Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ρολάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς & μεγάλους !!


Υπέροχη λύση για κάτι διαφορετικό και γρήγορο!!!

Υλικά
Φετες ψωμί του τόστ
ζαμπόν η γαλοπούλα βραστή ή ότι προτιμάτε
τυρί φέτες τετράγωνες του τόστ
τυρί la vache τυρί η τυρί σε φέτες γκούντα για άπ έξω τύλιγμα.




 Ανοίγουμε με τον πλάστη την φέτα ψωμί του τόστ.




 Βάζουμε 1 φέτα τυρί από πάνω 1 φέτα ζαμπόν και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό
 Απο πάνω τυλίγουμε με μία φέτα la vache τυρί και αν δεν καταφέρουμε να κλείσει καλά στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα να μην ανοίξει [εγώ δεν έβαλα και δεν άνοιξε ].


Εχουμε προθερμάνει το φούρνο στον αέρα γκρίλ και ψήνουμε μέχρι να φρυγανιστούν και να λιώσουν  από πάνω και μέσα τα τυριά,περίπου 10 λεπτά και έτοιμα να ...εξαφανιστούν !!!!Τέλεια και σκέτα ή και για το τσάιή  και τον καφέ μας αλλά και για τα παιδάκια !!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό με κρέμα & ινδοκάρυδο Θεϊκό!!!



 Yλικά
Για την βάση
1+1/2 κούπα ινδική καρύδα
1+1/2 κούπα φαρίνα
1 κουτ. γλυκου μπέικιν
2/3 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
2/3 κουπας γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού



Σιρόπι
1+1/2 κούπας ζάχαρη
1+1/2 κούπας νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
ξύσμα λεμονιού
βανίλια

Για την κρέμα
1 +1/2 λίτρο γάλα
6 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ
5 κουταλ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από λεμόνι

Για την επικάλυψη
1 συσκευασία γκαρνί
λίγο τριμμένη ινδική καρύδα.


Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη,ρίξτε τους κρόκους και χτυπήστε μαρέγκα τα ασπράδια ξεχωριστά,
Βάλτε και όλα τα υπόλοιπα υλικά τις βάσης και τελευταία την μαρέγκα και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα.
Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 170-180 βαθμούς.
Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5-10 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό το σιροπιάζετε σιγά σιγά.
Για την κρέμα βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να έχετε μία ωραία κρέμα όχι σφιχτή.
Ρίξτε την κρέμα επάνω στην σιροπιασμένη βάση  στρώστε την ομοιόμορφα και αφήστε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
Χτυπήστε το γκαρνί με το ανάλογο γάλα που αναφέρει η συσκευασία  και αφού το γλυκό είναι κρύο επικαλύψτε το με το γκαρνί και τέλος ρίξτε από πάνω τριμμένη καρύδα.
Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει ως την επόμενη ημέρα .Καλή επιτυχία!

Stavroula Aifanth‎
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κριτσίνια τραγανά κι αφράτα!!!


Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας,
 τριμμένο πικάντικο τυρί,
 ένα αυγό για επάλειψη,
σουσάμι μαύρο,
σουσάμι άσπρο,
αλάτι θαλασσινό.





Τι κάνουμε
 Αλοίφεις τη σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό, πασπαλίζεις με το τριμμένο τυρί και κόβεις σε λωρίδες τη σφολιάτα. Στρίψεις τις δυο άκρες της προς την αντίθετη κατεύθυνση. Βάζεις στο ταψακι και αλοίφείς ξανά με το αυγό. Πασπαλίζεις με τα σουσάμι και το αλάτι και ψήνεις στους 170 ο για 10´ να ροδίσουν .
Οι λιχουδιές της Εφης
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Μελιτζάνες με πατάτες στον φούρνο !!!




Από τα πιό γευστικά εύκολα και οικονομικά φαγητά ,γλύφεις και το πιάτο από την νοστιμιά !!

Υλικά μερίδες 4
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ισόπαχες φέτες.
5 μέτριες πατάτες κομμένες στρογγυλές φέτες λεπτές
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
3 κρεμμύδια μέτρια σε κομματια κομμένο μακρόστενα
8 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
2 ντοματες πολύ ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντοματας
λίγη φέτα τυρί τριμμένη με το χέρι





 Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε λίγο από την φλούδα να φαίνονται σαν ρίγες για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας .
Τις κόβουμε σε φέτες και ρίχνουμε λίγο αλάτι ,τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες λεπτές.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε κανονικά τις πατάτες πρώτα και μετά τις μελιτζάνες.
Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψάκι μας  αλατίζουμε ελαφρώς κι από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες αλατίζοντας ελαφρώς και αυτές.


Στο λάδι που τηγανίσαμε ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σοταριστούν καλά.
Προσθέτουμε αμέσως μετά τις ντομάτες ψιλοκομμένες και την κουταλιά πελτέ αραιωμένη σε μισό ποτήρι του νερού νερο΄.
Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό το αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα .
Το αδειάζουμε πάνω από τις μελιτζάνες ,τρίβουμε με το χέρι και λίγη φέτα σε όλη την επιφάνεια -δεν χρειάζεται να την καλύψει όλη -και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 15 με 20 λεπτά αέρα πάνω κάτω 180 με 200 βαθμούς.
Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο ,αν το δείτε και στεγνώσει προσθέστε λίγο νεράκι και αφήστε το για λίγο να ψηθεί. Πραγματικά είναι πάρα πολύ νόστιμο να το φτιάξετε και θα με θυμηθείτε !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Σοκολάτα γλυκό με τρία υλικά !!


 Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα
2 φλυτζάνια του τσαγιού καρυδόψυχα
500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ,η μαύρη κατά προτίμηση
λαδόκολλα
λίγο βούτυρο



Εκτέλεση
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό στην φωτιά κι από πάνω ένα μπολάκι με την σοκολάτα σε κομματάκια και το ζαχαρούχο γάλα μαζί [το λεγόμενο μπαίν μαρί ] και τα λιώνουμε .
Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τα καρύδια ολόκληρα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μικρό τετράγωνο σκεύος υπολογίζοντας  το γλυκό μας να είναι 3 με 4 πόντους πάχος στρώνουμε λαδόκολλα  βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το μίγμα στρώνοντας  ομοιόμορφα την επιφάνεια .



Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια ,πραγματικά υπέροχο !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τζατζίκι Πολίτικο !!!


Τζατζίκι που μπορεί να συνοδεύσει το τραπέζι σας σε πολλά γεύματα …

Για 10 ατομα

Υλικα


    5 μέτρια αγγουράκια

    1 κιλό «διυλισμένο» γιαούρτι (πηκτό)

    6 σκελίδες σκόρδο

    2 φλυτζάνια νερό

    1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

    1/2 μάτσο άνιθο

    αλάτι


Εκτελεση


Ξύνετε τα αγγουράκια και τα κόβετε κατά μήκος, σε μικρά κομμάτια.


Ανακατεύετε το γιαούρτι μέσα σε ένα βαθύ δοχείο. καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις συνθλίβετε μαζί με το αλάτι και προσθέτετε στο γιαούρτι . Ανακατεύοντας συνέχεια το γιαούρτι , περιχύνετε σιγά-σιγά το νερό,


Περιχύνετε το ελαιόλαδο πάνω στο τζατζίκι και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο άνιθο, Καλή όρεξη!!

C.AnthoulasNewslight.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσουρεκάκια !!!

Tα λόγια είναι περιττά......!!!!!!Διαχρονικοί η αξία τους...



Υλικά 20 τεμάχια

13 αυγά,

2 ποτήρια σπορέλαιο,

2 ποτήρια γάλα,

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από τα πορτοκάλια,

2 κιλά ζάχαρη και μια κούπα,

1 φακελάκι Μπέικιν,

1 κουταλάκι αλάτι,

μαχλέπι και κακουλέ για μια δόση.

3/4 μαγιά από ένα τεμάχιο, φωτογραφία από κάτω .-περίπου μισό κιλό .

και σχεδόν 5 κιλά αλεύρι.

 Την μαγιά αυτήν την αγοράζουμε από φούρνο .





Λιώνω την μαγιά με 3 ποτήρια χλιαρό νερό και μετά βάζω το αλεύρι και κάνω ένα μείγμα σαν λουκουμάδες χυλός δηλαδή  πηκτός.

Το σκεπάζω να είναι ζεστό και περιμένω μισή ώρα περίπου να φουσκώσει η μαγιά.

Σε μεγάλη λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι και κάνω μια λακουβΊτσα στην μέση. σε κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη το γάλα και το μισό λάδι να ζεσταθούν καλά. αυτά τα ρίχνω στην λακουβιτσα .

Εκεί μέσα ρίχνω και τα αυγά με τον χυμό και το μαχλέπι με το κακουλέ και ότι άλλο λέει η συνταγή.

Στο τέλος ρίχνω την μαγιά και ανακατεύω καλά να ρουφήξει όλα τα υγρά.

Αφού το ζυμώσω  λίγο σκεπάζω με κουβέρτα να είναι ζεστά και περιμένω 1-2 ώρες να διπλασιαστεί η ζύμη.

Μετά πλάθω πλεξούδες και αφήνω πάλι να φουσκώσουν μισή ώρα και αμέσως μετά φουρνίζω για μισή ώρα αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. αφού έχω βάλει αυγό από επάνω σουσάμι ,η ούτι άλλο θέλω. Καλή επιτυχία !!!


 *Η συνταγή είναι για μια δόση τσουρέκια και έγιναν 20 πλεξούδες μικρές






Anastasia Basilopoulou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ