Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Τιραμισού !!!


Υλικά
    375 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
    6 κ.σ. ζάχαρη άχνη (100 γρ.)
    1 βανίλια
    1 σφηνάκι τσέρι λικέρ
    75 ml καφές εσπρέσο δυνατός
    450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
    225 ml καφές εσπρέσο δυνατός για να βουτήξουμε τα μπισκότα
    50 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
    σαβαγιάρ
    λίγο κακάο τριμμένο για πασπάλισμα
    λίγο ξύσμα σοκολάτας κουβερτούρας


    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί Φιλαδέλφεια , την άχνη ζάχαρη, την βανίλια, το τσέρι (λικέρ ) και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα χτυπάμε μέχρι να σφίξει καλά.
    Με το που σφίξει το τυρί μας, ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού.
    Μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε από τον κάδο και αφήνουμε στην άκρη.
    Σε ένα μπολ βάζουμε τον καυτό καφέ, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
    Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ, από τη μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 20x30 εκ.
    Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της βάσης
    Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα.
    Παίρνουμε πάλι ένα σαβαγιάρ, από τη μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και στρώνουμε από πάνω κάθετα στα προηγούμενα.
    Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα και  σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
    Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να δέσει το γλυκό μας.
    Αφαιρούμε από το ψυγείο και με ένα πιρούνι δίνουμε σχήμα στο γλυκό μας.
    Πασπαλίζουμε με κακάο, ξύσμα μαύρης σοκολάτας κουβερτούρα και κόβουμε σε κομμάτια.

Φωτο Αμερισώ Αθηνιώτου‎ συνταγή Ακης Πετρετζίκης "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ  ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ