Από τα ωραιότερα μελομακάρονα Μου ζητάτε συνταγή εάν και νωρίς για γιορτές !!!
Έφτιαξα πρώτα το Σιρόπι από βραδύς:
750 ml νερό,
750 γρ ζάχαρη,
3 φλούδες πορτοκαλιού,
1 ξυλάκι κανέλας,
200 γρ μέλι!
Το έβρασα χωρίς το μέλι για 8 λεπτά το κατέβασα έβγαλα τις φλούδες πορτοκαλιού έριξα το μέλι το ανακάτεψα και το άφησα στην άκρη!
Και αρχίνισα:.
Κοσκίνισα σε μια λεκάνη 1 κιλό αλεύρι και έριξα μέσα 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι!
Σε μια άλλη λεκανίτσα έριξα 500 γρ λάδι καλό με 250 γρ ζάχαρη και τα ανακάτεψα καλά με σύρμα! Πρόσθεσα 100 γρ κονιάκ,
250 γρ χυμό πορτοκαλιού που μέσα διέλυσα1 κ.γ.σοδα,
ξύσμα δύο πορτοκαλιών,
1 κ.γ.μπέικιν,
3 κ.γ.γεμάτα κανέλα,
μισό κ.γ.γαρίφαλο!
Τελείωσα έριχνα σε δόσεις το αλεύρι _σιμιγδάλι και ίσα που ανακάτευα με ξύλινη κουτάλα!
Μόλις απορρόφησε το αλεύρι_σιμιγδάλι σταμάτησα!
Στην ουσία τα ανακάτεψα 1 λεπτό!
Η ζύμη μαλακή και λεία και λιπαρή!
Τα έπλασα τα έβαλα στα ταψιά τα τρύπησα με πιρούνι και τα εψησα στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 30 λεπτά!
Και μόλις τα έβγαζα τα σιρόπιαζα στο κρύο σιρόπι!
Σιρόπιαζα ρίχνοντας τα στο σιρόπι πέντε_ πέντε τα άφηνα για 2 λεπτά γυρνώντας τα και τα έβγαζα!Τέλος έβαλα σε ένα ποτήρι 2 κ.σ μέλι με λίγο από το σιρόπι το ανακάτεψα καλά και πέρασα με πινέλο όλα τα μελομακάρονα!
Και φυσικά για τελείωμα τριμμένο καρύδι!
Έφτιαξα 70 κομμάτια!
Και προσοχή στο αλεύρι γιατί αλεύρι με αλεύρι διαφέρει .
Εγώ χρησιμοποίησα χύμα αλεύρι από μύλο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!