Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Γαλακτομπουρεκάκια !!!


ΥΠΕΡΟΧΑ,ΤΡΑΓΑΝΑ,ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 πακετο φυλλα κρουστας ΒΗΡΥΤΟΥ,
250 γραμμαρια βουτυρο αγελαδινο λιωμενο,

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:
1 λιτρο γαλα φρεσκο ,
1 φλυντζανι τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο,
5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
3 κροκους αυγων,
2 βανιλιες,
50 γραμμαρια βουτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το γαλα με.την ζαχαρη να ζεσταθουν!
Ριχνουμε βροχυδων το σιμιγδαλι και ανακατευουμε μολις πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε τους κροκους ανακατευοντας γρηγορα!
Τελος προσθετουμε βανιλιες,βουτυρο ανακατευουμε και αφηνουμε να κρυωσει!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτγρια νερου με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη και μισο λεμονι το χυμο του για 5 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!
Ανοιγουμε τα φυλλα και τα κοβουμε σε 4 λωριδες!
Ανα 3 λωριδες κανουμε το γαλακτομπουρεκακι δηλαδη:
Βαζουμε την πρωτη λωριδα την βουτυρωνουμε τοποθετουμε πανω δευτερη λωριδα την βουτωρονουμε τελειωνουμε με την τριτη βουτυρωνουμε τοποθετουμε στην ακρη μια γεματη κουταλια κρεμα και το τυλιγουμε και τοποθετουμε σε βουτυρωμενο ταψι!
Μολις τα τελειωσουμε ολα τα βουτυρωνουμε πολυ καλα και τα τοποθετουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!
Στην συνεχεια τα.βγαζουμε τα ραντιζουμε με νερο και τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!
Μολις τα βγαζουμε τα σιροπιαζουμε σιγα σιγα με το κρυο σιροπι!
Αφηνουμε τουλαχιστον ολη νυχτα ξεσκεπαστα και οχι ψυγειο!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!