Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Μπρουσκέτες του λεπτού !!!


Μία πολύ ωραία ιδέα που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν !!! Ιδανικό για τις ξαφνικές μας πείνες

Υλικά -ποσότητα ανάλογα το πόσα θέλετε -
φέτες κομμένες 2 εκ ψωμιού
2 αυγά χτυπημένα σε μπολ
λίγο φρέσκο γάλα
λίγη σάλτσα ντομάτας
τυρί τριμμένο μαλακό
αλαντικά ότι έχετε
επιπλέον βάζετε ότι σας αρέσει από πάνω 


 Εκτελεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά μαζί με το γάλα .
Βουτάμε μέσα τις φέτες ψωμιού.
Από πάνω βάζουμε από λίγη στρώση σάλτσα ντομάτας .
Από πάνω τριμμένο τυρί και αλανρτικά .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν . Καλή όρεξη !!!

Από την φίλη μου
Gogo Samiou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γρήγορη λεπτή τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!!


Yλικά
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι σόδα αναψυκτικό
1 αυγό
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ποτήρια νερού φέτα τριμμένη
λίγο αλάτι -αν η φέτα είναι αλμυρή καθόλου
λίγο λάδι για το ταψί
λίγο λάδι για ράντισμα από πάνω .



Λαδώνουμε  το ταψάκι ή το πυρέξ .
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί .
Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με την χούφτα μας με λίγο λάδι.





Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο να πάρει χρώμα .
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε .Καλή όρεξη !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ριζότο με λαχανικά !!!


Υλικά
1/2 kg ρύζι ( εγώ παίρνω για σπυρωτό πιλάφι)
1 κρεμμύδι σε κομματάκια
1 σακουλάκι σαλάτα καλαμποκιού
2 κύβους λαχανικών
1-2 κ.σ. βούτυρο
Νερό ζεστό περίπου 600-700 gr η όσο πάρει.....

Σοτάρω το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο.
Ρίχνω τα λαχανικά, ανακατεύω για 1-2 λεπτά.
Μετά προσθέτω το ρύζι και τα ανακατεύω όλα μαζί για 1 λεπτό.
Φτιάχνω τον ζωμό από τους κύβους και το ζεστό νερό και τον προσθέτω φλιτζάνι φλιτζάνι στο ρύζι μέχρι να γίνει,παίρνει συνήθως 15 λεπτά.
Λίγο πριν το βγάλω από την φωτιά ρίχνω το βούτυρο.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη παρμεζάνα.Καλή όρεξη !!!

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμα κουλουράκια !!!




Φανταστικά νηστίσιμα κουλουράκια !!!

 Υλικά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουτ γλ σόδα
1 κουτ γλ μπέικιν
1 κουτ γλ κανέλα
Λίγο γαρύφαλλο
Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μαλακό ζυμάρι

Εκτέλεση:
Σε μια κούπα ρίχνω λάδι ζάχαρη χυμό πορτοκάλι που μέσα έχω διαλύσει την σόδα, κανέλα,γαρύφαλλο, μπέικιν,αλεύρι κι ανακατεύω!
Τέλος  πλάθω κουλουράκια τα περνάω από σουσάμι και ψήνω στους 180 μέχρι να ροδίσουν!


Christina Michalis‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μύδια ψίχα τηγανητά!!


Υλικά

Μύδια ψίχα κατεψυγμένα

αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνι

Κουρκούτι
1+ 1/2 κούπα τσαγιού αλεύρι
1 κουτ,σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
μπύρα όση μας πάρει για να γίνει ένας παχύρευστος χυλός


Οδηγίες
Ξεπαγώνουμε τα μύδια ψίχα τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι καλά.
Τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ ετοιμαζουμε το κουρκούτι βάζοντας το αλεύρι το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει ο χυλός μας παχύρευστος.
Ρίχνουμε τα μύδια μέσα στο κουρκούτι και ανακατεύουμε.
Συγχρόνως βάζουμε στο τηγάνι το λάδι  να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά παίρνουμε με κουτάλι ένα ένα τα μύδια μαζί με κουρκούτι και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε και τηγανίζουμε  πρώτα από την μία μεριά και μετά με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Προσοχή δεν θέλουν πολύ χρόνο στο τηγάνι.
Για λίγο τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για τα περιττά λάδια και μετά σε πιατέλα γαρνίροντας με μαρούλι κρεμμύδι ντομάτα λεμόνι.Καλή όρεξη!!



Σαλάτες
Μαρούλι σαλάτα
ντομάτα
μηλόξυδο
λάδι
αλάτι



 Λάχανο
μαρούλι
λάδι
μηλόξιδο
αλάτι

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιτάρια Στιφάδο !!!


Ένα εύκολο γρήγορο και εύγευστο φαγάκι  για όσες και όσους νηστεύουν  το κρατάνε και όχι μόνο!!

ΥΛΙΚΑ!
Ανάλογα με τα άτομα βάζετε και τις ανάλογες ποσότητες!
Μανιτάρια δύο ειδών ή ότι έχετε
3 με 4 κρεμμύδια ξερά,
1 ποτήρι κόκκινο κρασί,
σάλτσα ντομάτας,
δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι ,
ελαιόλαδο,
ξύλο κανέλας,
4-5 κόκκους μπαχάρι,
2-3 φύλλα δάφνης,
αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγη ζάχαρη!

 Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια και τα σοτάρουμε για λίγο΄


 Προσθέτουμε και τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια


Προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα και τα γυρνάμε σοτάροντας όλα μαζί για λίγα λεπτά.


Σβήνουμε με το κρασί -προσθέτουμε το δαφνόφυλλο το μπαχάρι το ξύλο κανέλας αλάτι πιπέρι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.


Ρίχνουμε και τον χυμό ντομάτας .


Σε μισή περίπου ώρα το φαγητό είναι έτοιμο και στρώνετε το τραπέζι σας! Καλή όρεξη !!!





Συνταγή από κ.Ilias Karpouchtsis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μύδια κοκκινιστά με ρύζι !!!


 ΥΛΙΚΑ :
2 μεγάλα κρεμμύδια
ελαιόλαδο
2 ποτήρια κρασί
1 κιλό μύδια
ρύζι
Πελτές 2 κουταλιές σούπας ή σάλτσα ντομάτας

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα .
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα γυρνάμε να γυαλίσουν στην συνέχεια προσθέτουμε και τα μύδια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.
Τα σβήνουμε με το κρασί .
Προσθέτουμε και τον πελτέ ή σάλτσα ντομάτας το αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι -εδώ ανάμεικτο με αρακά-.Καλή όρεξη !!!






Μαρια Δημητρης Ιωαννου‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ