Φοντάν πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια -νηστίσιμα !!!
ΥΛΙΚΑ
6 Πορτοκάλια
2 φλιτζάνες του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνες του τσαγιού νερό
Τριμμένη φρυγανιά όσο πάρει
μπορείτε να την ανακατέψτε μισό μισό και με ινδοκάρυδο η με σιμιγδάλι την φρυγανιά .
2 σοκολάτες κουβερτούρα η 250 γρ
2 κουταλιές λάδι ελαφρύ
η ζάχαρη για το λοράρισμα εξαρτάται εσείς τι θέλετε!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περάστε ελαφρά απ τον τρίφτη τα πορτοκάλια να φύγει η φλούδα τους και το κίτρινο χρώμα τους, Βάλτε τα πορτοκάλια στην κατσαρόλα.
Βράστε από 5 λεπτά την κάθε φορά και για 3 φορές κάθε φορά.
Πετάτε κάθε φορά το νερό και βάζετε καινούριο.
Κάντε τα σε κομμάτια.
Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό.
Βράστε μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι τους κ πριν γίνουν γλυκό.
Πάρτε μόνο τα πορτοκάλια και κόψτε τα στο μπλέντερ.
Ρίξτε τόσο φρυγανιά όσο να πλάθονται στα χέρια εύκολα μπαλάκια.
Βάλτε στην συντήρηση του ψυγείου σας για μια ώρα η την κατάψυξη για μισή ώρα .
Λιώστε σοκολάτα με δυο κουταλιές λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι και κάντε την επικαλύψει η ρολάρετε μέσα σε κρυσταλλική ψιλή ζάχαρη.Φυλάξτε στο ψυγείο!!
Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΥΛΙΚΑ
6 Πορτοκάλια
2 φλιτζάνες του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνες του τσαγιού νερό
Τριμμένη φρυγανιά όσο πάρει
μπορείτε να την ανακατέψτε μισό μισό και με ινδοκάρυδο η με σιμιγδάλι την φρυγανιά .
2 σοκολάτες κουβερτούρα η 250 γρ
2 κουταλιές λάδι ελαφρύ
η ζάχαρη για το λοράρισμα εξαρτάται εσείς τι θέλετε!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περάστε ελαφρά απ τον τρίφτη τα πορτοκάλια να φύγει η φλούδα τους και το κίτρινο χρώμα τους, Βάλτε τα πορτοκάλια στην κατσαρόλα.
Βράστε από 5 λεπτά την κάθε φορά και για 3 φορές κάθε φορά.
Πετάτε κάθε φορά το νερό και βάζετε καινούριο.
Κάντε τα σε κομμάτια.
Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό.
Βράστε μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι τους κ πριν γίνουν γλυκό.
Πάρτε μόνο τα πορτοκάλια και κόψτε τα στο μπλέντερ.
Ρίξτε τόσο φρυγανιά όσο να πλάθονται στα χέρια εύκολα μπαλάκια.
Βάλτε στην συντήρηση του ψυγείου σας για μια ώρα η την κατάψυξη για μισή ώρα .
Λιώστε σοκολάτα με δυο κουταλιές λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι και κάντε την επικαλύψει η ρολάρετε μέσα σε κρυσταλλική ψιλή ζάχαρη.Φυλάξτε στο ψυγείο!!
Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ