Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

2 υπέροχα γλυκά με 1 φύλλο σφολιάτας !!!


 Ελάτε να φτιάξουμε δύο υπέροχα γλυκά για τον καφέ μας με μόνο ένα φύλλο σφολιάτας!!!
Με ένα φύλλο σφολιάτας μπορούμε να φτιάξουμε δύο πολύ εύκολα γλυκά και να τους τρελάνουμε όλους!!! Το ένα είναι σφολιάτα με σοκολάτα που λατρεύουν τα παιδιά και το άλλο σφολιατίνια με κανέλα και ζάχαρη!!!
!!!

  Υλικά
 Για την σφολιάτα με σοκολάτα
-1 φύλλο σφολιάτας
 (θα χρησιμοποιήσουμε τα 2/3 του φύλλου)
-200gr σοκολάτα γάλακτος
-1 αυγό
-ζάχαρη άχνη
 Για τα σφολιατίνια με κανέλα
-1/3 φύλλο σφολιάτας
-3κτσ ζάχαρη
-1κτγ κανέλα

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/u4h_86we9L0


Μουστοκούλουρα !!!


 Φθινόπωρο, η εποχή που βγαίνει ο μούστος... Αγόρασα και εγώ για να φτιάξω τα αγαπημένα μου κουλούρια.... Και να σας τα παρουσιάζω!!

Υλικά
-500ml μούστο έτοιμο για χρήση
-300ml ελαιόλαδο
-200ml σπορέλαιο
-50ml κονιάκ
-1κτγ. μαγειρική σόδα
-11/2κτγ. γαρύφαλλο τριμμένο
-2κτγ. κανέλα τριμμένη
-250γρ. ζάχαρη
-1κτσ. μπέικιν πάουτερ
-1300-1500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/2wwRSrbaPWU

Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπιτάκι !!!


 Αγαπημένο μοσχάρι κοκκινιστό με μικρό χυλοπιτάκι στην χύτρα ταχύτητας, ένα φαγητό με πολλές αναμνήσεις!!


Υλικά
-1 κιλό μοσχάρι
-2 καρότα
-2 κρεμμύδια
-1/2 κούπα μαϊντανό
-1 ώριμη ντομάτα
-1κτσ πάστα ντομάτας
-150ml κόκκινο κρασί
-100ml ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
-μπαχάρι τριμμένο
-κανέλα
-γαρύφαλλο
- 2 φύλλα δάφνης


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/wq5W7CFntoo

Ομελέτα με πατάτες κ γραβιέρα !!!


 Εύκολη ομελέτα με πατάτες και γραβιέρα για σήμερα φίλοι μου, ένα φαγητό ωραίο και γρήγορο!!!

  Υλικά
-4 αυγά
-50ml γάλα
-1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-100gr γραβιέρα τριμμένη
-1 μικρή ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
-2 πατάτες
-10ml ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/lWaNChHlFrE

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Τανωμένος Σορβάς Ποντιακή σούπα !!!


Τανωμενος Σορβας λέγεται!!!!Είναι ποντιακή Σούπα!!!!Είναι πολύ νόστιμη !!Την γνωρίζετε??????!

 Συνταγή Υλικά:

500 γρ Πασκιταν(είδος Αλμυρού γιαουρτιού)από τα βιολογικά προιόντα

250 γρ κορκοτο, ( πλιγούρι)

3 κ.σ.ελαιολαδο,

1 κ.σ.ξερο δυόσμο,

1.ξερο κρεμμύδι,

μισό κ.γ.αλατι,

2 λίτρα νερό! 

Εκτέλεση::

Βάζουμε το νερό με το κορκοτο να βράσει!

Σε ένα μπολ βάζουμε το Πασκιταν παίρνουμε λίγο ζουμί από το κορκοτο και το ρίχνουμε στο Πασκιταν και το ανακατεύουμε!!!

Στην συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα αλλά ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιάσει! 

Τέλος βάζουμε το λάδι στο τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το τσιγαριζουμε ρίχνουμε και το δυόσμο!!!

Και τελειώνουμε ρίχνοντας το στην κατσαρόλα!

Σερβίρουμε με δυόσμο ξερό !!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας με πορτοκάλι κ μέλι !!!


 

ΨΗΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ❤️


Υλικά
1,5 κιλό κρέας μοσχαρίσιο νουά η σπάλα, περασμένο στο δίχτυ ή δεμένο με σπάγκο
1 ποτήρι του νερού κανονικό ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού κανονικό λευκό καλό κρασί
τον χυμό από 1 πορτοκάλι
2 με 3 κουταλιές σούπας μέλι
3 ποτήρια του νερού απ το ιδιο ποτήρι νερό
1 σκελίδα σκόρδο
3 δαφνόφυλλα
5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι πιπέρι ρίγανη για το άλειμμα του κρέατος.!

.



Εκτέλεση.
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο ,αφού έχετε ρίξει το αλατοπίπερο στο κρέας το θωρακίζεται από όλες τις μεριές καλά , να κάνει ωραίο χρώμα και κρούστα ομοιόμορφα, στην συνέχεια το σβήνετε με το κρασί.

 Όταν εξατμιστεί το κρασί με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνετε το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα λίγο αλάτι επιπλέον στη σάλτσα τις κατσαρόλας και τα 3 ποτήρια νερό, βράζετε σε χύτρα για 50 λεπτά, αν έχετε κατσαρόλα απλά σιγοβράζεται το φαγητό και προσέχετε να μην τελειώσει η σάλτσα του,αν χρειαστεί συμπληρώνεται με νεράκι!! όταν το κρέας γίνει το βγάζουμε απ την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες, είτε με ηλεκτρικό μαχαίρι είτε με κανονικό μυτερό και κοφτό μαχαίρι και το αραδιάζουμε μέσα σε πιατέλα φέτες,αποσύρουμε από την κατσαρόλα το σκόρδο τα μπαχαρια και τα δαφνόφυλλα και ανακατεύουμε στην καυτή σάλτσα 3 κουταλιές σούπας μέλι,δοκιμάστε σύμφωνα με το τι σάλτσα έχετε στην κατσαρόλα σας μπορεί να χρειαστείτε και δυο κουταλιές μόνο μέλι.

Παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τον διαλύουμε με 1 καλά γεμάτη κουταλιά σούπας κορν φλάουρ και δένουμε τη σάλτσα με αυτό, περιχύνουμε το κρέας με αυτή την υπέροχη σάλτσα που θα βγει και σερβίρουμε !!

Συνοδεύουμε με ρύζι ασπρόμαυρο η κανονικό!!
Καλή επιτυχία σε όλους το φτιάξουν!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κορμός με σαντιγί και σοκολάτα !!!!




ΑΠΛΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΊ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ..!!!

Για το παντεσπάνι χωρίζουμε 6αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. 

Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών, 

1 ποτήρι ζάχαρη όχι τελείως γεμάτο, άρωμα βανίλια και χτυπάμε να αφρατεψει. 

Με μία σπάτουλα εναλλάξ ανακατεύουμε την μαρέγκα με μισό ποτήρι αλεύρι κοσκινισμενο, μισό ποτήρι κακάο και 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ.

 Απλώνουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς περίπου 15 λεπτά, δεν θέλει πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνει. 

.




Μόλις ψηθεί τυλίγουμε σε ρολό με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει. 

Για Την γέμιση χτύπησα μία κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, έβαλα και  μερικά αμύγδαλα τριμμένα μέσα. Για την επικάλυψη έλιωσα 150γρ κουβερτούρα και 150γρ κρέμα γάλακτος. 

Στολίζουμε όπως μας αρέσει 🌺

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Alexandra LessiΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!