Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Πιτούλες με λαχανικά και ελιές !!!


Πιτούλες με λαχανικά και ελιές !!!Νηστίσιμες και πολύ νόστιμες !!!


Υλικά!!
1 φλ νερό χλιαρό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι μαγια
1 κ.γ ρίγανη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
3-3,5 φλ αλευρι
Για την γέμιση
2 κρεμυδια ξερα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
4-5 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
Αλάτι πιπέρι
1 φλ ελιες ψιλοκομμένες


Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατέυω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνω δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί. 

Μετά προσθέτω το λάδι και την ρίγανη ανακατέυω και προσθέτω το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.

 Σκεπάζω και αφήνω στην άκρη μια ώρα να φουσκώσει.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζω λάδι και τσιγαρίζω τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα βγάζω και τα βάζω σε ένα μπολ συνεχίζω τσιγαριζοντας τις πιπεριές τις βάζω και αυτές στο μπολ και συνεχίζω με τα ντοματίνια τα προσθέτω και αυτά στο μπολ μαζί και τις ελιές και λίγο αλάτι και ανακατέυω καλά.

Αφηνω στην άκρη.
Χωρίζω την ζύμη σε 8 μπαλάκια.

Παιρνω ένα μπαλάκι και το ανοίγω σε ένα στρογγυλό φύλο στο μέγεθος πιάτου του φρούτου χαράζω σε 4 τρίγωνα προσεχω να μην φτάσω μέχρι το κέντρο βάζω γέμιση και τα κλείνω στο κέντρο βάζω μια ελιά.Ανακατευω λίγο ελαιόλαδο με 1/2 Κ.γ πάπρικα γλυκιά και λαδώνω τα πιτάκια .

Τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπατζίνα !!!



Μπατζίνα για να πάρει αύριο η μπουμπού στο σχολείο της κα Elena Psillia εξαιρετική πανεύκολη και πολύ νόστιμη...!!!

Υλικά:

700γρ κολοκυθάκια
4 αυγά
180γρ γάλα
90γρ ελαιόλαδο
420γρ φέτα θρυμματισμενη
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κσ δυόσμο ψιλοκομμένο
350γρ αλεύρι γοχ
1κγ μπέικιν πάουντερ
Πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται

Εκτέλεση:

Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη, τα αλατιζετε και τα αφήνετε να στραγγιξουν τα υγρα τους.
Σε ενα μεγάλο μπωλ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και το λαδι και τα ανακατεύετε καλά.
Με μια πετσέτα στυβετε καλά το κολοκύθι και το προσθέτετε στο μπωλ και ανακατεύετε. Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δυόσμο, το πιπέρι και αλάτι αν θέλετε (εξαρτάται από την φέτα)και ανακατεύετε καλά.
Αναμιγνύετε το αλευρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μιγμα. Ανακατεύετε και καλά και προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα.
Λαδωνετε καλά ενα ταψί, εγω έβαλα στρογγυλό με 35εκ διάμετρο, μπορείτε και μικρότερο και ορθογώνιο ή τετράγωνο.
Απλώνετε το μίγμα και ισιωνετε την επιφάνεια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.Καλή επιτυχία!! 

Εκτέλεση φωτό από κυρία Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ ΗΔΕΣ

Αφράτα,τραγανά Κουλουράκια Πορτοκαλιού!!!!


 Αφράτα,τραγανά Κουλουράκια Πορτοκαλιού!!!!

Υλικά:

1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

1 ποτήρι ζάχαρη,

1 ποτήρι σπορελαιο,

1 φακ μπεικιν .

1 βανίλια,ξύσμα 2 πορτοκαλιών,

περίπου 900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις!

 Εκτέλεση::

Βάζουμε στην λεκανιτσα το λάδι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα! 

Ρίχνουμε το χυμό,το ξύσμα,το μπέικιν και ανακατεύουμε!

 Ρίχνουμε πρώτα 2 ποτήρια αλεύρι και τα ανακατεύουμε με σύρμα! 

Συνεχίζουμε ρίχνουμε σιγα_σιγα αλεύρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!

 Θέλουμε αφρατη,λεία ζύμη! Και αρχιναμε φτιάχνουμε την ζύμη κορδόνια λεπτά ίσα το καθένα!

Δίνουμε ότι σχέδιο στα κουλουράκια!

Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί!τα ψήνουμε στους 200 β.προθερμασμενο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά!

Και για 20 λεπτά τραγανά!

Έκανα 100 κομμάτια!

Μέτρημα υλικών ποτήρι 200 ml!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πιπεριές κέρατο τηγανιτές ...φανταστικό ορεκτικό !!!


 


Πιπεριές κέρατο τηγανιτές ...φανταστικό ορεκτικό !!!


Υλικά
Πιπεριές κέρατο
Μία σκελίδα σκόρδο..προαιρετικά
Ξύδι αλάτι ελαιόλαδο
μηλόξιδο 


Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές.  

Βάζουμε λίγο αραβοσιτέλαιο στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά από όλες τις πλευρές μέχρι να μαλακώσουν και να κάνουμε ωραίο χρώμα. 

Σβήνουμε με λίγο μηλόξυδο .

Τις βάζουμε στο πιάτο, τρίβουμε μία σκελίδα σκόρδο στον τρίφτη προαιρετικά , ρίχνουμε  αλάτι Ανακατεύουμε και είναι έτοιμες.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κέικ απίθανο με λάδι !!!


 

Ένα νόστιμο αφράτο και εύκολο κέικ που το φτιάχνω τακτικά με ελαιόλαδο πορτοκάλι και σοκολάτα 🍫 🍊
Ότι πρέπει για το καφεδάκι μας και όχι μόνο..👍👌
Υλικά
Μισή κούπα λάδι
Μισή κούπα γάλα
Μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη καστανή
1 και 3/4 της κούπας αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Μισή κούπα σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη

.



Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη να ασπρίσει... 

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα... 

Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι το ξύσμα τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το baking powder εναλλάξ με το γάλα... 

Τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ...

 Ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά...✓✓✓
Μπορείτε να το φτιάξετε και σε διπλή δόση για μεγάλη φόρμα ή ταψάκι..✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Αγκινάρες με αρακά "αλά πολίτα" !!!


Αγκινάρες με αρακά "αλά πολίτα" ένα φαγητό σαν μπουκέτο λουλουδιών  νόστιμο και υγιεινό !!!👌

Υλικά
500 γρ αρακά
2-3 καρότα
1 σακουλάκι αγκινάρες δικές μου απ'το καταψύκτη
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 λεμόνι το χυμό του
2 κ.γ. κορν φλαου

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, κόβουμε σε φετάκια το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρώς... προσθέτουμε τον αρακά αλάτι πιπέρι και σοτάρουμε...στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα σε φετάκια, ρίχνουμε νερό και βράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου... κατόπιν προσθέτουμε τις αγκινάρες λίγο νεράκι αν χρειάζεται και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες... τέλος αραιώνουμε στο χυμό λεμονιού το κορν φλαου, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα ανακατεύουμε, και κλείνουμε τη θερμοκρασία...✓✓
Αν θέλουμε βάζουμε και πατατούλες...ή τηγανίζουμε..✓✓ 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γλυκό με φιδέ και ρύζι !!!


 Σήμερα είπα να φτιάξω ένα γλυκό με ρύζι και φιδέ που το φτιάχνανε από παλιά . Το οποίο είναι και νηστίσιμο και πάααρα πολύ ωραίο !!!!

Σε μια κατσαρόλα έβαλα 4 κούπες νερό να βράσει, αφού έβρασε πρόσθεσα 1 κούπα ρύζι Καρολίνα αφού το έχω πλυνει καλά. 

Στο τελευταίο στάδιο που πάει να γίνει το ρύζι πρόσθεσα 150 γρ. ζάχαρη. 

Μόλις έβρασε το ρύζι.

 Σε ένα τηγάνι έβαλα λίγο λάδι με 4 μπάλες φιδέ και αφήνω να πάρει ένα χρώμα χρυσάφι. 

Ανακατεύω και ρίχνω το φιδέ στην κατσαρόλα με το ρύζι. 

Γαρνίρω με κανέλα.. 

Καλή επιτυχία σε οποίους το δοκιμάσει..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Zoi PapadopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ