Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Cooκieς με σοκολάτα και γέμιση μερέντας !!!


COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ !!


ΥΛΙΚΑ για 20 τεμ
120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική η 1/2 Κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια η τρούφα!! Σήμερα έβαλα μισή σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου.
150 με 200 γρ. μερεντα!!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε στην κατάψυξη 20 κουταλιές του γλυκού μερεντα επάνω στην λαδόκολλα και αφήστε να παγώσουν πολύ καλά..τουλάχιστο για δυο ώρες!!!!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί.
Στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.
Τέλος προσθέτετε και τις σταγόνες ή τα κομματάκια κουβερτούρας η την τρούφα και τα ανακατεύετε με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.

.



Βουτυρώνετε ελαφρώς τα χέρια σας κάθε φορά Παίρνετε μια αρκετά μεγάλη κουταλιά της σούπας ζύμης σαν ένα μικρο μανταρίνι την οποία πιέζετε στη παλάμη σας για να ανοίξει σαν μια στρογγυλή μικρή πιτούλα.!!μπορεί στην αρχή να μοιάζει πως κολλάει η ζύμη στα χέρια σας..όμως αν θα λαδώσετε τα χέρια σας μετά θα είναι ένταξη!!! Τοποθετείτε στο κέντρο της 1 μπαλα παγωμένη μερέντα και με απαλές κινήσεις των δαχτύλων σας διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως και “θωρακιστεί” η μερέντα .!!Ψήνετε μόνο 12 λεπτά αντιστάσεις και τα βγάζετε απο το φούρνο..Στην αρχή είναι μαλάκα!!!τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά έξω για να σφίξουν και μετά τα τοποθετείτε σε μεταλλικό κουτί!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!