Σοκολατένιο παντεσπάνι- Υλικά
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρίν απ
3 κ.σ. κακάο
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και την ζάχαρη για περίπου 8 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα,σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και το κακάο,ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον αέρα στους 180°.
Για το σιρόπι
1 κούπα νερό
3/4 της κούπας σιρόπι παχύρρευστο σοκολάτας
Τα βάζουμε σένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το σιρόπι...
Για την γέμιση
1 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με το περιεχόμενο του φακέλου για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα..
Για την επικάλυψη
1 φακ. Garni με κακάο
200 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
Χτυπάμε το γάλα με την Garni για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί
Για το γλάσο
1 κουβερτούρα
100 ml γάλα φρέσκο
Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε την σοκολάτα και Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στήσιμο τούρτας
Παίρνουμε το ένα παντεσπάνι, το σιροπιάζομαι και απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας.
Από πάνω τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι, το σιροπιάζομαι και απλώνουμε παντού την σαντιγί. και στα πλαϊνά της τούρτας.
Το στρώνουμε καλά να είναι ομοιόμορφο και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μόλις περάσει η ώρα την βγάζουμε και ρίχνουμε το γλασσο .
Γαρνίρομαι με νιφάδες σοκολάτας η ότι άλλο μας αρέσει!!
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ