Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Tσιζκέικ με μαρμελάδα φράουλα !!!



 Εξαφανίζετε αμέσως !!!

Υλικά

3 πακέτα μπισκότα τριμμένα στο μούλτι
150 γρ βούτυρο λιωμένο
500 γρ κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένης
300 γρ τυρί κρέμα
6 φύλλα ζελατίνες
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο




 Λιώνω -τρίβω τα μπισκότα στο μούλτι.
Στα τριμμένα μπισκότα ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω.
Ρίχνω το μείγμα  σε τσέρκι φόρμα και απλώνω και το  βάζω στο ψυγείο.
Χτυπάω το τυρί κρέμα σε μπολ και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος που έχω χτυπήσει ελαφρά και προσθέτω και το ζαχαρούχο.
Έχω μαλακώσει τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και ύστερα τις λιώνω σε 3 κουταλιές ζεστό νερό και προσθέτω στην χτυπημένης κρέμα και ανακατεύω.
Ρίχνω την κρέμα πάνω στο μπισκότο και βάζω ψυγείο να παγώσει...γαρνίρετε με ότι θέλουμε ανάλογα τα γούστα,εμένα μου αρέσει η μαρμελάδα φράουλα..!!

Συνταγή από την φίλη μου Gogo Samiou  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake καραμέλας - σοκολάτας-το απόλυτο γλυκό !!!



Το καλύτερο cheesecake καραμέλας - σοκολάτας που υπάρχει!! Υπερτέλειο και πανεύκολο!!!Τραγανή βάση μπισκότου,αφράτη κρέμα τυριού,καραμέλα και σοκολάτα συνθέτουν το ΥΠΕΡΤΑΤΟ cheesecake!!

Yλικά
 Υλικά (Ingredients) :
200γρ. μπισκότα σοκολάτα γεμιστά (200gr. chocolate cookies)
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (5 tbsp melted butter)
400γρ. τυρί κρέμα (400gr. cream cheese)
50γρ. κρέμα γάλακτος (50gr. cream)
85γρ. ζάχαρη (85gr. sugar)
1 αυγό (1 egg)
2 βανιλίνες (2 vanillins)
400γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (400gr. caramelized concentrated milk)
100γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert Greece (100gr. chocolate)




 Τι κάνουμε ---- Μην παραλείψετε στο τέλος της συνταγής υπάρχει βίντεο που θα σας βοηθήσει πολύ !!
  
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε μπολ.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε επάνω στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ταψάκι 20 Χ 20 βάζουμε αλουμινόχαρτο αδειάζουμε το μείγμα μπισκότο-βούτυρο και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 9 λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την κρέμα γάλακτος την ζάχαρη και τις βανίλιες τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα =αυγοδάρτη .

Το ρίχνουμε επάνω στα ψημένα μπισκότα αφού έχουν κρυώσει πρώτα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς προθεμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει περίπου 1 ώρα.
Σε μπολ ρίχνουμε το καραμελωμένα ζαχαρούχο το οποίο το βρίσκουμε έτοιμο καραμελωμένα σε όλα τα σούπερ μάρκετ το ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα -αυγοδάρτη και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια στο ταψάκι.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες .
 Σπάμε σε κομμάτια την σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων . -προσοχή μην καεί θέλει λίγο χρόνο να λιώσει.
Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε σε λίγα λεπτά!!! Καλή επιτυχία !!!

 ΔΕΙΤΕ το πολύ κατατοπιστικό βίντεο που θα σας βοηθήσει πολύ κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ  -- https://youtu.be/SJxAHJXlSBc

Black Forest -εύκολη -γρήγορη-πεντανόστιμη-οικονομική !!!



  Μια εύκολη,γρήγορη,οικονομική και πεντανόστιμη τούρτα για κάθε περίσταση τέλεια !!!!

Υλικά για το παντεσπάνι (For the sponge cake):
5 αυγά (5 eggs)
125 γρ. ζάχαρη (125 gr. sugar)
125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο (125 gr. sifted flour)
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο )30 gr. sifted cocoa)
2 βανιλίνες (2 vanillin)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (2 tspns baking powder)
Υλικά για το σιρόπι (For the syrup):
4 φλυτζάνια νερό (4 little cups of water)
2 φλυτζάνια ζάχαρη (2 little cups sugar)
Για την κρέμα (For the whipped cream):
500 γρ. κρέμα γάλακτος (500 gr. whipped cream)
200 γρ. βύσσινα απύρηνα (200 gr. enucleated sour cherries)
Για το γαρνίρισμα (For the trimming):
Ξύσμα κουβερτούρας Nestle Dessert Greece (chocolate shavings)


 ΔΕΙΤΕ το βίντεο που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στον τρόπο που θα το ετοιμάσετε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=yNT1Qgy7O40&feature=youtu.be


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστίτσιο Λαχανικών !!!



ΥΛΙΚΑ:
________
3μελιτζάνες
5κολοκύθια
1πακέτο ζυμαρικά τής αρεσκείας μας
Τριμμένη γραβιέρα
Τριμμένη φρυγανιά
Για την σάλτσα θα χρειαστούμε:
_______________________________
1 κρεμμύδι σε φέτες
1κόκκινη πιπεριά
1κιτρινη πιπεριά
1ποτήρι χυμό τομάτας
Λίγο σκόρδο
1 κουταλιά τής σούπας πελτέ τομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι ,κύμινο ,κανέλα
2 κούπες νερό
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Για τιν μπεσαμέλ θα χρειαστούμε:
__________________________________
1ποτήρι ελαιόλαδο
4κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
600ml χλιαρό γάλα
2 αβγά
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
_______________________
Τηγανίζουμε τα λαχανικά τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι,βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό τα σουρώνουμε και φτιάχνουμε την σάλτσα:σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τής πιπεριές ελαφρά και ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας.
Μόλις σοταριστούν ν τα λαχανικά και ο πελτές τομάτας ρίχνουμε το χυμό τομάτας τα μπαχαρικά και το αλάτι , το νερό και την ζάχαρη.
Τέλος για την μπεσαμελ Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι μαζί ανακατεύουμε καλά πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγά σιγά προσθέτουμε το χλιαρό γάλα ανακατεύουμε καλά μην σβολιάσει μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και προσθέτουμε το τυρί με τα μπαχαρικά.
Τώρα θα ρίξουμε λίγο φρυγανιά στο ταψί,θα απλώσουμε τα μισά από τα ζυμαρικά ,ρίχνουμε το τυρί και στρώνουμε τα λαχανικά.
Ξανά λίγο ακόμα τυρί και φρυγανιά.
Απλώνουμε την σάλτσα μετά τα υπόλοιπα ζυμαρικά και στο τέλος καλύπτουμε με την μπεσαμελ.
Λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε για περίπου μία ώρα στον αέρα στους 180βαθμούς.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-- Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΓΕΣ

Σπιτική πεντανόστιμη σάλτσα για όλα τα φαγητά !!!



Για μακαρονάδες και πίτσες κι οπουδήποτε χρειάζεται ντομάτα!!
Δεν έχω ξανά κάνει ωραιότερη σάλτσα στην ζωή μου!!Βασικά δεν είχα κάνει ποτέ μου -τέλεια να την δοκιμάσετε !!!

Υλικά
Ντομάτες ποσότητα να γεμίσει μία κατσαρόλα 4 λίτρων
6 κρεμμύδια
1/2  ματσάκι μαϊντανό
4 κουταλιές κοφτές σούπας αλάτι
ελαιόλαδο




 Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα 4ρων λίτρων την γέμισα με ντομάτες που είχα κόψει στο μούλτι μαζί με τις φλούδες της την έβαλα στην φωτιά και την άφησα.
Όταν είχαν φύγει σχεδόν τα πολλά πολλά υγρά,έλιωσα στο μούλτι μου 6 μεγάλα κρεμμύδια και μισό ματσάκι μαϊντανό τα έριξα στην κατσαρόλα μου μαζί με 4 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας αλάτι και έριξα και έξτρα λάδι μέσα στην κατσαρόλα μου.
Τέλος την άφησα αρκετή ώρα να βράζει τόσο όσο να στεγνώσει καλά και να μην έχει καθόλου υγρά μέσα.
Άναψα τον φούρνο μου έβαλα τα βάζα μου στους 100 βαθμούς για 7-10 λεπτά για να γίνει η αποστείρωση των βάζων και τα καπάκια τους τα έβρασα σε μια κατσαρόλα με πολύ βραστό νερό για 10 λεπτά,έριχνα την σάλτσα μέσα στα βάζα κάλυπτα με λάδι και με μια τσιμπίδα έπαιρνα τα καπάκια από το νερό και έκλεινα με μια πετσέτα με γρήγορες κινήσεις και τα γυρνούσα τούμπα όπως επιβάλετε!!Δεν υπάρχει τέτοια γεύση είναι πικάντικη σάλτσα με πολλά αρώματα και γεύση!!

Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα μυρωδικά εγώ πρόσθεσα λίγο κουρκουμά και  δυόσμο !

Συνταγή Αναστασία Μέλιου  και από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μάρμπλ κέικ - marble cake!!!


Μάρμπλ κέικ - marble cake!!!

Υλικά:

1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
5 αυγά
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
4 κσ κακάο άγλυκο
6 κσ γάλα χλιαρό.





Εκτελεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα να τα απορροφά το μείγμα μας.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι. Αμέσως μετά σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα μεσαία (Εγώ χρησιμοποίησα ταψάκι 21x18) και βάζουμε το μισό μείγμα.
Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με το κακάο να το διαλύσουμε και το προσθέτουμε στο μείγμα που κρατήσαμε.
Το ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι το μεταφέρουμε πάνω από το λευκό μείγμα στη φόρμα. Με ένα κουτάλι κάνουμε σχέδια και σμίγουμε το λευκό με το σοκολατένιο μείγμα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50λεπτα με 1 ώρα. Ελέγχουμε νε ένα ξυλάκι στη μέση αν είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!!!

Elena Psillia-Οι χρυσοχερες -ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερό γλυκάκι Θεικό !!!!



Δροσερό Γλυκό για τους "Kαύσωνες"!!! -Amazing cherry pudding jello dessert
Φτιάξτε και εσείς ένα πολύ δροσερό γλυκό και απολαύστε το εσείς και η οικογένεια σας!!!!

Υλικά-Ingredients
Για τη βάση-For the base
450 γρ πτι μπερ γεύση σοκολάτας-450 gr petit beurre chocolate
200γρ βούτυρο-200 gr butter
100 γρ γάλα-100 gr milk
Για την κρέμα-for the cream
1,5 λίτρο γάλα-1,5 litre milk
11 κτσ κορν φλαουρ(250 γρ)-11 tbsp corn starch(250gr)
2 βανίλιες-2 vanillins
50 γρ βούτυρο-50 gr butter
300 γρ ζάχαρη-300 gr sugar
λίγο αλάτι-a little of salt
Για το φρουι ζελέ-for the fruit jello
200 γρ φρουι ζελε κεράσι-200 gr fruit gel cherry
2κτσ ζάχαρη- 2 tbsp sugar
450 γρ βραστό νερό-450 gr hot water
450 γρ κρύο νερό-450 gr cold water
Φρούτα της αρεσκείας σας-Fruit you liked
25x30 ταψί,



ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση βήμα -βήμα πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=Z2pxOKJxY6I&feature=youtu.be






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ