Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Κωκ ταψιού !!!


 ΣΠΈΣΙΑΛ ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ!!!!    

ΣΥΝΤΑΓΗ Παντεσπάνι Υλικά και Εκτέλεση:

5 αυγά,125 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι Φαριναπ,

1 βανίλια!!   

Χτυπάμε αυγα-βανιλια-ζαχαρη!!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί ρίχνουμε το μείγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 β προθ για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!

Και στην συνέχεια το κόβουμε στη μέση !    

ΚΡΈΜΑ 

Υλικά και Εκτέλεση::

1 λίτρο γάλα,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεμ κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεμ.αλευρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο!!!

.


Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη ..

Σε λίγο γάλα αραιώνουμε κορν φλάουρ με αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στο γάλα με την ζάχαρη ανακατεύοντας μέχει να πήξει προσθέτοντας συγχρόνως κ την βανίλια .

Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας .

Το στρώνουμε αφού κρυώσει λίγο ανάμεσα στα δύο παντεσπάνια .

ΓΛΑΣΟ

 180 γρ. σοκολάτα (60% κακάο) ψιλοκομμένη
80 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1 κ.σ μέλι


Για το γλάσο σοκολάτας, θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι στο ξύλο κοπής και βάζουμε την κατσαρόλα για το μπεν μαρί στη φωτιά.

Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα, το μαλακό βούτυρο και το μέλι.
Τα ακουμπάμε στο μπεν μαρί.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε τα υλικά για το γλάσο σοκολάτας να λιώσουν σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύουμε το γλάσο τακτικά με μία μαλακή σπάτουλα.
Αποσύρουμε το γλάσο σοκολάτας από τη φωτιά μόλις ομογενοποιηθεί, γυαλίσει και γίνει λείο σαν μετάξι.
Με κουτάλι περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας, πάντα ξεκινώντας από το κέντρο του γλυκού που φτιάχνουμε και το απλώνουμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Μελιτζάνες φούρνου !!!!


 Μελιτζάνες με μανιτάρια και φέτα στο φούρνο !!!

Ένα πεντανόστιμο πιάτο με το υπέροχο, αγαπημένο λαχανικό του καλοκαιριού, τη μελιτζάνα. Εδώ μια συνταγή (από πηγή)  Απλές μεσογειακές υπέροχες, γεύσεις… Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

    3 μελιτζάνες φλάσκες
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    250 γρ. λευκά, φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
    3-4 σκελίδες σκόρδο
    1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
    4 μέτριες ή 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
    300 ml ντοματοχυμός Passata (ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας)
    1 κ.γ. ζάχαρη
    280 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
    160 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
    ελαιόλαδο
    1 κ.γ. θυμάρι
    1 κ.γ. πάπρικα
    αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

    Πλένετε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ. περίπου. Με ένα πινέλο, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές και τις τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά για 2 λ περίπου από κάθε πλευρά. Τις αφαιρείτε από τη φωτιά και τις μεταφέρετε σε δίσκο στρωμμένο με απορροφητικό χαρτί.
    Σε ένα μπλέντερ βάζετε τις φρέσκες ντομάτες (πλυμένες και χοντροκομμένες) μαζί με το σκόρδο και το βασιλικό και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια λεία πάστα. 



    Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το θυμάρι και αλατοπίπερο, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μανιτάρια.
    Μόλις τα μανιτάρια πάρουν ένα καφέ χρώμα προσθέτετε το μείγμα φρέσκιας ντομάτας, το χυμό passata, τη ζάχαρη και τη πάπρικα και ανακατεύετε καλά. Μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μειωθούν τα υγρά της. 

.




    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνετε ένα μεγάλο πυρέξ ρίχνετε μια στρώση σάλτσας στη βάση του και από πάνω απλώνετε μια στρώση με μελιτζάνες τις οποίες αλατοπιπερώνετε ελαφρώς (προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας). Πάνω από τις μελιτζάνες πασπαλίζετε λίγη από τη θρυμματισμένη φέτα τη τριμμένη μοτσαρέλα και τη τριμμένη παρμεζάνα.
    Πάνω από τα τυριά, με τη βοήθεια μιας κουτάλας απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή από τη σάλτσα ντομάτας που έμεινε και τη σκεπάζετε με άλλη μια στρώση μελιτζάνες ελαφρώς αλατοπιπερωμένες. Στρώνετε πάνω από τις μελιτζάνες την υπόλοιπη σάλτσα και τελειώνετε πασπαλίζοντας στην επιφάνεια όλα τα υπόλοιπα τυριά.
    Ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά και πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε το φαγητό σας με ζεστό φρέσκο ψωμί ή με φρυγανισμένο σκορδόψωμο.

Πηγή  https://www.sintayes.gr/



Εκμέκ Κανταΐφι το Αυθεντικό!!!


 

Εκμέκ Κανταΐφι το Αυθεντικό!!!

Εκμέκ Κανταΐφι το Αυθεντικό, Συνταγή από Ζαχαροπλάστη ,μια τέλεια συνταγή πολύ γρήγορη με άψογο αποτέλεσμα !! Δοκιμάστε την αυτή την Συνταγή και  θα καταλάβετε πόσο τέλεια είναι!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑΨΙ 36*25


ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΐΦΙ
400 γρ Κανταΐφι
100 γρ βούτυρο Αγελαδινό

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
610 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
820 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
4 κουτ σούπας λεμόνι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
840 γρ Γάλα πλήρες
4 βανίλιες
Ξύσμα απο ένα Λεμόνι
220 γρ ζάχαρη
83 γρ κόρν Φλάουερ
3 αυγά

ΣΑΝΤΙΓΙ
1 Μόρφατ
50 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουτ γλυκού κανέλα
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
αμύγδαλα Φιλέ καβουρδισμένα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/0XZN-1vEAFA

Μακαρονοσαλάτα !!!!


 Μακαρονοσαλάτα με σος μαγιονέζας γιαουρτιού  !!!

Μια νοστιμότατη κρεμώδης σαλάτα με μικρά ζυμαρικά επιλογής σας !!Δοκιμάστε τη στο καθημερινό αλλά και στο επίσημο γιορτινό τραπέζι σας !!

Υλικά συνταγής

    Για τη σαλάτα
    4 φλ. τσαγιού μακαρονάκι κοφτό, ή Κοραλάκι
    αλάτι
    1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
    2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μικρούς κύβους
    1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
    4 αυγά, βρασμένα “σφιχτά” κομμένο σε μικρά κομμάτια
    3/4 φλ. τσαγιού αρακά βρασμένο
    3/4 φλ. τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο


Εκτέλεση συνταγής

    Για τη σαλάτα: Βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μετά το μεταφέρετε σε σουρωτήρι, το “ξεπλένετε” πολύ καλά με κρύο νερό, το αφήνετε στο σουρωτήρι μέχρι να στραγγίξει καλά και να κρυώσει εντελώς.
    Στη συνέχεια ρίχνετε το ζυμαρικό σας σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τη πιπεριά, το σέλερι, το κόκκινο κρεμμύδι, τα αυγά, τον αρακά και προαιρετικά το καλαμπόκι ή/και το τυρί ή/και το ζαμπόν και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά.
    Για τη σος γιαουρτιού: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σος και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά. Μετά αδειάζετε τη σος μέσα στο μπολ με το μείγμα ζυμαρικών και ανακατεύετε για καλυφθεί καλά το ζυμαρικό με τη σος. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε τη σαλάτα σας στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.

Tip: Σας προτείνουμε να έχετε έτοιμη τη σαλάτα σας στο ψυγείο έως και 2 ημέρες πριν τη σερβίρετε για να αναμιχθούν οι γεύσεις και έχετε το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. 

Συνταγή από .. https://www.sintayes.gr/

Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο !!!


Σας έχω το ποιο εύκολο νόστιμο νηστίσιμο ΚΈΙΚ πορτοκαλιού!!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ Υλικά::

300 γρ ζάχαρη,

225 ml σπορελαιο,

500 γρ αλεύρι Φαριναπ,

1 φ.μπεικιν,

2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,

400 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

1 κ γ υγρή βανίλια η 2.βανιλιες σκόνη!!! 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ την ζάχαρη και το σπορέλαιο τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα!

Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα ανακατεύουμε καλά!!!

Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν,βανίλια και το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε!!!

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα!!!! 

Ψήνουμε στους 180β προθερμασμενο για 50 λεπτά και αφού σβήσουμε τον φούρνο το αφήνουμε μέσα αλλά 15 λεπτά!!!!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τσουρεκάκια ατομικά νηστίσιμα κανέλας!!!

 


Εκανα ατομικά τσουρεκάκια κανέλας νηστίσιμα  και έγιναν απίθανα !!!!

Υλικά

400 γραμ μαργαρίνη με ένα φλυτζάνι όχι γεμάτο ζάχαρη τα χτύπησα καλά ..

Μετά πρόσθεσα δυο βανίλιες λίγο τριμμένο πορτοκαλί δυο φακελάκια μαγιά ,ένα κιλό αλεύρι ,δυο κουταλιές κανέλας και δυο φλυτζανες γάλα αμυγδάλου ...

Αφου τα άφησα να φουσκώσουν άνοιγα φύλλο έριχνα κανέλα χώρισα σε λωρίδες όπως τα μπουλαρ και έκανα τον κόμπο ..

Ψησιμο 180 βαθμούς...μετά το ψήσιμο από πάνω τα πέρασα με μελι και κανέλα ❤️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Palmira Aristoy .

Παστέλι σπιτικό σε 10 λεπτά !!!!



ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ..!!Είναι σκληρό σαν του εμπορίου κ δεν μαλακώνει όσες μέρες κ να το έχετε..!!!


Υλικα
200 γρ σουσαμι
1 κουπα αμυγδαλα η φιστικιά ή και τίποτα
1/2 κουπα του νες καφε ζαχαρη!!
3 κουταλιες σουπας γενναίες μελι!

.




Εκτελεση
Σε ενα τηγάνι καβουρδίζουμε αμύγδαλα και φυστίκια , μολις ψηθουν ριχνουμε μεσα το σουσαμι και καβουρντίζουμε λίγο ακόμα με προσοχή να μην το κάψουμε...ριχνουμε την ζαχαρη και  το μελι!!
Ανακατευουμε 3-4 λεπτα σε χαμηλη φωτια τα στρωνουμε σε λαδοκολλα. Βαζουμε αλλη μια λαδοκολλα απο πανω και το πλαθουμε με τον πλαστη μας με γρηγορες κινησεις πριν στεγνωσει, οσο ψηλο θελουμε εμεις!!Το κοβουμε τετραγωνα κομματια και τα τυλιγουμε με μεμβρανη..!!25τεμ.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ