Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Σοκολατόπιτα Σούπερ !!!!



 Σοκολατόπιτα να γλύφεται και τα δάχτυλά σας !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
350 γραμμάρια ζάχαρη,
120 γραμμάρια βούτυρο,
1 βανίλια,
250 ml γάλα,
4 αυγά,
280 γραμμάρια αλεύρι,
1 μπεικιν παουντερ,
2 κουταλιές της σούπας κακάο,
(για τη σως 500 ml γάλα,300 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη)

 ΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ
Χτυπάμε τα αυγά ,προσθέτουμε την ζάχαρη ρίχνουμε την βανίλια, το λιωμένο βούτυρο,και τέλος το γάλα!
Και τέλος το αλεύρι με το μπεικιν, και το κακάο!
Το βάζουμε στο πυρέξ βουτυρωμένο και το ψήνουμε 50 λεπτά στους 180 βαθμούς!!!
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα μόλις.πήξει λίγο όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε στην ζεστή πίτα!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΣΟ:
300 γραμμάρια κουβερτούρα,
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος !
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στο μπολ με την θρυμματισμένη κουβερτούρα μόλις φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα το ρίχνουμε πάνω στην πίτα μας!!

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΓΛΑΣΣΟ
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια σοκολάτα λευκή (breik)!
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην σοκολάτα μόλις λίγο πήξει τοποθετούμε προσεχτικά και με οδοντογλυφίδα πάμε αντίστροφα !!!!!!!



Συνταγή φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎" --ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Τρουφάκια σοκολάτας !!!

Από τα πιο ωραία τρουφάκια που θα έχετε δοκιμάσει εγγυημένα, και με λίγες θερμίδες !!! Αν δεν τα φτιάξετε χάνετε !!!
Την συνταγή μου την είχε δώσει παλιά ο διατροφολόγος μου για τις κρίσεις υπογλυκαιμίας να τρώω ένα .. Μα ένα τόση νοστιμιά ?? !!!!

Για 48 τρουφάκια Υλικά

2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
460 γρ άγλυκη κουβερτούρα σοκολάτα
σχεδόν 3 και  λίγο λιγότερο φλυτζάνια κοκκώδες υποκατάστατο ζάχαρης [αυτή πού σας δείχνω]
4 κουτ. σούπας  καλό βούτυρο
1 με 2  βανίλιες σκόνη 
κακάο --καλό είναι να το κοσκινίσετε
λίγα καρύδια για στόλισμα προαιρετικά





Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα ,προσθέστε κ την σοκολάτα σε κομμάτια κ ανακατεύετε σε χαμηλή  φωτιά μέχρι  να λιώσει.
Την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το υποκατάστατο ζάχαρης  το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μείγμα.
Το αδειάζεται σ ένα μπολ [εγώ το άφησα μέσα στην  κατσαρόλα να μην λερώνω  πολλά ] και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει και  να γίνει σφιχτό.



Απλώνετε  το κακάο σε λαδόχαρτο η αλουμινόχαρτο- καλό είναι να το κοσκινίσουμε για να μην έχει χοντρά - φτιάχνετε μπαλίτσες κ τις κυλάτε στο κακάο .
Αν θέλετε για πιο επίσημα  βάλτε  τα μέσα σε χαρτάκια φορμούλες ζαχαροπλαστείου.
Από πάνω στο καθένα βάλτε από ένα κομματάκι καρύδι .
Είναι μια μικρή γευστική απόλαυση   !!!Tέλεια και  πανεύκολα!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Φοινίκια γεμιστά !!


Η υπέροχη & ΜΟΝΑΔΙΚΗ συνταγή της γιαγιάς μου !!!


Ενας μικρός επίλογος για τις πιο γλυκιές γιαγιάδες που είχαμε όλοι μας !!

Με συγκίνηση μεγάλη ανεβάζω αυτήν την συνταγή της γιαγιάκας μου ξεφυλλίζοντας το κιτρινισμένο τετράδιό της ,τότε που μικρό κοριτσάκι ανακατευόμουν με τα ζυμαράκια να πλάθω κουλουράκια κι εγώ και με φώναζε να την βοηθάω !! Μου έρχονται μνήμες γλυκιές και μυρωδιές αγάπης γιορτής και χαράς ανακατεμένες με μπαχάρι γαρύφαλλο κανελίτσα !! Κι  όταν τα μέλωνε και κρύωναν μας κερνούσε αμέσως και μας κοίταζε να δεί τι μορφασμό θα κάνουμε κι εμείς ζητούσαμε κι άλλο κι άλλο και χαμογελώντας μας έδινε πολλά αφού έφτιαχνε λαμαρίνες και τα πήγαινε στο φούρνο να δώσει σε όλη την γειτονιά !! Ποτέ δεν ξανά  έφαγα ωραιότερα Φοινίκια όπως και Μελομακάρονα [θα σας δώσω και αυτήν την συνταγή ] από αυτά ..παραδοσιακές Σμυρνέϊκες συνταγές χαίρομαι που τις  μοιράζομαι μαζί σας !!!
Γλυκιά μου όμορφη  γιαγιά μου Ελενίτσα θα σε θυμάμαι πάντα  !!!



ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις οσο πάρει να γίνει ζύμη να πλάθετε
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι,η χονδρό,η ψιλό
1 και μισό ακόμα φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο ,η καλαμποκέλαιο
1\2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό φρέσκο πορτοκάλι
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι



ΓΕΜΙΣΗ
1 και μισό φλιτζάνι καρυδόψιχα χονδροαλεσμένη
2 κουτ.γλυκού κανέλα
4 κουτ.σούπας άχνη ζάχαρη



ΣΙΡΟΠΙ
1 και μισό ακόμα φλιτζάνι μέλι
2 ποτήρια του νερού  νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
φλούδα από ένα πορτοκάλι ή μία ροδέλα
1 ξυλάκι κανέλα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη [η γιαγιά τα φτιάχνει σε πήλινη ]βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και με το χέρι τα δουλεύουμε λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού,το ξύσμα πορτοκάλι,το σιμιγδάλι ,και το μπέκιν ,ξαναανακατεύουμε .
Αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ,τόσο όσο να γίνει μια ζύμη σφιχτή ,να μην κολλάει στα χέρια μας .Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα καρύδια ,[περάστε τα στο μούλτι ]την άχνη,και την κανέλα.


Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα καρύδι,το πλάθουμε σαν μπαλάκι και το πατάμε στη μέση σαν να ανοίγουμε τρυπούλα και την γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα και μετά κλείνουμε και δίνουμε σχήμα τριγωνικό.
Με ένα πιρουνάκι η τσιμπιδάκι κάνουμε   σχεδιάκια από πάνω [κέντημα το λέει η γιαγιά ].
Τα βάζουμε στο ταψί λίγο αραιά ,δεν χρειάζεται λάδι ,ούτε βούτυρο στο ταψί  δεν κολλάνε.
Σε προθερμασμένο φούρνο τα ψήνουμε ,θέλουν περίπου 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο,να τα δούμε  να πάρουν λίγο σκούρο χρώμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι ,μέλι,την πορτοκαλόφλουδα,και  το ξύλο κανέλα περίπου για 10 λεπτά.
Τα σοροπιάζομαι ρίχνοντας  τα φοινίκια για 4-5 λεπτά μέσα στο σιρόπι .




Προσοχή  το σιρόπι,η τα φοινίκια πρέπει να είναι το ένα ζεστό το άλλο κρύο όπως  θέλετε εσείς .
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και είναι φανταστικά!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΝΟ με 2 υλικά υπέροχα πεντανόστιμα τρουφάκια του λεπτού!!!!


Από τα πιό γευστικά και γρήγορα τρουφάκια με κόστος ΜΟΝΟ ινδοκάρυδο 0.75 λεπτά  το ένα,χρειαζόμαστε 2 φακελάκια , και ζαχαρούχο γάλα 0,80 για 25 τρουφάκια με απίστευτη γεύση !!!ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ !!





 Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα
2 πακετάκια ινδοκάρυδο των 250 γραμ [περισσεύει αρκετή ].



 Σε μπόλ ρίχνουμε το γάλα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε και ανακατεύουμε την καρύδα να γίνει ένα σφιχτό μίγμα και να πλάθετε,
Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και μετά πλάθουμε μπαλάκια ομοιόμορφα και τα κυλάμε στο υπόλοιπο ινδοκάρυδο.

 Μία ιδέα ωραία αντί ινδοκάρυδο να τα βουτήξουμε στο τέλος σε λιωμένη σοκολάτα !!! Μούρλια !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Τάρτα με τυριά & μπέικον !! Το κάτι άλλο !!!



Καταπληκτική τάρτα που πρέπει να δοκιμάσετε όλοι !!!

Υλικά ζύμης
1 γιαούρτι 200 γραμ
1 βιτάμ
1 αυγό
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.






τι κάνουμε
Τα βάζουμε όλα μαζί στον κάδο του μίξερ τα δουλεύουμε να γίνουν ένα και να φτιάξουμε μία ωραία ζύμη εύπλαστη σαν πλαστελίνη .
Την βγάζουμε την κάνουμε μπαλίτσα την πατάμε λίγο την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.






Υλικά γέμισης

8  φετούλες μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά βιτάμ
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
250 γραμ φρέσκα μανιτάρια κομμένες σε λεπτές φετούλες
8 ντοματίνια κομμένα στην μέση
200 γραμ ανθότυρο
250 γραμ τυρί τριμμένη κεφαλογραβιέρα
500 γραμ κρέμα γάλακτος
4 αυγά
αλάτι πιπέρι .




Τι κάνουμε
Βάζουμε σε αντικολητικό τηγάνι το μπέικον το σοτάρουμε 3 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι
Προσθέτουμε και το βούτυρο σοτάρουμε 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο ανακατεύουμε σοτάροντας .
Προσθέτουμε και τις πιπεριές μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια και σοτάρουμε περίπου ξανά άλλα 5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε και το θυμάρι..



Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Βουτυρώνουμε 2 ταρτιέρες 20 εκ. ή ένα ταψί μεγάλο 35 επί 30 και με πλάστη ανοίγουμε λιγο τη ζύμη  το τοποθετούμε στο ταψί και  με το χέρι την παλάμη το πατάμε να είναι ισόπαχο και ομοιόμορφο και σηκώνουμε αρκετά τα τοιχώματα γύρω γύρω για να μπεί μέσα η γέμιση -προσοχή μην σας τρυπήσει κι αν σας συμβεί με το χέρι τραβήξετε από την ζύμη και καλύψετε την τρύπα.
Θα δείτε πόσο εύκολα την πλάθεται την ζύμη σαν πλαστελίνη.
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο τυρί κρατώντας λίγο .
Από πάνω ρίχνουμε όλη την γέμιση .
Από πάνω από την γέμιση με το χέρι τρίβουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το ανθότυρο  μαζί με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.



 Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα με προσοχή επάνω από την τάρτα να πάει παντού χωρίς να βγει καθόλου έξω από την ζύμη μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς αέρα επάνω γραμμή για 30 με 40 λεπτά -θα το δείτε αν έχει ψηθεί όταν  θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού η τάρτα.

 Η δόση είναι ή για 2 ταρτιέρες των 20 εκ ή ένα μεγάλο ταψί .

Αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε και σερβίρουμε .Καλή όρεξη !!!

Την συνταγή την είδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την έφτιαξα -έγινε πραγματικά απίθανη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Τυρόπιτα με πανεύκολο χειροποίητο φύλλο σφολιάτας !!!


Τυρόπιτα με πανεύκολο χειροποίητο φύλλο σφολιάτας και γέμιση από σιμιγδαλόκρεμα με τυρί!!! Απλά συγκλονιστική !!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
500 ml νερό
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
4 κ.σ ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500-700 γρ.τυρί φέτα χοντροτριμμένη
1 λίτρο γάλα
1 φλ.τσαγιού (150 γρ.)σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ.μαργαρίνη η φυτίνη
πιπέρι
1 αυγό
1 κουτάκι (330 ml) σόδα αναψυκτικό
300 γρ.φυτίνη για το άλειμμα των φύλλων


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω όλα τα υλικά για το ζυμαράκι μου ή αλλιώς το ζυμώνω στο χέρι μέχρι να έχω μια ζύμη ελαστική και εύπλαστη που να μην κολλάει.
Το σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω να ξεκουραστεί λιγάκι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη φυτίνη και το σιμιγδάλι και το καβουρντίζω 1-2 λεπτά.
Προσθέτω το γάλα και δένω σε κρέμα.Ρίχνω τη φέτα και μετά το αυγό.
Προσθέτω πιπέρι και ρίχνω αλάτι μόνο αν το τυρί δεν είναι αλμυρό.Την αφήνω στην άκρη.

Χωρίζω το ζυμάρι μου σε 16 μπαλάκια.Το κάθε μπαλάκι το ανοίγω σε δισκάκι με τον πλάστη διάμετρο περίπου 20 εκ.Φτιάχνω 2 ντάνες από 8 μπαλάκια την κάθε μία βάζοντας ανάμεσα μπόλικη φυτίνη.Στο τελευταίο δισκάκι πάνω πάνω δεν βάζω φυτίνη αλλά πασπαλίζω με αλεύρι.Τοποθετώ τις 2 ντάνες από ζυμαρένια δισκάκια σε αλευρωμένα πιάτα,τυλίγω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα.να παγώσει το φυτικό λίπος.


Βουτυρώνω το μεγάλο ταψί της κουζίνας και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη μία ντάνα από ζυμαρενια δισκάκι σε ένα μεγάλο φύλλο να εξέχει απο το ταψί μου.Αδειάζω μέσα τη γέμιση και σκεπάζω με το άλλο φύλλο που θα ανοίξω.Γυρίζω το φύλλο που εξέχει σε κόθρο και χαράζω τη πίτα μου σε κομμάτια.
Περιχύνω με τη σόδα και ψήνω τη πίτα στους 180 για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.Πρέπει να ψηθεί καλά καλά μέχρι μέσα να ροδοκοκκινίσει το φύλλο αλλά όχι σε πολύ δυνατό φούρνο. Καλή επιτυχία !!!!

Από την φίλη  Οι Λιχουδιές της Σόφης

Τυροπιτάκια Κουρού !!!

 Η οικογένεια αγαπάει τα ζυμάρια, τυροπιτάκια κουρού.

Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι ( ότι υπάρχει στο σπίτι)
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
1/2 κεσεδάκι φυτίνη
1/2 κεσεδάκι βούτυρο φρέσκο
1 κγ μπέϊκιν πάουντερ
1 κγ αλάτι
Και περίπου 800 γρ αλεύρι γοχ.
Αυγό για το άλειμμα.

Γέμιση
Βάζω τυρί φέτα 300 γρ και μια συσκευασία τυρί κρέμα 200 γρ και τα δύο ασπράδια από τα αυγά που τα κρατάω για το άλειμμα.
Ψήνω στους 180 c για 30-35 min
Καλή επιτυχία!!

Argiro Papoutsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ"-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ