Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Γαλακτομπουρεκάκια !!!


ΥΠΕΡΟΧΑ,ΤΡΑΓΑΝΑ,ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 πακετο φυλλα κρουστας ΒΗΡΥΤΟΥ,
250 γραμμαρια βουτυρο αγελαδινο λιωμενο,

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:
1 λιτρο γαλα φρεσκο ,
1 φλυντζανι τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο,
5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
3 κροκους αυγων,
2 βανιλιες,
50 γραμμαρια βουτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το γαλα με.την ζαχαρη να ζεσταθουν!
Ριχνουμε βροχυδων το σιμιγδαλι και ανακατευουμε μολις πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε τους κροκους ανακατευοντας γρηγορα!
Τελος προσθετουμε βανιλιες,βουτυρο ανακατευουμε και αφηνουμε να κρυωσει!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτγρια νερου με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη και μισο λεμονι το χυμο του για 5 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!
Ανοιγουμε τα φυλλα και τα κοβουμε σε 4 λωριδες!
Ανα 3 λωριδες κανουμε το γαλακτομπουρεκακι δηλαδη:
Βαζουμε την πρωτη λωριδα την βουτυρωνουμε τοποθετουμε πανω δευτερη λωριδα την βουτωρονουμε τελειωνουμε με την τριτη βουτυρωνουμε τοποθετουμε στην ακρη μια γεματη κουταλια κρεμα και το τυλιγουμε και τοποθετουμε σε βουτυρωμενο ταψι!
Μολις τα τελειωσουμε ολα τα βουτυρωνουμε πολυ καλα και τα τοποθετουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!
Στην συνεχεια τα.βγαζουμε τα ραντιζουμε με νερο και τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!
Μολις τα βγαζουμε τα σιροπιαζουμε σιγα σιγα με το κρυο σιροπι!
Αφηνουμε τουλαχιστον ολη νυχτα ξεσκεπαστα και οχι ψυγειο!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Ταλιατέλες σουφλέ υπέροχες !!!!

Φτιάξτε το και απολαύστε το ολοι είναι πραγματικά υπέροχο φαγητό !!! Ζεστό ζεστό δεν μπορώ να το κόψω ακόμα αλλά εγγυημένα είναι πάρα πάρα πολύ ωραίο και του λεπτού !!!

Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
3 λουκάνικα Φρανγκφούρτης κομμένα λεπτές ροδέλες-αν θέλετε βάλτε και περισσότερα
φέτα τριμμένη με το χέρι τόση όσο να γεμίση όλη η επιφάνεια του ταψιού
Γκούντα τυρί τριμμένο αρκετό
1 κρέμα γάλακτος μεσαίου μεγέθους αν θέλετε και με λίγα λιπαρά
λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε .
Συγχρόνως σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο πολύ λίγο λάδι και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα τα ψιλοκομμένα αλλαντικά να πάρουν χρώμα.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε τις μισές ταλιατέλες .
Από πάνω ρίχνουμε τα σοταρισμένα αλλαντικά και από πάνω από αυτά τρίβουμε με το χέρι την φέτα Αυτά τα υλικά αλλαντικά και φέτα να τα απλώσετε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.



Σκεπάζουμε τις ταλιατέλες με την κρέμα γάλακτος και τέλος ρίχνουμε από πάνω μπόλικο τυρί τριμμένο γκούντα .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ίσα που να πάρει ωραίο χρώμα και αφού κρυώσει το απολαμβάνουμε !!!
Εγώ επειδή δεν βάζω καθόλου αλάτι μέσα στο φαγητό πρόσθεσα πάνω από τα αλλαντθικά και την φέτα λίγο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας για πιο πικάντικη γεύση -αυτό προαιρερτικά ..
 Το φαγητό δεν θέλει αλάτι γίνεται πεντανόστιμο με τα υλικά .

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Κουλουράκια μαλακά !!!


 Κουλουράκια μαλακά-πεντανόστιμα και πανεύκολα.....Πολύ ωραίο σνακ για το σχολείο...για το καφε!!!

ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
5 βανιλιες
1 βούτυρο 250 γραμ αγελαδινό
 400 γρ ζαχαρη
μισο ποτηρι εβαπορέ χλιαρό αδιάλυτο
1 κουταλάκι αμωνία
φαρίναπ όσο πάρει -περίπου κιλό -

Ολα τα υλικά μαζί .
Τα ζυμώνουμε πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς !

Εκτέλεση φωτό από Xenia Savvi‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Γιαουρτογλυκό λεμονιού !!!



Εύκολο δροσερό, ελαφρύ και χωνευτικό γιαουρτογλυκό λεμονιού ψυγείου με τζίντζερ...
Κατάλληλο για μετά απο βαριά γεύματα 😊😊

Σας δίνω την συνταγή οπως την κάνω συνήθως...αλλα αυτή την φορά έκανα κάποιες αλλαγές στις οποίες θα τις γράψω μετα το τέλος της συνταγής!

Ετριψα στο μούλτι 2 πακέτα μπισκότα και τα έβαλα στο ταψί
Από πάνω έτριψα φρέσκο τζιντζερ (όσο ενα μεγάλο καρύδι).
Εριξα και 150γρ βούτυρο και ανακάτεψα πολύ καλά με το χέρι.
Κατόπιν έστρωσα ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και πάτησα καλά με το χέρι και το έβαλα στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ χτύπησα με το μίξερ 1 κιλό γιαούρτι πλήρης (το οικογενειακό μέγεθος), με ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο και προσθεσα σιγά-σιγά και το χυμό ενός λεμονιού.
Έβγαλα το ταψί απο το ψυγείο και έστρωσα την κρέμα επάνω στην βάση μπισκότου.
Ξαναβάζω το γλυκο στο ψυγείο και ετοιμάζω την κρέμα..
Σε ενα κατσαρολακι έβαλα το χυμο απο 2 μεγάλα λεμόνια και ζαχαρη -όσο γλυκό το θέλουμε η ποσότητα-να πάρει βράση.
Σε ένα μπολάκι αραιώνω με λίγο νεράκι μία μεγάλη κουταλιά κορν φλαουρ και λίγο κουρκουμά.
Αδειάζω αυτό το μείγμα στο κατσαρολακι με το λεμόνι και ανακατευω συνέχεια έως να αρχίσει να πήζει.



Μόλις αρχίσει να κάνει φούσκες, βγάζω από την φωτιά, σκεπάζω καλά με μία μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει καλά.
(εγώ την έβγαλα έξω και κρύωσε σχετικά γρήγορα).
Ξαναβγάζω το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνω την κρέμα από πάνω.
Ξανασκεπάζω με μια μεμβράνη την επιφάνεια και το αφήνω ολο το βράδυ στο ψυγείο.

Αντί για μπισκότα έβαλα δημητριακά...
Αντί για φρέσκο τζίντζερ έβαλα τριμμένο...
Στο γιαούρτι με το ζαχαρούχο έβαλα και λίγο τρίμμα από λεμόνι...
Αντί για ταψάκι μεταχειρίστηκα τσέρκι και το πρωί το έβαλα 1-2 ώρες στην κατάψυξη ώστε να μπορέσω να βγάλω το τσέρκι χωρίς να χαλάσω την κρέμα.
Για να βγει το τσέρκι, με ένα μαχαίρι ξεκολλήστε περιμετρικά το γλυκό και κατόπιν ανοίγεται και τραβάτε το τσέρκι πιο εύκολα!
Αφού έβγαλα το τσέρκι, με τα χέρια πασπάλισα γύρω γύρω το γιαουρτογλυκό με τα υπόλοιπα δημητριακά που μου είχαν μείνει από την βάση.
Απολαύστε το δροσερό από το ψυγείο, ή βάλτε το στην κατάψυξη για κάνα 2ωρο και απολαύστε το σαν παγωτό!!

Εκτέλεση φωτό από Vana Zouka‎

Σουβλάκια κοτόπουλο !!!






Τα πιο ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με φανταστική και πεντανόστιμη μαρινάδα. Το μυστικό είναι στο να μην είναι πολύ λεπτά τα κομμάτια και να χρησιμοποιήσουμε και μπούτι.





-Υλικά (Ingredients):

-πιπεριές κόκκινες (red peppers)
-πιπεριές πράσινες (green peppers)
-1100γρ. φιλέτα κοτόπουλο μπούτι - στήθος (1100gr. chicken fillet thighs - breast)
-400γρ. γιαούρτι (430gr. greek yogurt)
-160ml ελαιόλαδο (160ml olive oil)
-1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (1 tsp. garlic powder)
-1 κ.σ. αλάτι (1 tsp. salt)
-1 κ.σ. κόλιανδρος (1 tsp. coriander)
-1 κ.σ. πάπρικα (1 tsp. red pepper)
-1 κ.γ. κύμινο (1 tsp. cumin)
-1 κ.γ. μαυροπίπερο (1 tsp.black pepper)
-1 κ.σ. δενδρολίβανο (1 tbsp. rosemary)




ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΔΩ --> https://youtu.be/2e9siAQvxao



















Forest by Vlad Gluschenko https://soundcloud.com/vgl9
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported  — CC BY 3.0
Free Download / Stream: https://bit.ly/forest-vlad-gluschenko
Music promoted by Audio Library https://youtu.be/OMjF_LLOiC0

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Κολοκυθάκια τηγανητά!!!



Κολοκυθάκια τηγανητά φανταστικά τραγανά σκέτο μέλι !!!

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε σαν πατάτες....στικς ...
Αλατίζουμε και αφήνουμε για 2 ώρες να στραγγίξουν πολύ καλά!!
Αλευρώνουμε με σταρένιο αλεύρι και τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος και σε μπόλικο αραβοσιτελαιο!!!
Τόσο απλα και νόστιμα!!!

Εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou -Οι Χρυσοχερες-ηδες

Σιμίτια από την Πόλη !!!

Γεμιστά κουλούρια με τυρί και σαλάμι η συνταγή είναι για διπλή δόση και είναι από την Τουρκία.

 ΥΛΙΚΑ για 8 κουλούρια

200γρ ζεστό νερό
1 Κούπα 200γρ ζεστό γάλα
1 Κούπα 90γρ λάδι ελαφρύ
Σχεδόν 1/2 κούπα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη καλά γεμάτες
1 αυγό
1 κουτάλια γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
Και όσο αλεύρι πάρει μου πήρε 700 γρ.
Και για την επάλειψη Σουσάμι
Λίγο νερό με 2 κ σούπας πετιμέζι.
Αν δεν έχετε πετιμέζι να βάλετε μέλι και αν δεν έχετε ούτε μέλι ανακατέψτε νερό με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από το χτύπημα του αυγού αφήνουμε σκεπασμένο 30 με 40 λεπτά το ζυμαράκι να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε ανοίγουμε με το χέρι μας βάζουμε στις κοτσίδες τυρί σαλάμι αέρος γαλοπούλα καπνιστή κλείνουμε φτιάχνουμε 2 κοτσίδες τις ενώνουμε και το βουτάμε στο νερόμελο πρώτα και μετά στο σουσάμι τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μπορούμε να βάλουμε μέσα και τυρί κρέμα η ακόμα και μερέντα η να τα αφήσουμε και σκέτα...
Κατάλληλα για το σχολείο των παιδιών μας !!!

Εκτέλεση φωτό Gogo Samiou --Oi Χρυσοχέρες-ηδες