Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Κωκ ταψιού σπιτικό αφράτο μαλακό εύκολο επιτυχία εγγυημένη !!!


 Κωκ ταψιού σπιτικό αφράτο μαλακό εύκολο επιτυχία εγγυημένη !!!

Συνταγη
Κωκ ταψιου
Παντεσπανι
6 αβγα
1-1/2 φλυτζανα ζαχαρη
2 φλυτζανες αλευρι γ.ο.χ.( ή φαρινα)
2 κ. γλ.bakin (αν δε βαλετε φαρινα)
3-4 βανιλιες
Χτυπαω τα αβγα με τη ζαχαρη και τις βανιλιες
Μετα ριχνω το αλευρι και το bakin
Αδειαζω το μιγμα σε μεγαλο πυρεξ 32 επί 27 όχι μικρότερο που εχω στρωσει μεσα λαδοκολλα και ψηνω στους 160 αερα για μιση ωρα αναλογα το φουρνο
Κρεμα
1 λιτρο γαλα
2 αβγα χτυπημενα
8 κουταλιες σουπας ανθος αραβοσιτου (οχι στιγμης)
1 βιταμ
3-4 βανιλιες
1-1/2 ποτηρι ζαχαρη
Ολα μαζι στην κατσαρολα ανακατευοντας συνεχως μεχρι να πηξει
Γλασο
2 ποτηρια νερο
5-6 κ. σουπας κακαο
4 κ.σ. Ανθος αραβοσιτου
2 κ.σ. βιταμ
1-1/2 φλυτζανα ζαχαρη
Ολα μαζι στην κατσαρολα ανακατευοντας μεχρι να πηξει( αυτο το μιγμα θα γινει αραιο)
Οταν ριξω το παντεσπανι για ψησιμο ξεκιναω τηνκρεμα
Θελουμε ολα να ειναι καυτα
Κοβουμε το ζεστο παντεσπανι στη μεση και ριχνουμε μεσα την καυτη κρεμα
Σκεπαζουμε με το αλλο κομματι απο το παντεσπανι και το παταμε απαλα να ενωσει με την κρεμα
Και στο τελος φτιαχνουμε το γλασο και το ριχνουμε καυτο πανω στο γλυκο
Αφηνουμε το πυρεξ για λιγο να κρυωσει και βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο
Δεν κοβεται την ιδια μερα και δε σιροπιαζεται διοτι τα μιγματα εναι καυτα και το παντεσπανι παιρνει την υγρασια που χρειαζεται απο τις κρεμες..


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=bZPs4nkCkgs&feature=share

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Κέικ με άρωμα μπισκότου !!!

Κέικ με άρωμα μπισκότου !!!

ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
2 φλυτζανια τσαγιου ζάχαρη
250 γραμ βουτηρο της αρεσκείας σας εγω εβαλα lurpak soft αναλατο
μια κουπα τσαγιου γιαουρτι πληρες
500 γραμ αλευρι φαρινα
1 σφηνακι κονιακ
μια χουφτα κοματακια σοκολατα γαλακτος
2 βανιλετες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ενα φακελακι τριμμενο μπισκοτο γιωτης η τριμμενα μπισκοτα της αρεσκειας σας
ADVERTISING

κουβερτουρα με λιγο βουτηρο για το γλασαρισμα

καλο χτυπημα αυγα και ζαχαρη να γινουν σα κρεμα προσθετουμε το βουτηρο

Συνεχιζουμε το χτυπημα ριχνουμε τις βανιλετες το γιαουρτι το κονιακ και σιγα σιγα το τριμμενο μπισκοτο κα μετα χωρις μιξερ το αλευρι σιγα σιγα που μεσα εχουμε ριξει τα κοματια της σοκολατας

ριχνουμε το μειγμα σε βουτηρωμενη φορμα ψηνουμε σε αεροθερμο προθερμασμενο φουρνο στους 170 για 60 λεπτα γαρνιρουμε με γλασο σοκολατας και απο πανω τριμμα μπισκοτου!


Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Anastasia Kyr‎ -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Κατσικάκι με πατατούλες !!!



Κατσικάκι σκέτη γλύκα με πατατούλες φετούλα απαραίτητη κ μπόλικο ψωμί για βούτες στη σάλτσα κ φυσικά καλό κρασάκι 🍷


Σοτάρω το κρέας καλά με ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο σβήνω με ένα ποτηράκι κρασί ρίχνω ντομάτες περασμένες από το μουλτι λίγο πελτέ ,αλάτι πιπέρι μπαχάρι κανέλα κρόκο Κοζάνης και λίγο ζεστό νερό σιγοβράζω κ αν χρειαστεί προσθέτω νεράκι ρίχνω κ μερικά ντοματινια κ αφήνω να δέσει η σάλτσα του!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Μοσχομυριστό κέικ μανταρινιού σε 5 λεπτά έτοιμο !!!


 
 Σούπερ αφράτο μοσχομυριστό κέικ μανταρινιού σε 5 λεπτά έτοιμο !!!Μοσχοβόλησε το σπίτι μανταρίνι!!!

ΥΛΙΚΆ για μια φόρμα 18 εκ.ειναι μικρή μπορείτε και σε πυρέξ ή ταψακι μακρόστενο φορμακι μιας χρήσης
3 μανταρίνια χωρίς φλούδα
3 αυγά
200 γρ.ζαχαρη
130 καλαμποκελαιο
150 γρ.γιαουρτι στραγγιστο
1 βανίλια
ξύσμα ενός  μανταρινιού
320 γρ.αλευρι φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

 ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΎΣ ΕΣΤΊΑ ΠΆΝΩ ΚΆΤΩ ΠΕΡΊΠΟΥ 50 ΛΕΠΤΆ.
Για το γλάσο θα βάλετε χυμό ενός μεγάλου μανταρινιού και θα προσθέσετε ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα μέτριο γλάσο όχι πολύ πηχτό!!
Μοναδική συνταγή της κ. Γκολφω Νικολού !!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=NjKlKUMwF1c

Ζουμερές μπουκιές κοτόπουλου με πιπεριές κ μανιτάρια !!!


Ζουμερές μπουκιές κοτόπουλου με πιπεριές κ μανιτάρια σήμερα για μας απλά κ νόστιμα!!!


Κοτόπουλο φιλέτο στήθος κ μπούτι το κόβω σε κομμάτια το σωτάρω σε καυτό λάδι ρίχνω ροδέλες κρεμμύδι πιπεριές κόκκινες, κίτρινη, πορτοκάλι, πράσινη, μανιτάρια σε φετακια αφού σοταριστουν καλά σβήνω με κρασί αλάτι πιπέρι, κάρυ,3-4 ντοματίνια, λίγο νερό ζεστό κ σιγοβράζω μέχρι να μείνει με το λαδάκι λίγο προτού το σβήσω ρίχνω το χυμό λεμονιού με μια κουταλιά μουστάρδα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Τυρόπιτα τσαλακωτή με σουρωτή !!!



Καυτή καυτή ίδρωσε το πιάτο !!!! Τυρόπιτα τσαλακωτή με σουρωτή !!!  Φούσκωνε φούσκωνε σαν κέικ!

Ένα φύλλο κρούστας,

500 γρ. φέτα, 

πιπέρι,

 ¾ κούπας λάδι,

3 αυγά,

μια κρέμα γάλακτος,

κ ένα μπουκαλάκι σουρωτή


 Άλειψα ένα ένα τα φύλλα έριξα φέτα τριμμένη που έβαλα κ λίγο πιπέρι κ μάζευα τα φύλλα τα έβαλα σε λαδωμένο ταψί 32 λαδωσα λίγο από πάνω με ότι λάδι έμεινε στη συνέχεια χτυπάω 3 αυγά,την κρέμα γάλακτος κ τη σουρωτή κ τα ρίχνω πάνω στη πίτα. 

Αφήνω 15-20 λεπτά να τραβήξει κ ψήνω στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινίσει !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Μπριζολάκια με πατατούλες!!!

Μπριζολάκια με πατατουλες!!!Ενα φαΐ αγαπημένο όλων.Υπέροχα τρυφερά μπριζολάκια ξαπλωμενα πάνω σε χρυσαφένιες φρέσκες πατάτες από το χωράφι μας.!!!


Υλικα:
Μπριζολες
Πατατες


Μυρωδικα:

αλατι,πιπερι,ριγανη.
Ελαιολαδο,2 κ.σ.μουσταρδα,χυμο απο 1 λαμονι,1κ.σ.μελι.


Κοβω τις πατατες μου κυδωνατες και τις βαζω στο ταψι και τις περιχυνω με το μειγμα :ελαιολαδο-μουσταρδα-λεμονι-μελι τα οποια τα χτυπαω να γινουν κρεμα.

Ριχνω αλατι ,πιπερι,ριγανη.

Αλατοπιπερονω τις μπριζολες μου και τις βαζω επανω στις πατατες.

Ριχνω 1 ποτηρι νερο και ψηνω στους 200 βαθμους.

Γινονται λουκουμι !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ