Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Σπετσοφάι !!!!


Σπετσοφάι τέλειο !!!

Έψησα τις πιπεριές στο φούρνο και τα ξεφλούδισα. 

Τηγάνισα το λουκάνικο με σκόρδο και μία καυτερή πιπεριά. 

Πρόσθεσα τη σάλτσα ντομάτας μαϊντανό αλάτι πιπέρι και άφησα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. 

Μετά έβαλα και τις πιπεριές μέσα και άφησα για ένα τέταρτο !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αννα Κασσανδρεια ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα !!!!



ΜΠΙΦΤΈΚΙΑ ΣΧΑΡΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΆΤΑ ΑΦΡΟΣ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ !!!

Υλικά

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια
1σκελίδα σκόρδο
1 κύβο κνορ μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 χοντρές φέτες ψωμί μουλιασμένο
Μαϊντανό
Πάπρικα γλυκιά σκόνη σκόρδου πιπέρι αλάτι αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού
Ελαιόλαδο.!! Χυμό από 2 λεμόνια.
Για τη γέμιση μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα και δύο ντοματίνια..!! μπορείτε και με τσένταρ

Εκτέλεση.
Βάζουμε τον κιμα σε λεκανίτσα..
Στο μπλέντερ μέσα βάζουμε τα 2 κρεμμύδια την μία σκελίδα σκόρδο τον μαϊντανό την σκόνη σκόρδου την κνορ και τα πολτοποιούμε...
Τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά ρίχνουμε το αυγό το ψωμί Το ξύσμα πορτοκαλιού την πάπρικα αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και πλάθουμε αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά .. παίρνουμε μεγάλη ποσότητα στα χέρια μας από τον κιμά φτιάχνουμε ένα μπιφτέκι βάζουμε μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα μια φέτα ντομάτα και κλείνουμε με τα δάχτυλα μία μπαλα... ψήνουμε στη σχάρα από πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!!

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος !!!


Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος !!!Τόσο απλό και νόστιμο  Υπέροχο φαγητό !!!!

Βράζω το κοτόπουλο για λίγο . 

Καθαρίζω και ξεφλουδίζω τα μανιτάρια και θα βάζω σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο.

 Μόλις μαραθούν προσθέτω και το κοτόπουλο σε κομμάτια και αφήνω ώσπου να πάρουν χρώμα. 

Στο τέλος βάζω τη κρέμα γάλακτος αλάτι μαύρο πιπέρι άνηθο και αφήνω για 5 λεπτά να πήξει. 

Τόσο απλό και τόσο νόστιμο....!!!

Συνταγή από κυρία   Αννα Κασσανδρεια ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πατατοκροκέτες !!!!


 Εύκολες, τραγανές και πεντανόστιμες πατατοκροκέτες!!!


Υλικά:
- 700 γρ. πατάτες

- 70 γρ. φέτα

- 1 χούφτα κεφαλοτύρι

- 2 αυγά

- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

- 1 χούφτα δυόσμο

- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

- 1 κ.γ. αλάτι

- πιπέρι

Δείτε τη συνταγή εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=DmoQ50R26nQ

Χοιρινή τηγανιά με χρωματιστές πιπεριές !!!!


 Εύκολη και λαχταριστή χοιρινή τηγανιά με χρωματιστές πιπεριές !!!!


Υλικά:
- 1 κ. χοιρινό μπούτι

- 3 πιπεριές χρωματιστές

- 1 μεγάλο κρεμμύδι

- 1/2 κ.γ. μπούκοβο γλυκό

- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

- 1 κ.σ. μουστάρδα

- 1 φλ.κ. λευκό κρασί

- 3/4 φλ.κ. ελαιόλαδο

- αλάτι & πιπέρι


Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/3mbFzQVL9dk

Λουκούμια λεμονιού σπιτικά !!!


Λουκούμια  λεμονιού σπιτικά όνειρο !!!!


Υλικά:
-1 νεροπότηρο μεγάλο νερό
-1 νεροπότηρο μεγάλο φρέσκο χυμό λεμονιού (το σουρώνουμε)
-1 νεροπότηρο μεγάλο ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
-1 νεροπότηρο μεγάλο νισεστέ
-1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελέ λεμονιού (αν θέλουμε βάζουμε κ παραπάνω, έχει τύχει να βάλω και τα δύο σακουλάκια σκόνη ζελέ)
-Ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, το χυμό φρέσκου λεμονιού, τη ζάχαρη, το νισεστέ, τη σκόνη ζελέ.
Τα ανακατεύουμε πρώτα με αυγοδάρτη να λιώσουν στο χαμηλό, και στη συνέχεια με ξύλινη κουτάλα (γρήγορο ανακάτεμα) να πήξει πολύ (σφιχτή κρέμα) κ προσοχή μην καεί!
Τοποθετούμε σε νεροπότηρα με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Να το βάλουμε καλά στα ποτήρια μην υπάρχουν κενά. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά σκεπάζουμε τα ποτήρια με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε ψυγείο τουλάχιστον μισή με μία μέρα.
Ξεκολλάμε απ' τα ποτήρια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Στη συνέχεια κόβουμε κομματάκια και τα βουτάμε στο ινδοκάρυδο. (Εγώ αυτή τη φορά έβαλα άχνη, αλλά δε σας το συνιστώ, διότι έχουν τη σχετική υγρασία τους τα λουκούμια και θα τραβάνε διαρκώς άχνη!!! Σε μένα ήδη σχεδόν καταναλώθηκαν, οπότε δεν υπήρχε και κάποιο θέμα στο να χρειάζεται να προσθέτω άχνη ζάχαρη.)
Σε όσες/ους αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις, δοκιμάστε να τα κάνετε!!! 💛🍋

Υ.Γ. 1:Μπορούμε, όμως να βάλουμε κ σε άλλα σκεύη κ όχι μόνο σε ποτήρια. Αφού έχουμε απομακρύνει την κρέμα από τη φωτιά, αδειάζουμε σε μικρό ταψί ή σε πυρέξ ή τάπερ κλπ. όπου έχουμε κοσκινίσει με νισεστέ πολύ καλά! Όταν κρυώσει τελείως, το αναποδογυρίζουμε σε επιφάνεια που πάλι έχουμε πασπαλίσει με νισεστέ. Κόβουμε σε κυβάκια, αν θέλουμε μικρά λουκούμια, ή σε ροδέλες. (Εγώ βάζοντας την κρέμα στα ποτήρια παρέβλεψα το στάδιο του νισεστέ. Εσείς καλύτερα να το κάνετε!)
Υ.Γ. 2 : Επειδή το λεμόνι (ή κ πορτοκάλι κλπ) μπορεί να βγάλει λίγο υγρασία, βάζουμε τα κυβάκια σε σχάρα και τα αφήνουμε να αφυδατωθούν για λίγη ώρα. Αυτό μπορεί να γίνει και με τη χρήση φούρνου σε χαμηλή θερμοκρασία.
(Εγώ παρέβλεψα αυτό το στάδιο, αυτή τη φορά μιας κ τα λουκούμια δεν θα προλάβαιναν να αποθηκευτούν, εφόσον φαγώθηκαν από λάτρεις του γλυκόξινου σε χρόνο dt!) Συνήθως αυτό το κάνουμε αν θέλουμε να βάλουμε άχνη ζάχαρη.

Συνταγή από κυρία  Eleni KalantziΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δροσερή και πεντανόστιμη πατατοσαλάτα!!!!


 Δροσερή και πεντανόστιμη πατατοσαλάτα!!!!Μια δροσερή, πανεύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή. Δοκιμάστε την σαν ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό με τα αγαπημένα σας κρεατικά !!!

1 κιλό πατάτες
150 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεσαίο
2 κουτ σούπας μουστάρδα
2 κουτ σούπας ξίδι
1 χούφτα μαιντανό
αλάτι -πιπέρι

Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/d796Fd_jFqI