Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Κριτσίνια !!!


ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΈΝΑ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟ ΣΝΑΚ !!!!


ΥΛΙΚΑ :

500γρ.αλευρι σκληρό 

220γρ.χλιαρο νερό 

50 γρ. σησαμέλαιο 

30γρ.βουτυρο σοφτ 

30γρ.ζάχαρη 

1κ.γ.αλατι 

30γρ.νωπη μαγιά ή 1.5 φακελάκι ξηρή 

σουσάμι. 

 .


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ΕΚΤΟΣ από το αλάτι. 

Το ανακατεύουμε με τον γάντζο για 2'''.

Αφού ανακατευτούν ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ευπλαστη ζύμη. Ζυμώνουμε 6'-7'.

Αν κολλάει βάζουμε λίγο σησαμέλαιο στα χέρια μας και το βγάζουμε από τον κάδο. 

Το αφήνουμε πάνω στον πάγκο μας. 

Κοβουμε ζυμαράκια των 25γρ.

Τα πλάθουμε σε στενόμακρο σχήμα. 

Τα αφήνουμε να ξεκουραστουν για 2'-3'.

Ετοιμάζουμε παράλληλα ένα μπόλ με χλιαρό νερό που μέσα ρίχνουμε λίγη ζάχαρη. 

Παίρνουμε τα μπαστουνακια και τα βουτάμε μέσα στο νερό και αμέσως μετά τα κυλάμε μέσα στο σουσάμι. 

Τα αραδιαζουμε σέ ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. 

Τα σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνουμε για 45'. 

Ζεσταίνουμε το φούρνο μας στους 170βαθ στις αντιστάσεις. 

Βάζουμε ένα ταψάκι με νερό στο κάτω μέρος του φούρνο. 

Ψήνουμε για 35'-40'.Μετα κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150βαθ.για να γίνουν τραγανά.

Εγώ έκανα την μισή δόση. 

Η συνταγή είναι του κ Χατζηγιατρουδακη. Εκτέλεση και φωτογραφίες από την κ.
 Anna Lampropouloy

Πάστες κορμού τέλειες !!!


ΠΑΣΤΕΣ ΚΟΡΜΟΥ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!!!!    

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΟΡΜΟΥ::

2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ σπασμενα σε μπολ,

200ml γαλα φρεσκο ζεστο,

4 κ.σ.γεματες κακαο κοσκινισμενο,

2 κ.σ.βουτυρο λιωμενο,

1 κ.σ κονιακ,

100 γρ καρυδια ψιλοκομμενα,

200 γρ αχνη ζαχαρη!!     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε το γαλα,την αχνη ,το κακαο ,το βουτυρο σε μπολ και τα ανακατευουμε!!!! 

Ριχνουμε το μείγμα στα μπισκοτα!

Ριχνουμε και το κονιακ με τα καρυδια και τα ανακατευουμε πολυ καλα με το χερι!!!  

Βαζουμε το μείγμα σε φορμακια και στην συνεχεια τα βαζουμε στην καταψυξη για 4 ωρες!! 

Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια τα αναποδογυριζουμε σε πιατελα!       

Κανουμε και εαν ΓΛΑΣΣΟ:

200 γρ κρεμα γαλακτος,180 γρ κουβερτουρα 2 κ.σ.βιταμ!!!    

Το αφηνουμε 3 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου ανακατευοντας το και στην συνεχεια ριχνουμε πανω στο καθενα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!

Πρωτότυπη (Νηστίσιμη Ταχινόπιτα) με φύλλο Κρούστας !!!



Πρωτότυπη (Νηστίσιμη  Ταχινόπιτα) με φύλλο Κρούστας .. Ιδανική για την περιόδους Νηστείας και όχι Μόνο!!

Σ αυτό το Βίντεο σας έχω μια Λαχταριστή συνταγή! Νηστίσιμη Ταχινόπιτα με φύλλο κρούστας!!Τραγανό φύλλο απο έξω με καρύδι απο μέσα και εξαιρετικής Κρέμας !!
-------------------------------------------

ΥΛΙΚΑ
500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
--------------------------------------------------------
100 γρ καρύδια
100 γρ ζάχαρη
1 κτγ κανέλα
-------------------------------------------------------
200 γρ νερό
50 γρ ελαιόλαδο
50 γρ ζάχαρη
------------------------------------------------------
380 γρ ταχινόκρεμα
150 γρ νερό
---------------------------------------------------------
42χ34 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/Ppn6ICiDVsY

Μπουγιουρντί Σε 15 λεπτά !!!




 Αν δεν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε Μπουγιουρντί Αξίζει να το δοκιμάσετε! Είναι ένα ορεκτικό που μπορείς να το συνδυάσεις με ψητά και όχι μόνο . Φτιάξτε το σε μόλις 15 λεπτά!!  

ΥΛΙΚΑ
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
1 ντομάτα
τριμμένο τυρί γκούντα
250 γρ τυρί φέτα
ελαιόλαδο
μπούκοβο
πιπέρι
ρίγανη
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/_I7I4StYyys

Cooκieς με σοκολάτα και γέμιση μερέντας !!!


COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ !!


ΥΛΙΚΑ για 20 τεμ
120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική η 1/2 Κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια η τρούφα!! Σήμερα έβαλα μισή σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου.
150 με 200 γρ. μερεντα!!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε στην κατάψυξη 20 κουταλιές του γλυκού μερεντα επάνω στην λαδόκολλα και αφήστε να παγώσουν πολύ καλά..τουλάχιστο για δυο ώρες!!!!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί.
Στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.
Τέλος προσθέτετε και τις σταγόνες ή τα κομματάκια κουβερτούρας η την τρούφα και τα ανακατεύετε με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.

.



Βουτυρώνετε ελαφρώς τα χέρια σας κάθε φορά Παίρνετε μια αρκετά μεγάλη κουταλιά της σούπας ζύμης σαν ένα μικρο μανταρίνι την οποία πιέζετε στη παλάμη σας για να ανοίξει σαν μια στρογγυλή μικρή πιτούλα.!!μπορεί στην αρχή να μοιάζει πως κολλάει η ζύμη στα χέρια σας..όμως αν θα λαδώσετε τα χέρια σας μετά θα είναι ένταξη!!! Τοποθετείτε στο κέντρο της 1 μπαλα παγωμένη μερέντα και με απαλές κινήσεις των δαχτύλων σας διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως και “θωρακιστεί” η μερέντα .!!Ψήνετε μόνο 12 λεπτά αντιστάσεις και τα βγάζετε απο το φούρνο..Στην αρχή είναι μαλάκα!!!τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά έξω για να σφίξουν και μετά τα τοποθετείτε σε μεταλλικό κουτί!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Γιουβέτσι μοσχαράκι..!!


Γιουβέτσι μοσχαράκι..!!Το μαμαδίστικο φαγάκι !!!


Τσιγαρίζω το κρέας που είναι από ελια με δυο μεγάλα κρεμμύδια, σβήνω με μισό ποτήρι του κρασιού κρασί, μετά ρίχνω αλάτι πιπέρι μπαχάρι σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά σούπας πελτέ  κανέλα και νερό..Μόλις βράσει το κρέας προθερμαίνω τον φούρνο, ρίχνω αρκετό νερό μετά στην κατσαρόλα κ αφήνω να πάρει βράσει βάζω το κρέας στο ταψί και ρίχνω το καυτό ζουμί ... ρίχνω και το κριθαράκι μέσα στο 1 κιλό κρέας μισό πακέτο και κάτι, και βάζω στο φούρνο και ψήνω στους 220 μέχρι να ψηθεί...!!
Μέχρι το τέλος ανακατεύω 3 -4 φορές αφήνω περίπου 20 λεπτά ..στο τέλος σβήνω και αφήνω λίγο να κρατάει.. μέχρι να σερβίρω για να φάμε φουσκώνει και χυλώνει από μόνο του..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Μαυρομάτικα σαλάτα !!!


ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ !!! Υπέροχη δροσερή σαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο!!


ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φασόλια Μαυρομάτικα 500 γραμμ
1 Κρεμμύδι
2 Πιπεριές κέρατο
2 Κουταλιές της σούπας άνηθο
2 Κουταλιές της μαϊντανό
1 Μεγάλη ντομάτα
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε καλά τα φασόλια βάλτε τα στην κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μόλις πάρουν βράση Πετάξτε πρώτο νερό.. τα Βάζετε σε καινούριο νερό και βράστε για 20 λεπτά με μισή ώρα δεν θέλουμε παραπάνω για να μην μας λιώσουν και ούτε να μας μαυρίσουν!!Στραγγίστε τα φασόλια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ κόψε την ντομάτα σε μικρούς κύβους το κρεμμύδι σε λεπτές φετουλες ψιλοκομμένες τις πιπεριές ψιλοκομμένες τον μαϊντανό τον άνηθο, πρόσθεσε ελαιόλαδο το ξύδι λίγο αλάτι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε...Βάλτε την σαλάτα σε κλειστό μπολ στο ψυγείο και μπορείτε να τη σερβίρετε την επόμενη ημέρα είναι εξαιρετικά νόστιμη και κατάλληλη για μπουφέ!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!