Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Σουσαμόπιτα Παραδοσιακή !!!

..

Σουσαμόπιτα παραδοσιακή ...τέλεια πανεύκολη !!!!


 Υλικά
500 γρ Φύλλο Κρούστας
350 γρ Σουσάμι
1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
2 κ.σ κανέλα
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
 ¼ κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
¼ φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Σιρόπι: 
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλιά σούπας  κονιάκ.-προαιρετικά-

Βράζουμε για 5 λεπτά νερό με ζάχαρη.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το μέλι και ξαναβράζομαι για άλλα 3 λεπτά.
Στο τέλος αφού το αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ.
..

Πλένουμε πολύ καλά το σουσάμι με νερό.
Κατόπιν το βάζουμε σ’ ένα ταψάκι και το καβουρντίζουμε ελαφρά στο φούρνο .
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το ανακατεύουμε με τα καρύδια,την φρυγανιά, την κανέλα το γαρύφαλλο. την ζάχαρη το μοσχοκάρυδο το λάδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο  180° C
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. και απλώνουμε 2 φύλλα κρούστας τα οποία  έχουμε αλείψει με λάδι.
Ρίχνουμε μία ποσότητα της γέμισης.
.


Βάζουμε ακόμη ένα λαδωμένο  φύλλο, μετά πάλι γέμιση και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και την ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό. Την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Σιροπιάζομαι και τα δύο ζεστά σιρόπι και πίτα.
Καλύτερα  είναι να αφήσουμε τη σουσαμόπιτα, αρκετή ώρα να τραβήξει το σιρόπι.


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ