Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Κουλουράκια αρωματικά- αφράτα -τραγανά!!!


 Τα κουλουράκια της παρέας κι όχι μόνο !! Για το καφεδάκι ,το τσάι ,για κολατσιό .Φτιάξτε τα πανεύκολα και απολαύστε τα !!
Υλικά:

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1+1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι τον χυμό
1 κοφτό κουτάλι σούπας σόδα
1 κουτάλι φαγητού μπέικι πάουντερ
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
Αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις --παίρνει λίγο παραπάνω από 1 κιλό -
Σουσάμι



Τι κάνουμε
Σε μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το λάδι με την ζάχαρη και τα δουλεύουμε λίγο με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το κονιάκ ,κανέλα -γαρύφαλλο και ξανά ανακατεύομαι.
Διαλύομαι την σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και την ρίχνομαι στην λεκάνη-προσοχή αφρίζει και φουσκώνει-.
Αφού προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά- εκτός από το αλεύρι -ανακατεύομαι καλά.
Τέλος αρχίζουμε να προσθέτομαι το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μέρος από αυτό ,λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε ελαστική ζύμη που να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια μας -η ζύμη να είναι εύπλαστη κι όχι σκληρή -.
Παίρνουμε κομματάκια από την ζύμη μέγεθος καρυδιού λίγο μεγαλύτερο πλάθουμε τα κουλουράκια όλα σε ότι σχήμα μας αρέσει.
Σε λαδόκολλα στρωμένη σε μεγάλη επιφάνεια έχουμε ρίξει μπόλικο σουσάμι το οποίο έχουμε ψεκάσει 
ΕΛΑΧΙΣΤΑ -με νερό ,κυλάμε τα κουλουράκια μας και τα βάζουμε στην σειρά σε λαδωμένο ελαφρώς ταψί.
Ψήνομαι σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς όπως πάντα όλα αυτά τα είδη στην μεσαία σχάρα περίπου 35 λεπτά.Διατηρούνται κλεισμένα πολύ ωραία σε μεταλλικό δοχείο.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη στο τέλος ελάχιστη σταφίδα μαύρη.Εγώ το κάνω αφού πλάσω τα μισά σκέτα -για αλλαγή γεύσης !! Ρίχνω λίγη σταφίδα στην ζύμη ξαναζυμώνω ελαφρά να πάει παντού και πλάθω .


Σοκολατόπιτα Σπέσιαλ!!!!

Μιά λαχταριστή ,αφράτη,γλυκιά,οικονομική σπέσιαλ σοκολατόπιτα !!!!


Υλικά και Εκτέλεση
1 πακέτο βιταμ καρύδας,
4 αυγά,
1 βανίλια,
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
1 και μισή φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα,
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φλυντζάνι τσαγιού ζεστό νερό,
1 κουτάλια της σούπας κονιάκ,
1 κουταλάκι μπεικιν

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο,προσθέτουμε την ζάχαρη κακάο και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία
Ρίχνουμε το ζεστό νερό
Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυντζανι τσαγιού
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά βανίλια και το ρίχνουμε στο μείγμα μας στην κατσαρόλα
Ανακατεύουμε με σύρμα,ρίχνουμε αλεύρι κονιάκ
Το τοποθετούμε στο κατάλληλο ταψακι μας και το ψήνουμε ακριβώς 20 λεπτά στους 180 βαθμούς
Μόλις το βγάλουμε του ρίχνουμε το μείγμα που κρατήσαμε!

Tzeni Tsanaktsidou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολάκια κοτόπουλο !!!

Απίθανα ρολάκια κοτόπουλο τυλιγμένα με ξεροψημένο μπέικον !!! Τα παιδιά τα αγαπούν ιδιαίτερα αλλά και οι μεγάλοι !!!


Υλικά και Εκτέλεση
2 στήθος κοτόπουλου,
2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκαλί,
1 ποτήρι νερού κρασί,
200 γραμμάρια τριμμένη φέτα,
πιπέρι κόκκινο
κάρυ,
500 γραμμάρια μπέικον σε φέτες.

Βράζουμε.το κοτόπουλο στο χυμό πορτοκαλιού και το κρασί
Όταν κρυώσει το ψιλοκόβουμε και αλατοπιπερώνουμε
Το ανακατεύουμε με το τυρί και τα μπαχαρικά και βάζουμε μείγμα σε φέτες μπέικον ,και ρολάρουμε
Κλείνουμε με οδοντογλυφίδα τα τοποθετούμε στο ταψάκι και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν(περίπου 40 στους 180 βαθμούς)
Διάκοσμουμε με μαϊντανό!

Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε μαγειρική !!!!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντομάτες γεμιστές Αλλιώς ..με πατάτες στον φούρνο !!!



Απλό φαγητό εύκολο και πεντανόστιμο !!!

Υλικά μερίδες 3
3 ντομάτες
2 αυγά
λίγη φέτα τυρί
5 πατάτες μέτριες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι πιπέρι
λάδι.




Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες λεπτά μισοφέγγαρα .
Τις βάζουμε στο ταψάκι .
Ανοίγουμε τις ντομάτες όπως στα γεμιστά.
Ψιλοκόβουμε την γέμιση από την ντομάτα και την κρατάμε στην άκρη πασπαλίζοντας και ανακατεύοντάς τες με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη για την ξινίλα .




Ρίχνουμε επάνω από τις πατάτες την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο ,το αλατοπίπερο ,λίγο λάδι και λίγο από την ψιλοκομμένη ντομάτα υπολογίζοντας να κρατήσουμε τόση ποσόρ]τητα να κάνουμε μία στρώση μέσα στις 3 ντομάτες.
Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες τις στρώνουμε ομοιόμορφα και κάνουμε χώρο για τις 3 ντομάτες .





Τις τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες και βάζουμε μέσα τους από μία στρώση φέτα την οποία την τρίβουμε με το χέρι.
Αμέσως από πάνω βάζουμε από μία στρώση από την ψιλοκομμένη ντομάτα --πρέπει να υπολογίσουμε στην ποσότητα οτι από πάνω θα βάλουμε αυγά να αφήσουμε χώρο δηλαδή .
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο πιπέρι και με ένα κουτάλι γεμίζουμε μέχρι επάνω τις ντομάτες - δηλαδή τυρί φέτα-ψιλοκομμένη ντομάτα ,κι από πάνω τα χτυπημένα αυγά .




Σκεπάζουμε τις ντομάτες προσθέτουμε 1/2 ποτήρι και λιγότερο  νερό σκεπάζουμε το ταψάκι με χαρτί ψησίματος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά -στα 30 λεπτά βγάζουμε το χαρτί και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να δουμε να πάρουν χρώμα και οι πατάτες και οι ντομάτες.




Σερβίρουμε βγάζοντας τα καπάκια από τις ντομάτες  και τα σχόλια μόνο καλά !!! Καλή σας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουσαμόπιτα Παραδοσιακή !!!

..

Σουσαμόπιτα παραδοσιακή ...τέλεια πανεύκολη !!!!


 Υλικά
500 γρ Φύλλο Κρούστας
350 γρ Σουσάμι
1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
2 κ.σ κανέλα
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
 ¼ κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
¼ φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Σιρόπι: 
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλιά σούπας  κονιάκ.-προαιρετικά-

Βράζουμε για 5 λεπτά νερό με ζάχαρη.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το μέλι και ξαναβράζομαι για άλλα 3 λεπτά.
Στο τέλος αφού το αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ.
..

Πλένουμε πολύ καλά το σουσάμι με νερό.
Κατόπιν το βάζουμε σ’ ένα ταψάκι και το καβουρντίζουμε ελαφρά στο φούρνο .
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το ανακατεύουμε με τα καρύδια,την φρυγανιά, την κανέλα το γαρύφαλλο. την ζάχαρη το μοσχοκάρυδο το λάδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο  180° C
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. και απλώνουμε 2 φύλλα κρούστας τα οποία  έχουμε αλείψει με λάδι.
Ρίχνουμε μία ποσότητα της γέμισης.
.


Βάζουμε ακόμη ένα λαδωμένο  φύλλο, μετά πάλι γέμιση και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και την ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό. Την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Σιροπιάζομαι και τα δύο ζεστά σιρόπι και πίτα.
Καλύτερα  είναι να αφήσουμε τη σουσαμόπιτα, αρκετή ώρα να τραβήξει το σιρόπι.


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Τσίζ κέικ μπράουνις .!!


ΥΛΙΚΑ [έφτιαξα διπλή δόση ,αν θέλετε πιό λίγο χωρίστε τα υλικά στην μέση ]

ΚΕΙΚ
170 Γραμ .βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
260 γραμ.ζάχαρη
4 αυγά
140 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.σούπας κακάο
ελάχιστο αλάτι
2 βανίλιες
160 γραμ νιφάδες σοκολάτας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 πακέτα των 200 γραμ.τυρί κρέμα philadelphia
2 κρόκους αυγών
150 γραμ.ζάχαρη
1 βανίλια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά,το βάζουμε σε λίγο βαθιά κατσαρόλα για να συνεχίσουμε .
Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη χτυπώντας με το μίξερ και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
Προσθέτουμε στην συνέχεια και το αλεύρι ,βανίλιες ,κακάο,αλάτι,και νιφάδες σοκολάτας .
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30επι 20 εκατοστών και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα .
Ανάβουμε τον φούρνο στούς 180 βαθμούς.


ΚΡΕΜΑ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το τυρί κρέμα την ζάχαρη,.τους 2 κρόκους αυγών και την βανίλια ,χτυπάμε να ενωθούν καλά.


Τοποθετούμε το μίγμα επάνω από το προηγούμενο και με μία σπάτουλα το σατρώνουμε ομοιόμορφα κι αυτό .
Το ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς .Οταν κρυώσει το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρμελάδα πορτοκάλι !!



Υλικά
5-6 πορτοκάλια ολόκληρα
ζάχαρη όσο το βάρος των πολτοποιημένων πορτοκαλιών αφού πρώτα τα βράσουμε
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να τα σκεπάζει το νερό και βράζουμε για 30  λεπτά.
Αλλάζουμε το νερό και ξαναβράζουμε για 30 λεπτά ακόμα περίπου να δούμε να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
 Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες  ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ .
Οτι ζουμί βγάλει το κρατάμε.
Ζυγίζουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με την ίδια ποσότητα σε βάρος ζάχαρη,δηλαδή 1 κιλό πολτός πορτοκάλι.1 κιλό ζάχαρη




Τα βράζουμε για μισή ώρα περίπου στην κατσαρόλα μαζί με ότι χυμό μαζέψαμε όταν τα κόβαμε  να δέσει η μαρμελάδα μας.
Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού
Εντωμεταξύ βάζουμε τα βαζάκια που θα την τοποθετήσουμε την μαρμελάδα στο φούρνο να ζεσταθούν για να κλείσουν αεροστεγώς έτσι διατηρείτε περισσότερο καιρό .
Μόλις μας πήξει η μαρμελάδα την βάζουμε αμέσως μέσα στα βάζα και τα κλείνουμε καλά .Η μαρμελάδα θα πήξει λίγο περισσότερο όταν θα κρυώσει .Καλή επιτυχία!!



Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ