Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Γίδα γιαχνί με πατατούλες κ κολοκυθάκια !!!


ΓΙΔΑ ΓΙΑΧΝΙ  ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ  ...!!!!Γιατί τη γίδα δεν την τρώμε μόνο βραστή......!!!

Υλικά
1 1/2 κιλό γίδα
4 πατάτες κομμένες κυδωνατες
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1 φλυτζάνακι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 δαφνοφυλλο
3 κόκκους μπαχάρι
1 φλυτζάνακι του καφέ κρασί
1 κ.σ πελτέ
1 φλυτζάνι Χυμό ντομάτας
Εκτέλεση
Ξεπλένω  το κρέας μου και το αφήνω να στεγνώσει.
Βάζω το λάδι μου να κάψει και σοταρω το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τα σκόρδα ολόκληρα  , το δαφνοφυλλο και τα μπαχαρια και τα γυρίζω να ανταλλάξουν άρωματα.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τον πελτέ και τον καβουρδιζω να βγάλει κι αυτός το άρωμα του.
Αλατοπιπερωνω το φαγητό ,  προσθέτω τον χυμό ντομάτας νεράκι ίσα να σκεπάσει το κρέας και σιγοβραζω μέχρι να μαλακώσει .
Τέλος προσθέτω τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και βράζω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελωσει η σάλτσα.
Καλή μας όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Aggeliki AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ