Ενα γλυκό πολύ ωραίο που θα ξετρελάνει όλους !!
Υλικά
200 γραμ.βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 φλιτζάνι κακάο
2 φλιτζάνια κοφτά φαρίν απ [αλεύρι που φουσκώνει μόνο του]
3 αβγά
2 βανίλιας
Για την κρέμα καραμέλας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γραμ.βούτυρο
λίγη κουβερτούρα ,η σταγόνες Γιώτης
Για να φτιάξουμε την καραμέλα.
Τοποθετούμε το κουτί από το ζαχαρούχο αφού πρώτα βγάλουμε το χαρτί συσκευασίας σε μία κατσαρόλα ,το σκεπάζουμε με νερό [κλειστό δεν το ανοίγουμε ]και το βράζουμε για 2 ώρες . [τελικά το έβρασα 1 ώρα και μου βγήκε καραμέλα ]
Όταν η στάθμη του νερού κατεβαίνει προσθέτουμε ζεστό να το σκεπάζει το κουτί .
ΠΡΟΣΟΧΗ όταν το βγάλουμε από την κατσαρόλα δεν το ανοίγουμε αμέσως γιατί θα καούμε ,περιμένουμε να κρυώσει .-ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ -
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο ,με την ζάχαρη ,τα βάζουμε στην φωτιά μέτρια και τα αφήνουμε μέχρι να λιώσουν .
Έπειτα τα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κακάο ,και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τις βανίλιας με τα αβγά να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε .Τέλος προσθέτουμε κ το αλεύρι σιγά σιγά και αναμειγνύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας .
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι καλά ,αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Έπειτα αφού κρυώσει εντελώς φτιάχνουμε την κρέμα .
Ανοίγουμε το ζαχαρούχο το αδειάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα .
Τέλος αλείφουμε όλη την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με κουβερτούρα .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Φτιάξτε την καραμέλα από την προηγούμενη μέρα .
Μόλις το φτιάξουμε θέλει ψυγείο να σφίξει ,κι αν θέλουμε το κόβουμε και σε μικρά παστάκια,ιδανικό για παιδικά πάρτη ,κι όχι μόνο .. !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ