Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Βακαλάος..μερακλίδικο φαγητό !!!


 Βακαλάος της Γκολφως, μερακλίδικο φαγητό εύκολο σέ 30 λεπτα έτοιμο-Fish-

Υλικά για 4 μεριδες
1 μπακαλιάρο ξαλμυρισμενο υπάρχει σε κατάψυξη σούπερ μάρκετ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμυδι μεγάλο κομμένο
2 καρότα ροδελες όχι χοντρές
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κλαράκια σέλινο
4 πατάτες κομμένες μέτρια
μισό κύβο λαχανικών
πιπέρι
κουρκουμά αν έχετε
Για το λαδολεμονο θα χρειαστείτε
1 λεμόνι στιμενο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά γεμάτη κορν φλάουρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=RvytSqqOliE

Κέικ Βανίλια, πορτοκάλι ,Νηστίσιμο με φρούτα και ξηρούς καρπούς !!!


 Κέικ Βανίλια, πορτοκάλι της Γκολφως,Νηστίσιμο με φρούτα και ξηρούς καρπούς !!!

Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό καλαμποκελαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
Μισό κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά ινδική καρύδα αν έχετε
1 φακελάκι βανιλετα
1 κουταλάκι ξυσμα πορτοκαλιού
1 φαρίνα των 500 γραμμάριων
2 κουταλάκια μπέικεν
Αποξηραμένα φρούτα
Καρύδια
Σταφίδες
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς εστία πάνω κάτω.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=PZmH3WHa6lY

Μπουγάτσα νηστίσιμη !!!!

Μια Νηστίσιμη μπουγάτσα για πρωινό με την οικογένεια είναι ότι πρέπει.
Υλικά
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι (κρατάμε 1κουταλια)
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2φλιντζανια περίπου ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλάκι ξυσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές ηλιέλαιο
2 κουταλιές βιταμ με ελαιόλαδο
500 γρ.φυλλο κρούστας
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά κρύα , ανάβουμε το μάτι ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς .
Τραβάμε από την φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το βιταμ ανακατεύουμε .
Περνάμε με ηλιέλαιο το ταψί , λαδωνουμε  5  φύλλα ανάμεσα , ρίχνουμε κανέλα , ξανά φύλλα λαδωμένα,χαρακωνουμε ελαφρώς και ψήνουμε στους 190 βαθμούς, προσοχή μην σας αρπάξει.
Χρησιμοποιήστε ελαφρύ λάδι δίνει απαλή υφή στην κρέμα και δεν μαυρίζει το φύλλο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Γκόλφω Νικολού !!!

Ζυμαρόπιτα σε 5 λεπτά ,την πιο πετυχημένη λεπτή παραδοσιακή πίτα !!!


 Δείτε πώς θα φτιάξετε Ζυμαρόπιτα σε 5 λεπτά της Γκόλφως ,την πιο πετυχημένη λεπτή παραδοσιακή πίτα !!!

Υλικά
2 κούπες του νες αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα η γιαούρτι
1 αυγό
Λιγότερο από μισό κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και αν χρειαστεί λίγο ακόμη μέχρι να έχετε ένα χυλό όχι πολύ σφιχτό
Τυρι φέτα μέσα στο μίγμα και όσο τυρί θέλετε από πάνω.
Λίγο ελαιόλαδο να αλειψετε την επιφάνεια .
,το ταψί είναι 32 αρι.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=Eg0P2lQiHtQ

Τσουρεκάκια νηστίσιμα με κλωστές ζύμη αφρός βαμβάκι !!!!


 ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΛΩΣΤΕΣ ΖΥΜΗ ΑΦΡΟΣ ΒΑΜΒΑΚΙ !

ΥΛΙΚΑ
για το προζύμι
100 γρ.αλευρι Χρυσό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
100ml χλιαρό νερό
100 γρ.μαγια νωπή

Υλικά ζύμης
1 κιλό αλεύρι Χρυσό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για τσουρέκια
300 γρ.ζαχαρηλ
250 ml ηλιέλαιο
200 ml Χυμό πορτοκάλι 🍊
20 γρ.ξυσμα πορτοκαλιού
150ml χλιαρό νερό
10 γρ.μαχλεπι
10 γρ.κακουλε
1/2 κουταλάκι σκόνη μαστίχας
10 γρ.αλατι

το ψήσιμο εξαρτάται από το μέγεθος που θα κάνετε τα τσουρέκια σας .
η θερμοκρασία ψησίματος είναι 180 βαθμοί κελσίου.
για τα τσουρέκια σαλιγκάρια ο χρόνος είναι περίπου 20 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=BYrB0iCSBOM&feature=share

Πορτοκαλόπιτα γνήσια με σιμιγδάλι σιροπιασμένη όπως παλιά !!!!


 ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ όπως παλιά


Υλικά για ταψί μέγεθος 30επι24
4 αυγά
250 ζάχαρη
170 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
150 σιμιγδάλι ψιλό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
125 σιμιγδάλι χοντρό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστο
1 μέτριο  πορτοκάλι 🍊 χωρίς φλούδα πολτό
120 γρ.καλαμποκελαιο
2 βανίλιες η 1 βανιλετα
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
20 γρ.μπεικεν η 1 φάκελο

ΣΙΡΟΠΙ
300 γρ.νερο
360 γρ.χυμο πορτοκαλιού
480 ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι 🍯
1 ξυλάκι κανέλας
λίγη φλούδα αν θέλετε
βράζετε όλα μαζί για το σιρόπι 7 λεπτά.
Σιροπιαζουμε Χλιαρό εως κρυο το γλυκό και καυτό το σιρόπι.

Ψησιμο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο εστία πάνω κάτω.

ΑΝ ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΧΟΝΤΡΌ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ .. ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ 60 ΓΡ.ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ 65 ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΨΙΛΌ ΕΠΙΠΛΈΟΝ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=pVQ5u-L2DyQ

Ρεβανί Πολίτικο !!!



ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ !! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250ml): 

6 αυγα,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γαλα φρεσκο,

1 ποτηρι σπορελαιο, 

1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,

1 φακελακι μαστιχα αλεσμενη σε σκονη!!!!!


Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να ασπρισουν!
Ριχνουμε σιγα-σιγα εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιμιγδαλι-μπεικιν-βανιλια-μαστιχα! 

Βουτυρωνουμε το ταψι(30) και ριχνουμε το μείγμα!

Το ψηνουμε στους 180 β προθερμ. αντιστασεις μεσαια σχαρα για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!


ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο χυμο λεμονιου για 4 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο!

Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι! 

ΚΡΕΜΑ:

Υλικα :

1 λιτρο γαλα φρεσκο,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλευρι,

1 βανιλια,

2 κ.σ. βουτυρο,

1 ποτηρι σαντιγί χτυπημενη!


Βγαζουμε λιγο απο το γαλα σε ενα μπολ και διαλυουμε το κορν-αλευρι!

Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει με την ζαχαρη και ριχνουμε το μείγμα(γαλα-κορν φλαουερ-αλευρι) ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο ανακατευουμε! 

Την σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και οταν κρυωσει τελειος την αφρατευουμε με το μιξερ!

Ριχνουμε απαλα την σαντιγί μεσα στην κρεμα και ανακατευουμε με μαριζ!

Την βαζουμε πανω στο κρυο ρεβανι!

Πασπαλιζουμε με κανελα και εαν θελουμε βαζουμε πανω σαντιγί!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!