Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Κρέμα καραμελέ !!!



ΣΠΕΣΙΑΛ,ΟΜΟΡΦΗ,ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΗ ,ΑΠΛΑ.ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ!!!

Υλικά και συνταγή

Βάζουμε 1,5 λίτρο γάλα να ζεσταθει όχι να βράσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 8 αυγά με 200 γραμμάρια.ζάχαρη με το σύρμα ώσπου να.λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε σταγόνες βανίλιας,η 4 βανιλιες και.λίγο αλάτι.
Οπότε το μείγμα αυγών το ρίχνουμε στο γάλα αλλά.ανακατεύοντας γρήγορα και το βράζουμε 5 λεπτά.
Το τοποθετούμε.στα.φορμάκια,τα οποία τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο το έχουμε γεμίσει μέχρι την μέση τους νερό.
Τα βάζουμε.σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και τα.ψήνουμε για.2 ώρες.
Στο πρώτο μισάωρο τα βγάζουμε και τα σκεπάζουμε.με αλουμινόχαρτο.
Οπότε όταν γίνουν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη νύχτα.

ΚΡΕΜΑ.ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα. 2 νεροπότηρα ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει χρώμα,προσθέτουμε.2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο ανακατεύουμε, ρίχνουμε και 2 νεροπότηρα νερό ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε και 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ τα οποία διυλίσαμε σε λίγο νερό Μόλις.πήξει κατεβάζουμε αφού κρυώσει στο ψυγείο για.όλη νύχτα.
Την επόμενη ανάποδο γυρίσουμε την κρέμα μας και ρίχνουμε μπόλικη καραμέλα.
(Υπάρχει και άλλη εκδοχή να βάλουμε καραμέλα στα φορμάκια.και απάνω την κρέμα και να.ψηθεί),!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φανταστικά Lemon Bars!!!



Φανταστικά Lemon Bars!!! Εύκολα, πεντανόστιμα με έντονη τη γεύση του λεμονιού και πάνω απ' όλα οικονομικά!

 Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ Μπισκότα Παπαδοπούλου
10 κ.σ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κοφτές κ.σ ζάχαρη άχνη
2 κοφτές κ.σ ξύσμα λεμονιού
1 κοφτό κ.γ κανέλα ή γαρύφαλλο τριμμένο

Για τη γέμιση
128 γρ. αλεύρι (1 φλ.)
235 ml χυμό λεμονιού (1 φλ.)
400 γρ. ζάχαρη (2 φλ.)
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (350 γρ αυγών)
2 κ.σ ξύσμα λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου
Για τη βάση
Βγάζουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και παίρνουμε 2 κοφτές κ.σ.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τη κανέλα ή το γαρύφαλλο το βούτυρο λιωμένο και το ξύσμα από το λεμόνι. Χτυπάμε λίγο ακόμα στο μούλτι μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε ένα μακρόστενο ταψί 25 Χ 34 εκ. απλώνουμε αντι-κολλητικό χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου, το απλώνουμε και το πατάμε για να ισιώσει με τη κήλη πλευρά του κουταλιού της σούπας.

Για τη γέμιση
Χτυπάμε ελαφριά τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ρίχνουμε πάνω από τη βάση και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίζουμε με την άχνη και κόβουμε σε μπάρες.
Καλή επιτυχία !!

Συνταγή από την φίλη
Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται

Μελιτζανοκεφτέδες !!!!

Δοκίμασέ τους και δεν θα χάσεις !!!!

Υλικά και εκτέλεση

3 μεγάλες μελιτζάνες τις έκοψα σε κύβους και τις έβρασα πρώτα, τις στράγγιξα πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι τσιγάρισα 3 μεγάλα κρεμμύδια με μια σκελίδα σκόρδο τα όποια τα έριξα μέσα στην ψίχα μελιτζάνας μαζί με 1 κούπα τυρί πικάντικο τυρί Μετσόβου 1 αυγό φρυγανιά τριμμένη τόσο όσο να μπορώ να πλάθω στα χέρια μου, περίπου 7 με 8 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό λίγο αλάτι και  πιπέρι..
Τους αλεύρωσα και  τους τηγάνισα σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο και σε βαθύ σκεύος...μπορείτε να βάλετε και  τυράκι που λιώνει μέσα !!



Gogo Samiou οι χρυσοχερες -ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φανταστικός Γύρος Κοτόπουλο (Σαν αγοραστός) !!!




Φανταστικός Γύρος Κοτόπουλο (Σαν αγοραστός)  !!! - Greek Chicken Gyros

-Υλικά

-1300γρ. φιλέτα κοτόπουλο μπούτι
-400γρ. γιαούρτι
-χυμό από 1 λεμόνι
-160ml ελαιόλαδο
-1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
-1 κ.σ. αλάτι
-1 κ.σ. κόλιανδρος
-1 κ.σ. πάπρικα
-1 κ.γ. κύμινο
-1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
-1/2 κ.γ. κανέλα
-1 κ.γ. μαυροπίπερο
-λίγο δενδρολίβανο




ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση της συνταγής βήμα -βήμα πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=tnzXQ9CKWfs&feature=youtu.be


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Υγρό κέικ σοκολάτας με αφράτη κρέμα πατισερί !!!


ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ--ΤΕΛΕΙΟΟΟ !!!


Υλικά και Εκτέλεση 
Παίρνουμε ένα ταψάκι 26cm βάζουμε μέσα 1 και μισή κούπα αλεύρι,3 κουταλιές της σούπας κακάο,1 κούπα.ζάχαρη,1 κουτάλια της σούπας σόδα,λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στην συνέχεια 5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο,3 βανίλιες,1 κουτάλια της σούπας ξύδι,1 κούπα νερό.
Τα ανακατεύουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Κάνουμε και την κρέμα:
1 κιλό γάλα,1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,αραιωμένο σε λίγο από το γάλα,μόλις ζεσταθεί το γάλα με την ζάχαρη ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λίγο γάλα με το αλεύρι το κορν φλάουρ ανακατεύομαι συνέχεια ,προσθέτουμε την 1 βανίλια,και χτυπημένους τους 3 κρόκους αυγών,ανακατεύοντας συνέχεια.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνουμε τις 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε !!!

 Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σκεπαστές πίτες με αλλαντικά !!!



ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΚΕΠΑΣΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ..!!

Για το ζυμαρακι μου που πραγματικά είναι μαγικό

1 κουτ της σούπας καλά γεμάτη μάγια,η δυο φακελάκια
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα λιωμένο Βιτάμ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη 1 κουτ του γλυκού αλάτι
3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις--ή μισό μισό με φαρίνα.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από την μαγιά ,όπως γράφω τα υλικά με την σειρά Φτιάξτε το ζυμαρακι και αφήστε 20 λεπτά σκεπασμένο.


Πάρτε αρκετή ζύμη στα χέρια σας και ανοίξτε μια λεπτή μακρόστενη πίτα η και στρογγυλές .
Γεμίστε ξεκινώντας πρώτα με τυρί και βάλτε ότι αλλαντικά θέλετε εσείς, μπέικον σαλάμι αέρος και ντομάτα του δίνει ξεχωριστή γεύση,σκεπάστε με μια άλλη πιτα από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς να αλείφεται με αυγό στους 200 μέχρι να ροδίσουν!!!

Gogo Samiou-oi χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό με 3 γάλατα !!!


 Υλικά και εκτέλεση.

Χτύπησα 7 αυγά με μισό κιλό αλεύρι ειδικό έτοιμο βανίλιας για 15 λεπτά.
Το τοποθέτησα σε ταψί με λαδόκολλα και το έψησα στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά..
Μόλις το έβγαλα το γύρισα ανάποδα και το τρύπησα παντού με ένα ξυλάκι  από σουβλάκι.
Το ξαναγύρισα στην θέση του και το άφησα να κρυώσει.




Με το σύρμα.χτύπησα για 2 λεπτά 1 ζαχαρούχο γάλα,600 γραμμάρια φυτική κρέμα,800 γραμμάρια φρέσκο γάλα και το έριξαν πάνω στο γλυκό.
Το τοποθέτησα στο ψυγείο για 3 ώρες.
Στην συνέχεια έκανα μια καραμέλα:
Έβαλα στην κατσαρόλα 1 νεροπότηρο ζάχαρη μόλις πήρε χρώμα έριξαν 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο ανακάτεψα και έριξα ένα νεροπότηρο νερό ανακάτεψα και τέλος διέλυσα ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ σε λίγο νεράκι και το έριξα και αυτό μέσα οπότε μόλις έπηξε το κατέβασα το άφησα να κρυώσει και το έριξα πάνω!!! Φανταστικό !!!


Συνταγή απο Tzeni Tsanaktsidou‎-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ