ΣΠΕΣΙΑΛ,ΜΥΡΩΔΑΤΟΣ,ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΙΩΤΙΚΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ,ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΡΥΔΙ,ΑΜΥΓΔΑΔΟ!!!
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού,
1 πακέτο κανταιφι,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο,
καρύδια,αμύγδαλα,
σιρόπι
Ανοίγουμε τα φύλλα μπροστά μας.
Δίπλα ανοίγουμε το κανταίφι το οποίο το ξανθίνουμε πάρα πολύ καλά.δηλαδή το ανοίγουμε με το χέρι.
Σε ένα μπολ βάζουμε ψιλοκομμένα.1 κούπα.του νεσκαφέ ή και άλλη κούπα καρύδια,αμύγδαλο,1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγγανιά τριμμένη,μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα,μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.
Παίρνουμε δυο φύλλα βουτυρωνόντας τα.
Βάζουμε στη μέση του φύλλου γέμιση κατά μήκος απάνω κανταίφι και ρολάρουμε σφιχτά
Η ίδια διαδικασία για όλα.
Τοποθετούμε τα ρολά στο βουτυρωμένο ταψί,τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και τα.τοποθετούμε ψυγείο για μισή ωρα.
Τα βγάζουμε τα κόβουμε κομμάτια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο φυσικά.
ΣΙΡΟΠΙ:
4 νεροποτηρα μεσαία νερό,
4 νεροποτηρα μεσαίο ζάχαρη,
χυμό ενος φρέσκου λεμονιού
Βράσιμο να δέσει πολύ καλά.
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ:
Καυτά γλυκά,κρύο σιρόπι.
Εκτέλεση φωτό Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!