Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Τούρτα με μπισκότα και ινδοκάρυδο !!!


ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα μπισκότα Παπαδόπουλου,  πτι μπερ
100 γραμμάρια κορν φλάουρ,
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια
1 ΓΚΑΡΝΙ που περιέχει δυο φακέλλους, ινδοκάρυδο.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
Κάνουμε την κρέμα δηλαδή ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ,βανίλια μόλις λίγο πήξει κατεβάζουμε.
Στο κατάλληλο σκεύος μας σπάμε τα μπισκότα,ρίχνουμε μέσα την κρέμα,τα ανακατεύουμε το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Έχουμε χτυπημένη την σαντιγί στο ψυγείο στην οποία μέσα προσθέτουμε 50 γραμμάρια ινδοκαρυδο.
Την στρώνουμε πάνω στο γλυκό ομοιόμορφα,και τελειώνουμε με μπόλικο ινδοκαρυδο!


Tzeni Tsanaktsidou‎"Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Xoρτοπιτάκια και Τυροπιτάκια !!!


Χορτοπιτάκια και τυροπιτάκια σας κερνάω !! Κοπιάστε να πιούμε ρακάκια..🍶

Υλικά
Ζυμαράκι...
1 κιλό αλεύρι
2 φλιτζάνια νερό
1 κρασοπότηρο ρακή
Το χυμό ενός λεμονιού
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ενάμισι κουταλάκι αλάτι
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ωρίτσα
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα πρασάκια άγρια σπανάκι μάραθο καυκαλήθρες λαγουδόχορτο μυρώνια γαλατσίδες.






Βάζουμε πρώτα τα πράσα με τα μάραθα να ψηθούν μισή ωρίτσα περίπου.... Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά και στο τέλος λίγο πριν ψηθούν προσθέτουμε το σπανάκι με ελαιόλαδο και αλατάκι πιπεράκι και λίγο κύμινο εάν θέλουμε... Τα βάζουμε να στραγγίσουν καλά και να κρυώσουν ανοίγουμε το φύλλο γεμίζουμε και κλείνουμε.... Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά για να μην αρπάξουν...
Για τα τυροπιτάκια αναμειγνύουμε ανθότυρο νωπό και λίγη φέτα!!!✓

Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαγάνες Αφράτες σπέσιαλ !!!



ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΓΙΑ 2 ΛΑΓΑΝΕΣ:

2 κούπες μεγάλες αλεύρι
1 κούπα χλιαρό νερό,
1 ξηρή μάγια,
λίγο ζάχαρη,
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι,
σουσάμι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι
εγώ προσθέτω στην ίδια συνταγή και 1 κουταλιά της σούπας ούζο --προαιρετικά -




Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα,ανοίγουμε λακουβίτσα και ακριβώς από πάνω κρατάμε την κούπα το χλιαρό νερό στο οποίο ρίχνουμε μέσα την μάγια και την ζάχαρη και την αφήνουμε.2 λεπτά να αφρίσει και την ρίχνουμε στο αλεύρι!
Ρίχνουμε και το αλάτι γύρω γύρω όχι πάνω στην μάγια ανακατεύουμε με πιρούνι ρίχνουμε και το λάδι.


Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα και το μπολ στα τοιχώματα του λάδι.
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη ,πετσέτα για 1 ώρα.
Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και πάνω στην λαδόκολλα στο ταψί τους δίνουμε το σχέδιο,κάνουμε τρυπούλες με.τα δάχτυλα και μπόλικο σουσάμι.


Αφήνουμε 15 λεπτά στο ταψί πριν ψήσουμε!
Ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.για.30 λεπτά!
Ανάλογα τον φούρνο!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Γαρίδες σαγανάκι !!!




    Yλικά
   
8 γαρίδες Νο. 1 [κατεψυγμένες ,η φρέσκες ]
150 γραμ φέτα
½ κιλό ντομάτες ώριμες
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
2 κουταλιές τις σούπας ούζο
 αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση
 Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι, τις χαράζετε με ένα μαχαιράκι στη πλάτη και αφαιρείτε το έντερο.
   
Περνάτε τις ντομάτες από το μύλο του πουρέ η τον τρίφτη και συγκεντρώνετε το ζουμάκι σε ένα μπολ.


Ετοιμάζετε τη σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λαδάκι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Βάζετε και το σκόρδο εάν θέλετε.
Ρίχνετε μέσα τη ντομάτα, τη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύετε για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες  μαζί και το ούζο 
Αφήνετε να βράσει σε  μέτρια  φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα
Μόλις κλείσουμε το μάτι τις κουζίνας ρίχνουμε τριμμένη φέτα με το χέρι ίσα να πάρει 2-3 βράσεις και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το μεζεδάκι μας .
Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαιντανό ,τον οποίο αν δεν τον θέλετε εντελώς ωμό τον προσθέτετε μαζί με την φέτα .Καλή 'ορεξη !!!
Σε περίοδο νηστείας αφαιρούμε την φέτα!

Αν θέλουμε  καθαρίζουμε και εντελώς τις γαρίδες .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαρίδες βραστές ή ψητές με λαδολέμονο!!!


Υλικά

1 κιλό γαρίδες ολόκληρες
5 . σoύπας  ελαιόλαδο
Χυμός από ½ λεμόνι
1 κυτ.. σούπας. μουστάρδα
2 κουτ. σούπας  μαϊντανό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κρίκο πιπεριάς ψημένης για κάθε πιάτο
πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένετε τις γαρίδες. Τις βράζετε σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 8΄.
 Τις σουρώνετε.
Αφαιρείτε το κέλυφος.
 Χτυπάτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τις γαρίδες,βάζετε στην μέση την πιπεριά ψιλοκόβετε το μαιντανό,
 τον σκορπίζετε επάνω στις γαρίδες .Σερβίρετε.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μύδια αχνιστά !!!


 Μερίδες
Για 4 άτομα

Υλικά

    1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
    40 γρ. ελαιόλαδο
    50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
    ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι




Εκτέλεση
Καθαρίζετε (ξύνεται ) και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε.

 Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτετε το λευκό κρασί .

Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο πιπέρι.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά.

Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους.


 Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μύδια με μακαρόνια !!!




Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες, πολτοποιημενες
Λίγες πιπεριές  κομμένες σε λωρίδες
2 κονσέρβες μύδια, με τα υγρά τους
¼ φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο
½ φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 πακέτο σπαγγέτι (500gr.)
¼ φλυτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει.
Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές . Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια με τα υγρά τους, και το βούτυρο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιβογράσει για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Τότε προσθέτουμε το λευκό κρασί, το κόκκινο πιπέρι και το μαύρο πιπέρι.
Σιγοβράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει.
Όσο η σάλτσα μας βράζει, μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Τα στραγγίζουμε καλά μόλις είναι έτοιμα και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Αφήνουμε να ενωθούν τα υλικά ανακατεύοντας με ελαφρές κινήσεις για να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Σερβίρουμε την μακαρονάδα μας σε ένα ωραίο πιάτο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Καλή Όρεξη!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ