Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Μακαρονόπιτα Μεσολογγίτικη !!!



Μακαρονόπιτα  Μεσολογγίτικη ...με χοντρό μακαρόνι και χειροποίητο φύλλο  πεντανόστιμη !!!

Για το μεγαλο ταψί της κουζινας:
Βραζουμε μισο πακετο μακαρόνια νο 5 και τα στραγγιζουμε(μισό πακέτο, όχι μισό κιλό)
Ριχνουμε μεσα 2 κουπες γάλα 5 αυγα χτυπημενα λιγο λαδι ή βούτυρο 1 γιαουρτακι, και οτι τυριά και οποια ποσοτητα θελουμε. (εγω έβαλα λιγη φετα λιγο κεφαλοτυρι και λιγο ρεγγατο)

Για το φύλλο :
400 γρ αλευρι γ. ο. χ.
λιγο αλατι
1κ.ξυδι
3κ.λαδι
Νερακι οσο παρει για μια μαλακη ζυμη.
Ζυμωνουμε χωριζουμε σε 3 μπαλακια και ανοιγουμε 3 φύλλα... 2 κατω... βαζουμε τη γέμιση και 1 πάνω... ριχνουμε λιγο λαδακι με 2 κ. γαλα και ψήνουμε σε 220β περιπου 45 λεπτα να ροδισει καλά...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Ψωμάκια μπριός βαμβάκι !!!

ΤΕΤΟΙΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΠΡΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ!!!

δόση για
13 με 14 τεμάχια

         ΥΛΙΚΑ
880 γρ.αλευρι για τσουρέκι
180 γρ.γαλα χλιαρό
200 νερό χλιαρό
1,5 φακελάκι ξηρής μαγιάς
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ.ζαχαρη
18 γρ.αλατι
100 γρ.βουτυρο
 ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 190 ΒΑΜΟΥΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΆ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=ROLfdYo8Ayw&feature=share
 

Το Αυθεντικό Τσιζκεικ Φούρνου!! New York Cheesecake!!

Το Αυθεντικό Τσιζκεικ Φούρνου!! New York Cheesecake!!
Πανεύκολο, Αφράτο, με κρεμωδης  Υφη και χωρίς Μίξερ. Το τσιζκεικ που λατρεύετε Παγκοσμίως και οχι άδικα. Αξίζει να το φτιάξετε και να το δοκιμάσετε. Με ολα τα μυστικά βήμα βήμα για επαγγελματικό Αποτέλεσμα.!!!


Μην Ξεχνάτε τους χρόνους ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ : Στους 180 για 30 ΛΕΠΤΑ μετά χαμηλώνουμε στους 150 για άλλα 30 ΛΕΠΤΑ να πάρει σκουροχρυσαφί χρώμα .Κλείνουμε τον φούρνο αφήνουμε μέσα το Τσιζκέικ για 1 ώρα, βγάζουμε μετά να κρυώσει και μετά ψυγείο για 6 ώρες να σφίξει!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ
Cheesecake New York
Για την Βάση
120 γρ Μπισκότα Digestive
60 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την Κρέμα
400 γρ Κρέμα Τυρί
120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ γιαούρτι Στραγγιστό+100 γρ Κρέμα γάλακτος
150 γρ Κρέμα γάλακτος
2 Αυγά
2 κουτ Σούπας Κόρν Φλάουερ
3 Βανίλιες
1/4 Απο τον Χυμό λεμονιού

Για την Σως
200 γρ Κατεψυγμένα Φρούτα του δάσους
40 γρ Ζαχαρη κρυσταλλική
1 κουτ Σούπας Νερό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/tzVAOKszzxE
 

Σούπερ γευστικός εύκολος κορμός !!!



Σούπερ γευστικός ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΟΡΜΟΣ!!!!!!! 

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα πτι Μπερ,

125 γρ άχνη ζάχαρη,

5 κ.σ.κακαο,

250 γρ Βιταμ,

1 φλυντζ του ελληνικού καφέ κονιάκ,

200 ml γάλα φρέσκο!

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα!

Βάζουμε στο μπολ το βιταμ-κακαο_αχνη και τα δουλεύουμε!

Ρίχνουμε το κονιάκ!

Τέλος βουτώντας τα μπισκότα δευτερόλεπτα στο γάλα τα σπάμε μέσα στο μείγμα!

Τα ζυμωνουμε όλα μαζί!

Βάζουμε λαδόκολλα στον πάγκο! 

Βάζουμε το μείγμα και το κλείνουμε προσπαθώντας να του δώσουμε το σχήμα!

Το βάζουμε στην συνέχεια στην κατάψυξη για όλη νύχτα! 

Την επόμενη φτιάχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ:

100 γρ κρέμα γάλακτος,

100 γρ κουβερτουρα γάλακτος,

1 κ.σ.βιταμ! 

.



Βγάζουμε το κρύο κορμό από την κατάψυξη το βγάζουμε από την λαδόκολλα το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και ρίχνουμε πάνω του το ΓΛΑΣΣΟ!

Διακοσμούμε με ότι θέλουμε η το αφήνουμε σκέτο!

Και στην συνέχεια το βάζουμε ξανά κατάψυξη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σοκολατόπιτα αφράτη γευστική σούπερ !!!!


 Ζουμερή,αφράτη,γευστική ΣΟΎΠΕΡ ΣΟΚΟΛΑΤΌΠΙΤΑ!!!!!         

 Συνταγή Υλικά:

4 αυγά,

1 ποτήρι γάλα φρέσκο,

μισό ποτήρι σπορελαιο,

4 κουτ.σούπας .ζαχαρη,

6 κουτ.σούπας κακαο,

1 βανίλια,

1και 1/2 ποτήρι αλεύρι Φαριναπ!

Σιρόπι:

2 ποτήρια νερό,

2 ποτήρια ζάχαρη,

50 γρ κουβερτουρα,

σταγόνες χυμό λεμονιού

Βράσιμο 4 λεπτά(Η κουβερτουρα μπαίνει όταν το κατεβάζουμε)!

ΓΛΑΣΣΟ:

250 γρ κρέμα γάλακτος,

250 γρ κουβερτουρα,

30 γρ Βιταμ!            

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!!!!

Ρίχνουμε το γαλα-σπορελαιο!!!!     

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα κοσκινισμένα σιγα-σιγα και ανακατεύουμε με μαριζ να ενσωματωθούν!

Βουτυρωνουμε το ταψί η πυρέξ (26) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180β προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!  

Σιροπιαζουμε και τα δύο καυτά αλλά το σιρόπι σιγα_σιγα!

Δηλαδή απορροφει και συνεχίζουμε!      

Αφού κρυώσει φτιάχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ και αφού κρυώσει και αυτό το ρίχνουμε πάνω!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σπιτικοί κύβοι λαχανικών χωρίς συντηρητικά !!!!


 Δείτε πώς θα φτιάξετε Σπιτικούς κύβους λαχανικών χωρίς συντηρητικά!!!
Υλικά όλα τα υλικά μαζί να είναι 1 κιλό

κολοκυθάκια
πράσο
κρεμμύδι
μαϊντανό
ντομάτα
πιπεριά Φλωρίνης
λίγο πιπεριά πράσινη αν θέλετε
σκόρδο
καρότα
1 πατάτα
μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικό σας αρέσει
1 κουταλιά αλάτι για κάθε 1 κιλό λαχανικών
πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
κουρκουμά
4 κουταλιές ελαιόλαδο



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtube.com/watch?v=fk_QUslnAEA&feature=share

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Ελαφριά λεμονογλυκάκια στο ποτήρι!!!


 
Ελαφριά λεμονογλυκάκια στο ποτήρι!!!! Ελαφρύ μυρωδάτο και δροσερό !!!


Υλικά για 4 ποτήρια
1 πακ μπισκότα γεμιστά με λεμόνι
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ γιαουρτι στραγγιστό
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία 500 γρ
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι


Εκτέλεση
Κρατάω 4 μπισκότα για την διακόσμηση και τα υπόλοιπα τα τρίβω στο μούλτι.
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί. 

Αφαιρώ την μισή για την διακόσμηση και στην υπόλοιπη προσθέτω το τυρί κρέμα το γιαούρτι το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την άχνη και χτυπάω μέχρι να έχω μια απαλή κρέμα.
Βάζω στα τέσσερα ποτήρια λίγο τριμμένο μπισκότο την κρέμα ξανά μπισκότο και από επάνω κάνω ροζετες με την σαντιγί που κράτησα.

Διακόσμησα με τριμμένο μπισκότο και τα μπισκότα που κράτησα.!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ