Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Xoρτοπιτάκια και Τυροπιτάκια !!!


Χορτοπιτάκια και τυροπιτάκια σας κερνάω !! Κοπιάστε να πιούμε ρακάκια..🍶

Υλικά
Ζυμαράκι...
1 κιλό αλεύρι
2 φλιτζάνια νερό
1 κρασοπότηρο ρακή
Το χυμό ενός λεμονιού
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ενάμισι κουταλάκι αλάτι
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ωρίτσα
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα πρασάκια άγρια σπανάκι μάραθο καυκαλήθρες λαγουδόχορτο μυρώνια γαλατσίδες.






Βάζουμε πρώτα τα πράσα με τα μάραθα να ψηθούν μισή ωρίτσα περίπου.... Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά και στο τέλος λίγο πριν ψηθούν προσθέτουμε το σπανάκι με ελαιόλαδο και αλατάκι πιπεράκι και λίγο κύμινο εάν θέλουμε... Τα βάζουμε να στραγγίσουν καλά και να κρυώσουν ανοίγουμε το φύλλο γεμίζουμε και κλείνουμε.... Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά για να μην αρπάξουν...
Για τα τυροπιτάκια αναμειγνύουμε ανθότυρο νωπό και λίγη φέτα!!!✓

Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ