Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Υγρό κέικ σοκολάτας με αφράτη κρέμα πατισερί !!!


ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ--ΤΕΛΕΙΟΟΟ !!!


Υλικά και Εκτέλεση 
Παίρνουμε ένα ταψάκι 26cm βάζουμε μέσα 1 και μισή κούπα αλεύρι,3 κουταλιές της σούπας κακάο,1 κούπα.ζάχαρη,1 κουτάλια της σούπας σόδα,λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στην συνέχεια 5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο,3 βανίλιες,1 κουτάλια της σούπας ξύδι,1 κούπα νερό.
Τα ανακατεύουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Κάνουμε και την κρέμα:
1 κιλό γάλα,1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,αραιωμένο σε λίγο από το γάλα,μόλις ζεσταθεί το γάλα με την ζάχαρη ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λίγο γάλα με το αλεύρι το κορν φλάουρ ανακατεύομαι συνέχεια ,προσθέτουμε την 1 βανίλια,και χτυπημένους τους 3 κρόκους αυγών,ανακατεύοντας συνέχεια.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνουμε τις 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε !!!

 Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ