Μία πολύ απλή μακαρονάδα με απίστευτη σε γεύση σάλτσα με σόγια -Δοκιμάστε την !!!
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1/2 κουτ.γλυκού κουρκουμά
Για την σάλτσα
1 κούπα τσαγιού κιμά σόγια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 φύλλο δάφνη
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό ξερό ή φρέσκο λίγα φυλαράκια
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
ελάχιστο μπούκοβο αντί για πιπέρι
λίγο κουρκουμά
αλάτι
ελαιόλαδο
1 συσκευασία μικρή σάλτσα ντομάτας
Τι κάνουμε
Βράζουμε τα μακαρόνια και μέσα στο νερό που βράζει ρίχνουμε τον κουρκουμά και αλάτι και μετά τα μακαρόνια και τα βράζουμε όπως αναφέρει η συσκευασία σε χρόνο .
Τα στραγγίζουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι ή βούτυρο κατά προτίμηση να κάψει και ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντάς τα.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια τριμμένα .
Βάζουμε την σόγια --χωρίς να την έχουμε μουλιάσει από το βράδυ --μέσα στο μούλτι και ρίχνουμε 1/2 κούπα νερό και την αλέθομαι .
Την προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό σάλτσας τις πιπεριές κομμένες σε καρεδάκια το μπούκοβο το αλάτι την ζάχαρη το σκόρδο την δάφνη το ξύλο κανέλα το βασιλικό και λίγο νερό -τα ανακατεύουμε και την αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα .
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί..΄
* Εδώ εγώ χρησιμοποίησα όπου λέει λάδι -- βούτυρο Κερκύρας -εσείς ότι βούτυρο έχετε --για περισσότερη νοστιμιά .Στην σάλτσα έβαλα μισό λάδι και λίγο βούτυρο .
Την σάλτσα αυτήν μπορούμε να την βάλουμε και επάνω από πουρέ ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές γενικά όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα είναι πολύ πολύ νόστιμη και γευστική !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1/2 κουτ.γλυκού κουρκουμά
Για την σάλτσα
1 κούπα τσαγιού κιμά σόγια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 φύλλο δάφνη
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό ξερό ή φρέσκο λίγα φυλαράκια
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
ελάχιστο μπούκοβο αντί για πιπέρι
λίγο κουρκουμά
αλάτι
ελαιόλαδο
1 συσκευασία μικρή σάλτσα ντομάτας
Τι κάνουμε
Βράζουμε τα μακαρόνια και μέσα στο νερό που βράζει ρίχνουμε τον κουρκουμά και αλάτι και μετά τα μακαρόνια και τα βράζουμε όπως αναφέρει η συσκευασία σε χρόνο .
Τα στραγγίζουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι ή βούτυρο κατά προτίμηση να κάψει και ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντάς τα.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια τριμμένα .
Βάζουμε την σόγια --χωρίς να την έχουμε μουλιάσει από το βράδυ --μέσα στο μούλτι και ρίχνουμε 1/2 κούπα νερό και την αλέθομαι .
Την προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό σάλτσας τις πιπεριές κομμένες σε καρεδάκια το μπούκοβο το αλάτι την ζάχαρη το σκόρδο την δάφνη το ξύλο κανέλα το βασιλικό και λίγο νερό -τα ανακατεύουμε και την αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα .
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί..΄
* Εδώ εγώ χρησιμοποίησα όπου λέει λάδι -- βούτυρο Κερκύρας -εσείς ότι βούτυρο έχετε --για περισσότερη νοστιμιά .Στην σάλτσα έβαλα μισό λάδι και λίγο βούτυρο .
Την σάλτσα αυτήν μπορούμε να την βάλουμε και επάνω από πουρέ ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές γενικά όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα είναι πολύ πολύ νόστιμη και γευστική !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ