Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Βάφλες !!Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει !!!


ΥΛΙΚΑ
400 γρ. αλεύρι150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μαργαρίνη
600 ml γάλα...
2 αβγά
1.1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1.1/2 κ.γ. βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Αλεύρι, ζάχαρη,
μπέικιν, βανίλια.
2) Προσθέστε το γάλα και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατέψτε καλά.
3) Προσθέστε τα αβγά στο τέλος ελαφρά χτυπημένα.
4) Αφήστε τον χυλό να σταθεί για μισή ώρα. Με μια κουτάλα παίρνουμε
από το μείγμα και αδειάζουμε σε βαφλιέρα.
5) Ψήστε τις βάφλες σε ειδική ψηστιέρα (βαφλιέρα) και σερβίρετε με
κρέμα σαντιγί, φρούτα, μαρμελάδα τις αρεσκείας σας,σοκολάτα λιωμένη ,μπισκότα oreo παγωτό -σοκολάτα κ.τ.λ
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 

Φιλέτο μπουκίτσες στο φούρνο με μοτσαρέλα !!!


Aπίστευτη  γεύση -Δοκιμάστε το !!!

Υλικά
Μισό φιλέτο κοτόπουλο το κόβουμε σε μπουκίτσες -Μερίδες 4
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μαχαίρι
ελαιόλαδο
1 κούπα τσαγιού μοτσαρέλα
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
μαιντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι



Χρησιμοποίησα το ένα κομμάτι από το φιλέτο .Αν θέλετε πιο πολλές μερίδες βάλτε και τα δύο τεμάχια.




Τι κάνουμε
Αλευρώνουμε τις μπουκίτσες και τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο από το τηγάνι.
Τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.




Σκουπίζουμε το τηγάνι αδειάζοντας αν έχει απομείνει λάδι βάζουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ίσα να γιαλίσει.


Προσθέτουμε τον χυμό όλο από τα ψιλοκομμένα ντοματάκια  μαζί και το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη τον μαιντανό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και τις μπουκίτσες και ανακατεύουμε.



Ρίχνουμε και την μοτσαρέλα φέρνουμε το φαγητό μας μιά δυό γύρες και το αδειάζουμε σε ταψάκι .



Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 με 200 βαθμούς -θέλουμε να δέσει η σάλτσα του.





Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει όπως -πουρέ -μακαρόνια- πιλάφι -ή πατάτες τηγανητές .Είναι πεντανόστιμο !!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Σουφλέ σπανάκι -το κάτι άλλο!!!


ΕΝΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΦΑΕΙ ..ΤΕΛΕΙΟ!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
1 κρέμα γάλακτος
1 κιλό σπανάκι
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
300γρ φέτα
250 γρ τυρί ενταμ,η,γκούντα
πιπέρι
καθόλου αλάτι
7 φέτες μπέικον







ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σ ένα ταψάκι λαδωμένο  το φύλλο σφολιάτας κ το ψήνουμε να ροδίσει.το αφήνουμε στην άκρη και αφού  καθαρίσουμε κ πλύνομε καλά το σπανάκι το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πιει όλα τα υγρά του,και προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο κ τα κρεμμυδάκια κ τον άνηθο.το γυρνάμε να ψηθεί καλά .δεν βάζουμε καθόλου λάδι,βγάζει το μπέικον ,αφού το ψήσουμε καλά να μην έχει καθόλου υγρά το αποσύρουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε τριμμένη την φέτα [μ ένα πιρούνι την λιώνουμε ]




 το στρώνουμε επάνω στην ψημένη σφολιάτα [προσοχή όταν θα βάλετε την σφολιάτα να την ψήνετε να την τοποθετήσετε σαν τάρτα να μπει μέσα το υλικό δείτε φωτογραφία] αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα πασπαλίζουμε με το ένταμ η, το γκούντα τριμμένο ρίχνουμε κ την κρέμα γάλακτος παν του κ το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει περίπου 20 έως 30 λεπτά,σε προθερμασμένο φούρνο .Καλή όρεξή!! να το φτιάξετε είναι πάρα πάρα πολύ ωραίο!!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ











Γιουβαρλάκια αβγολέμονο !!!


Εύκολο καθημερινό φαγάκι που αγαπούν μικροί μεγάλοι !!!

Υλικά 4-6 μερίδες

500 γραμ κιμά
1/2 φλ.τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοτριμμένα
3/4 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
1  ματσάκι μικρό άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο μικρό ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα χοντρές ροδέλες
αλάτι-πιπέρι
λίγο αλεύρι
1 αβγό

Αβγολέμονιο

1 κουτ κοφτή σούπας  αλεύρι
1 ή 2 αβγά
λεμόνι χυμό φρέσκο



Τι κάνουμε
Ρίχνουμε σε μπολ τον κιμά προσθέτουμε το ρύζι τα κρεμμύδια το αβγό τα αρωματικά και 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα ώσπου να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Πλάθεται μικρά μπαλάκια τα αλευρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα 7 φλ.νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο προσθέστε και τα καρότα και αφήστε το να βράσει σε δυνατή φωτιά.



Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια .Χαμηλώνετε την φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά . Στον χρόνο αυτόν μαγειρέματος προσθέστε 3 κουταλιές σούπας ρύζι μέσα στο φαγητό και μαγειρέψτε για άλλα 15 με 20 λεπτά.



Στο μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο βάζοντας χυμό λεμονιών αβγό ή αβγά και την κουταλιά αλεύρι στο μούλτι .Χτυπήστε τα καλά και άφοβα ρίξτε το μέσα στην σούπα κουνώντας λίγο την κατσαρόλα πέρα δώθε δεν κόβει ΠΟΤΕ !
Τα γιουβαρλάκια τρώγονται ζεστά πασπαλισμένα προαιρετικά με ψιλοκομμένο άνηθο ή φυλλαράκια δυόσμου.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Eγώ τρίβω και 1 καρότο μέσα στο μείγμα του κιμά και ζυμώνω .



Πάστες Σαβουαγιάρ !!!

 Λαχταριστό γλυκάκι !!!



Υλικά
4 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
2 κουτιά φυτική κρέμα.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες.
1 φλιντζανακι του καφέ ελληνικού.λικέρ τις αρεσκείας μας
300 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος
2 κουβερτούρες και λίγη ακόμα (δηλαδή 300 γραμμάρια )
2 άνθος αραβοσίτου Γιώτης κακάο που γίνεται με κρύο γάλα γκαρνΊ και οτιδήποτε της αρεσκείας.για διακόσμηση!

Τι κάνουμε
Παίρνουμε τα σαβαγιάρ τα βουτάμε στο λικέρ 1 δευτερόλεπτο και τα στρώνουμε στο ταψάκι μας
Τοποθετούμε κρέμα σοκολάτα την οποία.χτυπήσαμε.
Ξανά βάζουμε.σαβαγιαρ!
Βάζουμε κρέμα την οποία χτυπήσαμε (φυτική ζαχαρούχο βανίλια) ξανά τοποθετούμε σαβαγιαρ με την ίδια διαδικασία βάζουμε κρέμα-σοκολάτα δηλαδή την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με της κουβερτούρες
Τελειώνουμε με.γαρνίρισμα ΓκαρΝί που χτυπήσαΜε. !(Εγώ έβαλα περγαμόντο και φιστίκι καβουρδισμένα)!



Μία προσωπική ιδέα της Tzeni Tsanaktsidou‎ Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό & κρέμα στον φούρνο !!!





 Πραγματικά απίθανο φαγητό !!! Με 1 φιλέτο που κόστισε 2.20 ευρώ 2 υπέροχες μερίδες απίστευτα γευστικές !!! Δοκιμάστε το !! Εφτιαξα μόνο ένα για να σας το δείξω και βγήκε 2 μερίδες-Αν θέλετε περισσότερες αυξήστε τα υλικά.

Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο
2 φέτες τυρί του τοστ
2 φέτες ζαμπόν του τοστ
αλάτι πιπέρι

Κρέμα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή βιτάμ
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
γάλα όσο πάρει -περίπου 1 ποτήρι νερού θα το δείτε με το μάτι
λγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα απαλή
2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο -έβαλα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
μαιντανό




Τι κάνουμε
Λέμε στο κρεοπώλη να μας ανοίξει το φιλέτο και να το χτυπήσει να πλατύνει να είναι σαν φέτα στρογγυλή.
Το βαζουμε σε πιάτο το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω 2 φέτες ζαμπόν και 2 φέτες τυρί και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Το βάζουμε σε ταψάκι -χρησιμοποίησα μιάς χρήσεως το πιο μικρό μέγεθος.


Κρέμα
Βάζουμε σε τηγάνι και χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα πολύ γρήγορα.
Μόλις το δούμε να μαζευτεί επάνω στην σπάτουλα ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει να γίνει κρέμα .
Προσθέτουμε λίγο αλάτι το τυρί την μουστάρδα και ανακατεύουμε συνεχώς.







Αδειάζουμε την κρέμα επάνω από το ρολό πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και λίγο μαιντανό και έβαλα ελάχιστο βούτυρο περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού χωρισμένο σε κομματάκια διάσπαρτο επάνω από την κρέμα να λιώσει με το ψήσιμο για γεύση,μπορείτε να το παραλείψετε .


Ψήνουμε σε προερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά αέρα να το δούμε να πάρει ωραίο χρώμα .




Σερβίρουμε κόβοντάς το στην μέση σε 2 πιάτα και γαρνίρουμε με τηγανητές πατάτες !!Καλή όρεξη !

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ