Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Μανιτάρια Στιφάδο !!!


Ένα εύκολο γρήγορο και εύγευστο φαγάκι  για όσες και όσους νηστεύουν  το κρατάνε και όχι μόνο!!

ΥΛΙΚΑ!
Ανάλογα με τα άτομα βάζετε και τις ανάλογες ποσότητες!
Μανιτάρια δύο ειδών ή ότι έχετε
3 με 4 κρεμμύδια ξερά,
1 ποτήρι κόκκινο κρασί,
σάλτσα ντομάτας,
δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι ,
ελαιόλαδο,
ξύλο κανέλας,
4-5 κόκκους μπαχάρι,
2-3 φύλλα δάφνης,
αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγη ζάχαρη!

 Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια και τα σοτάρουμε για λίγο΄


 Προσθέτουμε και τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια


Προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα και τα γυρνάμε σοτάροντας όλα μαζί για λίγα λεπτά.


Σβήνουμε με το κρασί -προσθέτουμε το δαφνόφυλλο το μπαχάρι το ξύλο κανέλας αλάτι πιπέρι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.


Ρίχνουμε και τον χυμό ντομάτας .


Σε μισή περίπου ώρα το φαγητό είναι έτοιμο και στρώνετε το τραπέζι σας! Καλή όρεξη !!!





Συνταγή από κ.Ilias Karpouchtsis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ