Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Οσομπούκο Μιλανέζε με ταλιατέλες !!!


ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ  ΜΙΛΑΝΕΖΕ........με ταλιατέλες......!!!!!!

Ιταλικό φανταστικό φαγητό......με μικρές δικες μου πινελιές!!!!

Το κρέατακι ήρθε κι έλιωσε και μαζι με τα λαχανικά  πραγματικά....έφτιαξε μια σαλτσουλα σούπερ πεντανοστιμη......!!!
Φτιάξτε το ......και είμαι σίγουρη πως θα το απολαύσετε......!!!!!!
Υλικά
2,5 κιλά κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) ζητάω από τον κρεοπώλη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο το λευκο μέρος του
Δύο κλωνάρια σέλερι (οχι τα φύλλα)
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί ημίγλυκο
500 γραμμάρια σπιτική σάλτσα ντομάτας ή 500 γραμμάρια ντοματάκια κονκασε
1 1/2 κ.σ πελτέ
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένω το κρέας μου και ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας το σκουπίζω να φύγει η υγρασία.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζω το λάδι να κάψει.
Περναω από το αλεύρι το κρέας το τινάζω ελαφρά και το βάζω μέσα στην κατσαρόλα.
Το θωρακίζω καλά και από τις δύο μεριές.
Ωστόσο έχω ψιλοκόψει σε καρέ όλα τα λαχανικά , το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα προσθέτω μέσα στο κρέας και τα γυρίζω να γλασαρουν και να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτω την κανέλα τα μπαχάρια και το δαφνόφυλλο και σβήνω με το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τον πελτέ ντομάτας και τη σάλτσα ντομάτας και ανακινώ καλά την κατσαρόλα μου.
Προσθέτω νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλατοπιπερώνω και αφήνω να σιγοβράσει για δυόμισι με τρεις ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρεατάκι.
Αν χρειάζεται δυναμώνω λίγο τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα μου ανακοινώνοντας να μην πιάσει η σαλτσούλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Σερβίρω με ταλιατέλες και τυράκι τριμμένο.
Για τις ταλιατέλες
Σε καλά αλατισμένο νερό βραζω δύο πακέτα ταλιατέλες για 6 λεπτά.
Σούρωσα καλά και βούτυρωσα τα ζυμαρικά.
Περισσότερες φωτογραφίες στα πρώτα σχόλια!!!
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλρεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ