Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Λαχανοντολμάδες υπέροχοι !!!


Αφρός σκέτος !!!

 Υλικά
500 γραμ. κιμά
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
5 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
8 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι -πιπέρι
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα
1 αυγό
Κρέμα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
6 κουταλιές σούπας αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
2 κρόκους αυγών
ζωμό από τους λαχανοντολμάδες
αλάτι.


Εκτέλεση Κρέμας
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο [προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία ]
Ρίχνουμε το αλεύρι και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα.
Ρίχνουμε το ζωμό από τους ντολμάδες κι αν πήξει πολύ αραιώνουμε η με λίγο νερό η λίγο αραιωμένο με νερό γάλα την θέλουμε ρευστή.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και τους 2 κρόκους αυγών ανακατεύοντας κι έτοιμη η σάλτσα αυγολέμονο .



Εκτέλεση Λαχανοντολμάδες
Παίρνουμε το λάχανο το κόβουμε γύρω γύρω από το κοτσάνι του και βγάζουμε με προσοχή τα φύλα του.
Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό βουτάμε για 2 λεπτά όλα τα φύλα να ζεματιστούν και να μαλακώσουν λίγο και τα αφήνουμε να κρυώσουν  ετοιμάζοντας την γέμιση
Σε ένα μπόλ βάζουμε κιμά,αυγό ,μαιντανό.άνηθο.ρύζι ,κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά,καρότα ,αλατοπίπερο,λίγο νεράκι ,και ανακατεύουμε καλά.Σε ένα πιάτο ρηχό ακουμπάμε το φύλο στην μέση βάζουμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση και σκεπάζουμε από δεξιά μέχρι την μέση τις γέμισης ,το ίδιο κι από την  αριστερή πλευρά κλείνουμε και μετά τυλίγουμε σε ρολό.


Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα στην σειρά μέχρι να τελειώσουν ,Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο ρίχνουμε λίγο λάδι και 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για 40 με 50 λεπτά.Προσοχή να κοιτάμε να υπάρχει ζουμάκι γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα αυγολέμονο .Αν έχει σωθεί προσθέτουμε νερό .
Οταν ετοιμαστούν  αφήνουμε να κρυώσουν τους βγάζουμε σε μία πιατέλα σουρώνουμε το ζωμό κι αρχίζουμε να φτιάχνουμε την κρέμα .Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Οτι βγάλουμε από το λάχανο περισσευούμενα δεν τα πετάμε φτιάχνουμε ωραίο λαχανόρυζο !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές & πιλάφι !!!


 Οτι και να πώ θα είναι λίγο !! Τα έχει όλα -αρωματικό ,γρήγορο,εύκολο πεντανόστιμο !!!Συνηθίστε να βάζετε μπαχαρικά στα φαγητά δίνουν απίστευτη γεύση και μειώνουμε το αλάτι.

Υλικά μερίδες 4
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες -είχα βγάλει τα 2 στήθη και έκανα άλλο ένα φαγητό..
4 μισές πιπεριές -πράσινη,κίτρινη,πορτοκαλί,κόκκινη
5 κουταλιές σούπας λάδι
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα κουρκουμά
λίγο κύμινο
αλάτι λίγο -πιπέρι




 Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί και το κοτόπουλο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τις πιπεριές κομμένες μακρόστενες λεπτές λωρίδες και όλα μαζί τα ξανασοτάρουμε να μαραθούν.
Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό τόσο όσο σχεδόν να σκεπάζει την κατσαρόλα το σκεπάζουμε σιγομαγειρεύουμε ώσπου να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με μία ωραία σαλτσούλα -πολύ απλή η διαδικασία του !!!




 Πιλάφι
1 πακέτο ρύζι -χρησιμοποιώ αυτό που βλέπετε  γιατί έχει πολύ μα πολύ ωραίο άρωμα
2 κουταλιές μείγμα με μίξη μπαχαρικών που το φτιάχνω μόνη μου ανακατεύοντας σε ένα βάζο διάφορα μυρωδάτα μπαχαρικά.Εσείς αν δεν έχετε ή βάλτε σκέτο αλάτι ή έναν κύβο βιολογικό .---θα  σας πώ να φτιάξετε κι εσείς να έχετε στο ντουλάπι.
5 κουταλιές σούπας λάδι
6 ποτήρια ακριβώς νερό.







 Βάζω το λάδι με το ρύζι και το σοτάρω.
Αμέσως μετά προσθέτω λίγο αλάτι και 2 κουταλιές από το μείγμα μου μπαχαρικών
Ανακατεύω περίπου 5 λεπτάκια προσθέτω τα 6 ποτήρια νερό θερμοκρασία κατεβάζω στο 2 και έρχεται  και πίνει το νερό ακριβώς και το ρύζι είναι σπυρωτό.
 Σερβίρουμε και το ευχαριστιούνται όλοι !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.



Εδώ μπορείτε να δείτε και να φτιάξετε το μείγμα μπαχαρικών και να το προσθέτετε σε ολα τα φαγητάς σας για νοστιμιά .

Πατήστε ΕΔΩ -->  http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2015/05/blog-post_20.html









Γλυκό ψυγείου με μπισκότα & κρέμα!!!


   
Yλικά
 2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ
1 κουτί φυτική σαντιγή 250 γραμ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη
1 κουτί γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένα καρύδια
2 κουταλιές σούπας κακάο





Εκτέλεση
 Βράζουμε 1 ποτήρι νερό και διαλύουμε μέσα το κακάο χωρίς να βάλουμε ζάχαρη.
Βουτάμε μέσα ένα ένα τα μπισκότα και τα βάζουμε στη σειρά σε ένα ταψάκι .
Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια .
Ξανά μπισκότα ,κρέμα.καρύδια.
Καί ξανά μπισκότα κρέμα καρύδια ,το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να σφίξει και σερβίρουμε .


Κρέμα
Βάζουμε στο μίξερ την φυτική σαντιγή χτυπάμε και προσθέτουμε την  άχνη ζάχαρη,και μετά όλο το γάλα,χτυπάμε με το μίξερ μάχρι να πήξει κι είναι έτοιμη να την στρώσουμε επάνω στα μπισκότα [βγαίνει λίγο ρευστή αλλά πήζει στο ψυγείο]
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Ρολά με πράσο & τυρί !!!



Πιτούλα νόστιμη σε λίγα μόλις λεπτά! Η διαδικασία απλή και σχετικά σύντομη. Τα υλικά ελάχιστα...


Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
6 πράσα σε ροδέλες
200 γρ. τριμ. φέτα
άνιθο
βεγκέτα ---είναι μείγμα μπαχαρικών ή κύβος
κάρυ κίτρινο
πιπέρι
1 αβγό
ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
-Αχνίζουμε τις ροδέλες πράσου, μέχρι να μαραθούν, με λίγο νεράκι. Έπειτα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνιθο, την φέτα, το πιπέρι, το κάρυ και τη βεγκέτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση μας.
-Αφού έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε λίγο λαδάκι και το αβγό μας. Δημιουργούμε ομοιόμορφο μίγμα.
-Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και τα κόβουμε κατα μήκος στη μέση. Στρώνουμε τη γέμιση κατά μήκος και ρολάρουμε. Στις άκρες της ζύμης, αλοίφουμε με το πινέλο μας νεράκι για να κλείσει καλά το ρολό μας.
-Ψήνουμε στούς 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5,50 ευρώ
Μερίδες: 4 μεγάλα ρολά

Τέλειο σνακ για τα παιδιά αλλά και για πρωινό.
Η φέτα κρατά την ισορροπία της αλμύρας, γι 'αυτό και δεν βάζουμε αλάτι και αρκούμαστε μόνο στη βεγκέτα.
Συνταγή από Αγιαννίδου Αθηνά--

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τονοσαλάτα με μαγιονέζα !!!


 Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε πανεύκολη και γευστικότατη !!!

Υλικά
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
300 γραμμάρια τόνος σε λάδι
1μικρή πιπεριά Φλωρινης
½ με 1 λεμόνι(το χυμό του)
πιπέρι

Βάζουμε αρχικά στο μπλέντερ ή μούλτι τον τόνο με την πιπεριά και τα αλέθουμε .
Προσθέτουμε και την μαγιονέζα τον χυμό από το λεμόνι και το πιπέρι
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή αλέφουμε ελαφρώς να ομογενοποιηθούν τα υλικά ,και έτοιμη να την βάλουμε στο πιάτο και να την απολαύσουμε .
Μπαίνει και σε σάντουιτς και δίνει πολύ νοστιμιά!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζο-κροκέτες γεμιστές!!



Εξαιρετική συνταγή για γεμιστές ρυζοκροκέτες δοκιμάστε τες !!!

Υλικά
300 γρ ρύζι άσπρο (κολλώδες κατά προτίμηση )
( Βρασμένο κανονικά )
1 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Αλατο-πίπερο
1 αυγό
Ζυμώνουμε όλα μαζί
και τα αφήνουμε στην άκρη






Για την γέμιση
5-6 φέτες μπέικον
1 πιπέρια (ότι χρώμα θέλουμε)
Λίγο ταμπάσκο
1 κρεμμύδι λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
Τα σοτάρουμε όλα μαζί να μαραθούν και να πάρουν ένα ελαφρύ καραμελωμένο χρώμα!!

Περνούμε λίγο από τη μείγμα που έχουμε με το ρύζι
Ανοίγουμε στη παλάμη μας και βάζουμε ένα κουταλάκι από την γέμιση κλείνουμε και δίνουμε το σχήμα μπαλίτσας περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά να καλύψουμε γύρω γύρω και τα τοποθετούμε στο ψυγείο 1 ώρα να σταθούν... τηγανίζουμε σε καυτό λάδι


Λάδι για το τηγάνισμα...( Εγώ χρησιμοποιώ πάντα ελαιόλαδο )

Σημείωση μπορούμε να βάλουμε ότι γέμιση θέλουμε
Κιμά-κοτόπουλο-μανιτάρια κ.λ.π

Συνταγή + φωτο Cheery Misshief-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Cheesecake Μπουένο ...❣❣❣



Απλά τέλειο !!!!

Υλικά
300 γρ. μπισκότα σοκολάτας
150 γρ. Βιτάμ
350 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρι Philadelphia
120 γρ. ζάχαρη άχνη
7 μπάρες Kinder Bueno

Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη στο multi. Λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και το πιέζουμε στη βάση του. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ, με το μίξερ χειρός και το τυρί τύπου Philadelphia μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε 1′ να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο, προσθέτουμε και τη χτυπημένης σαντιγί και χτυπάμε για ακόμα 1′ να ενσωματωθεί.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 5 από τα 7 Κinder Bueno [ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα στην ελάχιστη θερμοκρασία]. Θα λιώσει η σοκολάτα και θα μείνει η γκοφρέτα. Θα πάρουμε ένα πιρούνι και θα σπάσουμε και την γκοφρέτα που έχει μείνει.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα, σοκολάτας -γκοφρέτας, στο μείγμα του cheesecake και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.


Για το γλάσο σοκολάτας:
Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία τη κομματιασμένη σοκολάτα και προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας πότε πότε.
Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά περιχύνουμε το cheesecake. Κόβουμε σε κομματάκια τις 2 υπόλοιπες μπάρες Kinder Bueno γαρνίρομαι το cheesecake και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.Kαλή επιτυχία !!!


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook