Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Γιαουρτογλυκό λεμονιού !!!



Εύκολο δροσερό, ελαφρύ και χωνευτικό γιαουρτογλυκό λεμονιού ψυγείου με τζίντζερ...
Κατάλληλο για μετά απο βαριά γεύματα 😊😊

Σας δίνω την συνταγή οπως την κάνω συνήθως...αλλα αυτή την φορά έκανα κάποιες αλλαγές στις οποίες θα τις γράψω μετα το τέλος της συνταγής!

Ετριψα στο μούλτι 2 πακέτα μπισκότα και τα έβαλα στο ταψί
Από πάνω έτριψα φρέσκο τζιντζερ (όσο ενα μεγάλο καρύδι).
Εριξα και 150γρ βούτυρο και ανακάτεψα πολύ καλά με το χέρι.
Κατόπιν έστρωσα ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και πάτησα καλά με το χέρι και το έβαλα στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ χτύπησα με το μίξερ 1 κιλό γιαούρτι πλήρης (το οικογενειακό μέγεθος), με ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο και προσθεσα σιγά-σιγά και το χυμό ενός λεμονιού.
Έβγαλα το ταψί απο το ψυγείο και έστρωσα την κρέμα επάνω στην βάση μπισκότου.
Ξαναβάζω το γλυκο στο ψυγείο και ετοιμάζω την κρέμα..
Σε ενα κατσαρολακι έβαλα το χυμο απο 2 μεγάλα λεμόνια και ζαχαρη -όσο γλυκό το θέλουμε η ποσότητα-να πάρει βράση.
Σε ένα μπολάκι αραιώνω με λίγο νεράκι μία μεγάλη κουταλιά κορν φλαουρ και λίγο κουρκουμά.
Αδειάζω αυτό το μείγμα στο κατσαρολακι με το λεμόνι και ανακατευω συνέχεια έως να αρχίσει να πήζει.



Μόλις αρχίσει να κάνει φούσκες, βγάζω από την φωτιά, σκεπάζω καλά με μία μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει καλά.
(εγώ την έβγαλα έξω και κρύωσε σχετικά γρήγορα).
Ξαναβγάζω το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνω την κρέμα από πάνω.
Ξανασκεπάζω με μια μεμβράνη την επιφάνεια και το αφήνω ολο το βράδυ στο ψυγείο.

Αντί για μπισκότα έβαλα δημητριακά...
Αντί για φρέσκο τζίντζερ έβαλα τριμμένο...
Στο γιαούρτι με το ζαχαρούχο έβαλα και λίγο τρίμμα από λεμόνι...
Αντί για ταψάκι μεταχειρίστηκα τσέρκι και το πρωί το έβαλα 1-2 ώρες στην κατάψυξη ώστε να μπορέσω να βγάλω το τσέρκι χωρίς να χαλάσω την κρέμα.
Για να βγει το τσέρκι, με ένα μαχαίρι ξεκολλήστε περιμετρικά το γλυκό και κατόπιν ανοίγεται και τραβάτε το τσέρκι πιο εύκολα!
Αφού έβγαλα το τσέρκι, με τα χέρια πασπάλισα γύρω γύρω το γιαουρτογλυκό με τα υπόλοιπα δημητριακά που μου είχαν μείνει από την βάση.
Απολαύστε το δροσερό από το ψυγείο, ή βάλτε το στην κατάψυξη για κάνα 2ωρο και απολαύστε το σαν παγωτό!!

Εκτέλεση φωτό από Vana Zouka‎