Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Οσομπούκο Μιλανέζε με ταλιατέλες !!!


ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ  ΜΙΛΑΝΕΖΕ........με ταλιατέλες......!!!!!!

Ιταλικό φανταστικό φαγητό......με μικρές δικες μου πινελιές!!!!

Το κρέατακι ήρθε κι έλιωσε και μαζι με τα λαχανικά  πραγματικά....έφτιαξε μια σαλτσουλα σούπερ πεντανοστιμη......!!!
Φτιάξτε το ......και είμαι σίγουρη πως θα το απολαύσετε......!!!!!!
Υλικά
2,5 κιλά κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) ζητάω από τον κρεοπώλη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο το λευκο μέρος του
Δύο κλωνάρια σέλερι (οχι τα φύλλα)
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί ημίγλυκο
500 γραμμάρια σπιτική σάλτσα ντομάτας ή 500 γραμμάρια ντοματάκια κονκασε
1 1/2 κ.σ πελτέ
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένω το κρέας μου και ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας το σκουπίζω να φύγει η υγρασία.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζω το λάδι να κάψει.
Περναω από το αλεύρι το κρέας το τινάζω ελαφρά και το βάζω μέσα στην κατσαρόλα.
Το θωρακίζω καλά και από τις δύο μεριές.
Ωστόσο έχω ψιλοκόψει σε καρέ όλα τα λαχανικά , το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα προσθέτω μέσα στο κρέας και τα γυρίζω να γλασαρουν και να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτω την κανέλα τα μπαχάρια και το δαφνόφυλλο και σβήνω με το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τον πελτέ ντομάτας και τη σάλτσα ντομάτας και ανακινώ καλά την κατσαρόλα μου.
Προσθέτω νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλατοπιπερώνω και αφήνω να σιγοβράσει για δυόμισι με τρεις ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρεατάκι.
Αν χρειάζεται δυναμώνω λίγο τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα μου ανακοινώνοντας να μην πιάσει η σαλτσούλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Σερβίρω με ταλιατέλες και τυράκι τριμμένο.
Για τις ταλιατέλες
Σε καλά αλατισμένο νερό βραζω δύο πακέτα ταλιατέλες για 6 λεπτά.
Σούρωσα καλά και βούτυρωσα τα ζυμαρικά.
Περισσότερες φωτογραφίες στα πρώτα σχόλια!!!
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλρεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Mereda roll's !! Γλυκά αφράτα ψωμάκια τύπου μπριός !!!


Mereda roll's !! Γλυκά αφράτα ψωμάκια τύπου μπριός ....με μερεντα και ψηφίδες σοκολάτας !!!


🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫
Υλικά
120 ml γάλα χλιαρό
120 ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
50 γρ μέλι
80 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 βανίλια
500 γρ περίπου αλεύρι σκληρό
1 αβγό για το αλλειμα
1 μικρό κουτάκι Μερέντα
1 φακελάκι ψηφίδες σοκολάτας

.



Εκτελεση
Στον κάδο του μίξερ βάζω το χλιαρό γάλα , το χλιαρό νερό , τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτω το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και συνεχίζω να  ανακατεύω προσθέτωντας σταδιακά το αλεύρι το αλάτι και τη βανίλια.
Όταν αρχίζει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα προσθέτω λίγο λίγο και το βουτυρο .
Ανακατεύω μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο η ζύμη.
Το ζυμαράκι μου θέλω να είναι ελαστικό και εύπλαστο και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Σε αυτό το σημείο ενσωματώνω το μισό σακουλάκι με τις ψηφίδες σοκολάτας μέσα στη ζύμη.
Λαδώνω ελαφρώς με λάδι ελαφρύ μία λεκάνη ζυμώματος και τοποθετώ μέσα το ζυμαράκι.
Λαδώνω και την επιφάνεια της ζύμης για να μην πιάσει πέτσα.

.


Σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και βάζω σε ζεστό σημείο για μιάμιση ώρα περίπου να φουσκώσει.
Ανοίγω φύλλο παραλληλόγραμμο 25*30 περίπου.
Αλείφω τα 3/4 της επιφάνειας με μερέντα και πασπαλίζω με την υπόλοιπη σοκολάτα.
Τυλιγω σε ρόλο και κόβω μικρότερα ρολάκια.
12-14 βγάζει η δόση .
Κόβω μικρά κομμάτια λαδόκολλας , τα τοποθετω  σε φορμάκια και βάζω τα ζυμαράκια μου μέσα.
Αφηνω  40 λεπτά περίπου πάλι να φουσκώσουν και τα περνάω με αβγό το οποίο έχω χτυπήσει καλά με λίγες σταγόνες νερό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο 25 με 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να χρυσαφισουν.
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σαραγλί με καρύδια νηστίσιμο ένα πολύ ωραίο σιροπιαστό γλυκό!!!


 Σαραγλί με καρύδια νηστίσιμο ένα πολύ ωραίο σιροπιαστό γλυκό!!!

Μπορούμε να το πούμε και μπακλαβά σε ρολά!! Δείτε την συνταγή και πάμε να το φτιάξουμε είναι απλά θεϊκό!!!
υλικά
-500γρ φύλο κρούστας
-1 κούπα καρύδια
-1 κούπα ηλιέλαιο
-2κτγ γαρύφαλο τριμμένο
-4κτγ κανέλα τριμμένη
-2κτσ φρυγανιά τριμμένη
   για το σιρόπι
-4 κούπες ζάχαρη
-2 κούπες νερό
-1κτσ. χυμό λεμονιού
-2κτσ μέλι
Το σιρόπι είναι πολύ για το γλυκό μας αλλά θα το πιει όταν κρυώσει και μέχρι το τελευταίο κομμάτι θα είναι σιροπιασμένο ...


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/EKLnhpiYFAU

Λεμονογλυκάκια ελαφριά στο ποτήρι !!!


 
Ελαφριά λεμονογλυκάκια στο ποτήρι!!!


Υλικά για 4 ποτήρια
1 πακ μπισκότα γεμιστά με λεμόνι
200 γρ τυρι κρέμα
200 γρ γιαουρτι στραγγιστό
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία 500 γρ
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι


Εκτέλεση
Κρατάω 4 μπισκότα για την διακόσμηση και τα υπόλοιπα τα τρίβω στο μούλτι.
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί. Αφαιρώ την μισή για την διακόσμηση και στην υπόλοιπη προσθέτω το τυρί κρέμα το γιαούρτι το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την άχνη και χτυπάω μέχρι να έχω μια απαλή κρέμα.
Βάζω στα τέσσερα ποτήρια λίγο τριμμένο μπισκότο την κρέμα ξανά μπισκότο και από επάνω κάνω ροζετες με την σαντιγί που κράτησα.Δισκοσμησα με τριμμένο μπισκότο και τα μπισκότα που κράτησα. Ελαφρύ και δροσερό!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!!

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Κέικ νηστίσιμο αλάδωτο !!!!



ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΑΛΑΔΩΤΟ!!!!!!!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ: 

1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

1 ποτηρι νερο,

1 ποτηρι ζαχαρη,

2 ποτηρια καρυδα,

3 ποτηρια αλευρι φαριναπ,

ξυσμα 2 πορτοκαλιων,

1 βανιλια,

2 κουταλακια μπεικιν παουντερ!!!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ το χυμο,το νερο και την ζαχαρη!!

Τα χτυπαμε με το συρμα.τουλαχιστον 15 λεπτα ωσπου να λιωσει η ζαχαρη καλα!

Ριχνουμε το ξυσμα,την καρυδα,βανιλια ανακατευουμε 2 λεπτα!
Τελος προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και το μπεικιν και ανακατευουμε να γινει πηχτος χυλος οποτε ισως χρειαστει καμια κουταλια αλευρι με τιποτα δεν θελουμε να γινει νερουλος δηλαδη οταν φτιαχνουμε κεικ το μείγμα πιο πηχτο!

Τοποθετουμε λαδοκολλα στο ταψι μας 28 νουμερο και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 60 λεπτα αναμμενο και 10 λεπτα σβησμενο τον φουρνο!!!

Οταν το βγαζουμε οταν μισοκρυωσει πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Τzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Ραβανί αφρός!!!


 ·
Ραβανί αφρός!!!

Υλικά!!!
5 αυγά
Λίγο αλατι
200 γρ ζαχαρη
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ σιμιγδάλι χονδρό
200 γρ φαρίνα
100 ml γαλα
1 βανίλια
Ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι
3.5 φλ ζάχαρη
4 φλ νερο
1 φλούδα λεμονιού


Εκτέλεση
Χωρίζω τα ασπράδια και τα χτυπάω με το αλάτι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη πολυ καλά να αφρατεψουν προσθέτω την βανίλια και το ξύσμα και προσθέτω την μαρέγκα μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτω σιγά σιγά τα σιμιγδάλια το γάλα και το αλεύρι.Βαζω σε λαδωμένο ταψάκι 34χ28 εκ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 30-35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο !!!
Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 5-6 λεπτά από το σημείο βρασμού.Σιροπιάζω κρύο γλυκο καυτό σιρόπι!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Τηγανόψωμα στο φούρνο !!!

·
Υπέροχα αφράτα τηγανόψωμα στο φούρνο !!!


Υλικά!!
3 κούπες αλέυρι γ.ο.χ
1 κούπα νερό περιπου
1 φακ μαγιά
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ξύδι
2 κ.σ λαδι
200 γρ φέτα
200 γρ κασέρι τριμμένο
Σε ένα μπολ βάζω το αλέυρι με την μαγιά το αλάτι ανακατέυω προσθέτω το ξύδι το λάδι και το νερό σιγα σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Αφήνω την ζύμη σκεπασμένη μια ώρα να φουσκώσει.Μετα χωρίζω την ζύμη σε 8 μπαλάκια. Παίρνω ένα μπαλάκι το ανοίγω στο χέρι μου βάζω φέτα και το κλείνω σαν φακελάκι.Πιεζω με τον πλαστη να πλατυνει.Το αλείφω με λίγο λάδι και τα βάζω σε λαδοκολα στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη -Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!