμης στους 175 βαθμούς!


Tzeni Tsanaktsidou‎ - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Δελακατσιανό υπέροχο !!!


Οπου μελιτζάνα και νοστιμιά !!!

Νησιώτικη συνταγή !!

Υλικά
1 Κιλό μελιτζάνες αργείτικες
5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κρεμμύδι
1φλιτζανι λάδι
1 πράσινη πιπεριά
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 φλιτζάνι γάλα
5 αυγά
300 γρ κεφαλοτύρι
250 γρ γκούντα
250 γρ ρεγκάτο τυρί


Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και αφήστε μέσα σε αλατόνερο μια μισή ώρα
Στραγγίξτε και τηγανίστε ..κόψτε τα τυριά όλα σε κύβους και ανακατέψτε .
Στρώστε μέσα σε ταψί τις μελιτζάνες και τυριά.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι σε ένα κατσαρολάκι τρίψτε τις ντομάτες μέσα και φτιάξτε την σάλτσα με τα παραπάνω υλικά.
 Ρίξτε λίγο νεράκι μέσα και όταν δέσει η σάλτσα αφήστε λίγο  να κρυώσει και ρίξτε την μέσα στο ταψί με τις μελιτζάνες και τα τυριά!!
Χτυπήστε 5  αυγά με μισή κούπα γάλα και περιχύσετε το φαγητό!!
Ρίξτε και  το βουτυράκι βάλτε στο φούρνο -προθερμασμένο-και ψήστε μια 1,30 ώρα στους 200 μέχρι να ψηθεί πολύ καλά!!




Πατατοσαλάτα με κάπαρη!!

Βρασμένες πατάτες κατά βούληση

2 κουταλιές σούπας κάπαρη
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 κουτ σούπας μαϊντανό
Λεμόνι λάδι αλάτι κ πιπέρι!!

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ