Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Μπιφτέκια κοτόπουλο !!!


Μπιφτέκια κοτόπουλο !!!


1 κρεμμύδι
9 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. ψωμί για τοστ
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κύβο κότας
1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα, καπνιστή
5-6 κλ. θυμάρι
500 γρ. κιμά κοτόπουλο
1 αβγό
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσει ελαφρά.
Όταν το κρεμμύδι έχει μαραθεί και πάρει ελαφρύ χρώμα το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες ψωμιού και τις βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον κύβο, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
Δεν το χτυπάμε πάρα πολύ και γίνει σαν ζυμάρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα με το ψωμί, τον κιμά, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 1κσ ξύδι, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε μπιφτέκια, περίπου 150 γρ. το καθένα, αλείφουμε με το μίγμα (σε ένα μπολ βάζουμε το ένα τέταρτο κύβο κοτόπουλο 1 κ.σ βούτυρο και 3-4 ζεστό νερό) ψήσουμε στον φούρνο στους 200-220° C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε με πατάτυλες μπέμπη.
Της πατάτες της Βράζουμε λίγα λεπτά, τα κόβουμε στην μέση και της σοτάρουμε στο τηγάνι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Pellumbesha LumiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Γίδα γιαχνί με πατατούλες κ κολοκυθάκια !!!


ΓΙΔΑ ΓΙΑΧΝΙ  ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ  ...!!!!Γιατί τη γίδα δεν την τρώμε μόνο βραστή......!!!

Υλικά
1 1/2 κιλό γίδα
4 πατάτες κομμένες κυδωνατες
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1 φλυτζάνακι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 δαφνοφυλλο
3 κόκκους μπαχάρι
1 φλυτζάνακι του καφέ κρασί
1 κ.σ πελτέ
1 φλυτζάνι Χυμό ντομάτας
Εκτέλεση
Ξεπλένω  το κρέας μου και το αφήνω να στεγνώσει.
Βάζω το λάδι μου να κάψει και σοταρω το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τα σκόρδα ολόκληρα  , το δαφνοφυλλο και τα μπαχαρια και τα γυρίζω να ανταλλάξουν άρωματα.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τον πελτέ και τον καβουρδιζω να βγάλει κι αυτός το άρωμα του.
Αλατοπιπερωνω το φαγητό ,  προσθέτω τον χυμό ντομάτας νεράκι ίσα να σκεπάσει το κρέας και σιγοβραζω μέχρι να μαλακώσει .
Τέλος προσθέτω τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και βράζω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελωσει η σάλτσα.
Καλή μας όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Aggeliki AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κουλουράκια φανταστικά !!!


Γιαγιά ΛΈΕΙ .... Ο εγγονός μου !!!! Το κουδούνι στο σχολείο 🏫 χτύπησεΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ..... Δεν έφτιαξες
ΜΌΛΙΣ βγήκαν αφράτα και τραγανά !!!!


ΣΥΝΤΑΓΉ
300 γρ λάδι
300 γρ χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπαικιν παουντερ
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι
2 βανιλιες
Αλεύρι 1 κιλό και λίγο
Να είναι μαλακή η ζύμη είσα που να μην κολλάει στα χέρια
Ψήνω αέρα προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογα με την κουζίνα του καθενός.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Αφράτο σκορδόψωμο με τυριά!!!


   Αφράτο σκορδόψωμο με τυριά!!!!

- 300γρ. αλεύρι γ.οχ
.
- 200ml γάλα

- 1 φακ. μαγιά

- 1/2 κ.γ. ζάχαρη

- 1/2 κ.γ. αλάτι

- 2 κ.σ. ελαιόλαδο

- 1 κ.σ. βούτυρο

- 2 σκ. σκόρδο

- 250γρ. τυρί γκούντα

- 100γρ. τυρί φέτα

- θυμάρι & ρίγανη


Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/KAICBEq7ROI

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Τυρόπιτα Τραγανή με χειροποίητο φύλλο !!!


 Διπλώνω την ζύμη με αυτό τον τρόπο και το αποτέλεσμα είναι Εκπληκτικό! Συνταγή για τραγανή τυρόπιτα!!!!

Τυρόπιτα Τραγανή με χειροποίητο φύλλο !!!
Τυρόπιτες
Πεντανόστιμη και τραγανή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο που θα λατρέψετε!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

    450 γρ αλεύρι γ.ο.χ
    200 γρ νερό
    60 γρ ελαιόλαδο
    1/2 κτγ λευκό ξίδι
    1 κτγ αλάτι
    Ασπράδι από 1 μέτριο αυγό

Για την γέμιση 1ης πίτας

    150 γρ τυρί φέτα

Για την γέμιση 2ης πίτας

    100 γρ ζαμπόν
    100 γρ τυρί μοτσαρέλα
    100 γρ τυρί γκούντα
    50 γρ τυρί φέτα

Για το πασπάλισμα του φύλλου

    80 γρ ελαιόλαδο
    60 γρ σόδα
    1 κτγ αλάτι
    2 κτσ αλεύρι γ.ο.χ

Για το άλειμμα

    1 κρόκο από μέτριο αυγό

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/NdGjJDDJXzc

Τυροψωμάκια !!!



 Ανακατέψτε αλεύρι με γιαούρτι και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα! Αυτά τα τυροψωμάκια είναι πανεύκολα και γίνονται με ό,τι γέμιση μας αρέσει!!!

 Τυροπιτάκια – Τυροψωμάκια

Συνταγή για εύκολα και αφράτα τυροψωμάκια-τυροπιτάκια! Τα γεμίζουμε με τυρί, ζαμπόν-κασέρι ακόμα και λουκάνικα! Απίστευτη συνταγή!


Συστατικά

    150 γρ. χλιαρό νερό
    7 γρ. μαγιά στιγμής
    2 & 1/2 κ.γ. ζάχαρη
    135 γρ. ηλιέλαιο
    150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
    1 αυγό, μικρό
    500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
    1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
    200 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
    1 αυγό για το άλειμμα

 Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ 👉 https://youtu.be/C0VSEcPDfCg

Πιπεριές Φλωρίνης Τουρσί !!!


ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΣΙ!!

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πιπεριές
7 - 8 σκελίδες σκόρδο
Μερικά κλωναρακια μαϊντανό
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
Αλάτι

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος .
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσιου και ψήνουμε 20 λεπτά απο τη μια πλευρά  και τις γυρίζουμε  άλλα 10 λεπτά από την άλλη .
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπάζουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να ιδρώσουν περίπου 45 λεπτά ,κατόπιν βγάζουμε τη φλούδα βγαίνει εύκολα.
Τις κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τα σπόρια  και τις τοποθετουμε σε μπολ με σειρά ,βάζουμε σκόρδο κομμένο σε φετάκια, μαϊντανό ,αλάτι, ξύδι και λάδι ,το κρατάμε στο ψυγειο .
Οταν θελουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε 20 λεπτά νωρίτερα επειδή το ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγειο  .
Αν θελουμε βάζουμε σπορέλαιο ή μισό μισό ,εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο.


Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Litsa Kokkoni ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ