Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Τούρτα Μπανόφι !!!



Για το παντεσπάνι
4 Αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού Φαρίνα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 βανίλια
1 φλιτζάνι νερό

Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό χλιαρού
Λικέρ μπανάνας 1 σφηνάκι

Για την γέμιση

4 Μπανάνες κομμένες σε φέτες
2 φακ. Garni
400 gr γάλα φρέσκο
Καραμέλα γάλακτος (Bonne Maman)

Γαρνίρισμα
Νιφάδες κουβερτούρας

Παντεσπάνι :
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο , το κακάο ,την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το νερό ώστε να γίνει το μείγμα περίπου σαν το κέικ.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 τσέρκι, τα ψήνουμε στον αέρα περίπου 15 – 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) και δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι τρυπώντας τα, αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν τα ξεφορμάρομαι από το τσέρκι.

Σιρόπι : Ανακατεύουμε στο νερό το λικέρ μπανάνας.

Γέμιση :
Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ τα φακελάκια Garni μαζί με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε στην συναρμολόγηση (καλό είναι να φτιάξουμε την σαντιγί όση ώρα ψήνεται το παντεσπάνι ώστε να της δώσουμε χρόνο στο ψυγείο). Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.

Συναρμολόγηση :
Τοποθετούμε σε έναν δίσκο το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζομαι καλά με το 1/2 ποτήρι σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.
Αλείφουμε την επιφάνεια με την μισή δόση της καραμέλας.
Τοποθετούμε μια στρώση μπανάνες σε όλη την επιφάνεια κι από πάνω βάζουμε την μισή σαντιγί. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία σιροπιάζοντας , απλώνοντας καραμέλα, τοποθετώντας τις μπανάνες και τέλος καλύπτοντας με την υπόλοιπη σαντιγί την επιφάνεια και γύρω γύρω στρώνοντας καλά με μια σπάτουλα..
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σταθεί και μετά διακοσμούμε με τις νιφάδες κουβερτούρας όλη την επιφάνεια της τούρτας.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ