Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Τούρτα κορμός Μερέντα!!!

 Τούρτα κορμός Μερέντα!!!!!!!! 

Υλικά:

400 γρ μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου,

400 γρ γάλα φρέσκο,

2 κ.σ.κορν φλαουρ,

2 κ.σ κακάο,

2 κ.σ.ζαχαρη,

100 γρ κουβερτουρα,

20 γρ βούτυρο,

250 γρ Μερεντα! 

Εκτέλεση:

Σπάω τα μπισκότα σε ένα μπολ!!! 

Φτιάχνω την κρέμα:

Βάζω στην κατσαρολιτσα το γάλα,ζάχαρη,κορν,κακάο και τα ανακατεύω μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζω και σπάω μέσα την κουβερτουρα,ρίχνω και το βούτυρο και ανακατεύω!

Την ρίχνω όπως είναι καυτή πάνω στα μπισκότα και τα ανακατεύω να μουσκευτουν όλα! 

Βάζω το μείγμα στο τάπερ η ταψί η και πυρέξ και το ισιωνω καλά!

Το κλείνω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες!

Στην συνέχεια το βγάζω από το ψυγείο,βγάζω την μεμβράνη και ρίχνω πάνω την Μερεντα!

Διακοσμώ με τριμμένη κουβερτουρα και το βάζω πάλι στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Γλυκό μους λευκής σοκολάτας με τριμμένη καρύδα!!!

Εύκολη τούρτα μους λευκής σοκολάτας με τριμμένη καρύδα!!!

Φτιάχνουμε μια εύκολη τούρτα με μπισκότα, μούς λευκής σοκολάτας και τριμμένη καρύδα απλά τέλεια!! Μην ξεχάσετε να βάλετε το λικέρ πικραμύγδαλο αν δεν την τρώνε παιδιά γιατί δίνει τέλεια γεύση!!
 Υλικά
  για την βάση
-2 πακέτα γεμιστά μπισκότα με γεύση καρύδα
-90gr βιτάμ
  για την κρέμα
-500ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
-250gr λευκή κουβερτούρα
-20ml λικέρ πικραμύγδαλο ή κονιάκ
-150gr ινδική καρύδα τριμμένη

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/a0WubCHzQp4
 

Γρήγορο και με λιγοστές Θερμίδες Γλύκισμα !!!


Ποτέ οι Λιγοστές Θερμίδες δεν ήταν τόσο Απολαυστικές!!
Ενα Υπέροχο, Γρήγορο και με λιγοστές Θερμίδες Γλύκισμα που θα σας λύσει τα χέρια και τις λιγούρες για κάτι γλυκό!! Άνετα σας το προτείνω για παιδικά Πάρτι που κάνει θραύση αυτό το καλοκαίρι, το προτείνω για αυτός που γυμναζονται και προσέχουν την διατροφή τους!! Η Συνταγή που κάνει θραύση στο Tiktok και στο YouTube με την Υπογραφή του BakeiT φυσικά!!!!

Υγιεινό Γλύκισμα με Ρυζογκοφρέτες(12 Τεμάχια)

12 Ρυζογκοφρέτες με γεύση Κανέλα
100 γρ Πραλίνα Σοκολάτας
100 γρ Φυστικοβούτυρο
100 γρ Μαρμελάδα Φράουλας
100 γρ Πάστα Φιστικιού

Κράνμπερι, Μπισκότα Oreo, Πολύχρωμα Κουφετάκια
Φυστίκια Αιγινης Καβουρδισμένα

Για Επικάλυψη
500 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα της Επιλογής σας
2 κουτ γλυκού Λάδι Καρύδας ή Ηλιέλαιο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/Q_23ZaSYTNQ
 

Σοκολατόπιτα με πορτοκάλι!!!!


 Σοκολατόπιτα με πορτοκάλι θαύμα γεύση !!!


Υλικα
Για το ταψι της κουζινας
2 πακετα σουπερ φρεσκο βουτυρο
4 κουπες ζαχαρη
1 κουπα κακαο σκονη
2 κουταλιες κονιακ
7 αυγα
2 ποτηρια χυμο πορτοκαλι
1 φακελακι μπεικιν 
1 κουταλακι σοδα
λιγο ξυσμα πορτοκαλιου
2 βανιλιες
4 κουπες αλευρι γοχ
Εκτελεση
Ζεσταινουμε το βουτυρο να μαλακωσει προσθετουμε τη ζαχαρη σε μεγαλη κατσαρολα και μετα το κακαο
Ζεσταινουμε το χυμο που μεσα εχουμε βαλει τη σοδα να φουσκωσει προσεχουμε να μη μας χυθει και τον ριχνουμε στο μιγμα και ανακατευουμε να γινει λειο δεν το αφηνουμε να καψει
Ριχνουμε και τα αυγα καλα χτυπημενα με τις βανιλιες κα το κονιακ και ανακατευουμε πολυ καλα σε πολυ χαμηλη φωτια
Σε μπωλ ριχνουμε το αλευρι το ξυσμα το μπεικιν και ανακατευουμε και τα προσθετουμε στο μιγμα σιγα σιγα ανακατευοντας συνεχως μεχρι να γινει ενα ομοιογενες μιγμα
Το ριχνουμε σε βουτυρωμενο ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για μιση ωρα περιπου
Απο πανω ριχνουμε το γλασο που το φτιαχνουμε ως εξης
2 κουταλιες βουτυρο 5 κουταλιες ζαχαρη 3 κουταλιες κακαο 1 ποτηρι ζεστο νερο τα βαζουμε σε χαμηλη φωτια να λιωσουν κα περιχυνουμε το γλυκο
Στολιζουμε με οτι μας αρεσει εγω εβαλα ροδι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Οι Συνταγές της Ρέας !

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Παγωτό Εκμέκ Πολίτικο Συγκλονιστικό!!


 
Μια Εκπληκτική παγωμένη εκδοχή του αγαπημένου μας Εκμέκ με Πολίτικα Αρώματα, Παγωτό με Υλικό Έκπληξη και Σαντιγί για διακόσμηση που δεν έχετε δει πουθενά με αυτα τα υλικά!!! Απλά Κόλαση μην το χάσετε!!!! Φτιάξτε το για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου!!

Αν δεν βρείτε Βουβαλίσιο Γάλα βάζουμε 800ml Γάλα Αγελαδινό πλήρες και 150 ml Κρέμα Γάλακτος 35%

Εκμέκ Παγωτό Πολίτικο Απίθανο!!!

6-7 Φέτες Τσουρέκι Πολίτικο

Για το Σιρόπι
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ Νερό
1 κουτ σούπας Χυμό λεμονιού
Φλούδα από ένα Λεμόνι

Για το Παγωτό
1 Λίτρο Βουβαλίσιο Γάλα 6%-7% λιπαρά
6 Κρόκοι Αυγών μεγάλου Μεγέθους
2 βανίλιες
1/4 κουτ γλυκού Μαστίχα Σκόνη
40 γρ Κορν φλαουερ
Για την Ελβετική Μαρέγκα
4 Ασπράδια Αυγών
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι

Για το Γαρνίρισμα
300 γρ Κρέμα γάλακτος 35 % χτυπημένη σε Σαντιγί
80 γρ Ζάχαρη άχνη
100 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό
100 γρ Φιστίκια Αιγινης χονδροκομμένα

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/OV1HSiOnF3Y

Αφράτο γευστικό Κέικ Πορτοκαλιού Νηστίσιμο!!!


Σας έχω το ποιο Αφράτο γευστικό Κέικ Πορτοκαλιού Νηστίσιμο!!! 

Υλικά:

220 ml ελαφρύ λάδι,

300 γρ ζάχαρη,

400 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

500 γρ αλεύρι Φαρίνα,

1 φακ.μπεικιν,2 βανιλιες,

2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,

μια πρέζα αλάτι!                               

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το λάδι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με μαριζ!

Ρίχνουμε το χυμό,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανιλιες και ανακατεύουμε!

Τέλος προσθέτουμε σιγα-σιγα το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε!

Βάζουμε λαδόκολλα στο σκεύος μας η ταψί η φόρμα η πυρέξ την λαδωνουμε κάτω και πλάγια, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά!

Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλά 10 λεπτά!!     

Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και εάν θέλουμε πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη!!!   

Η συνταγή που γράφω είναι για μόνη δόση!Εδώ εγώ έκανα διπλή δόση και έβαλα το μείγμα σε ταψί (30χ27)!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!