Αυτά τα σταφιδόψωμο είναι από τις καλύτερες συνταγές που έχω δημιουργήσει μετά από πειραματισμούς στην κουζίνα μου και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι πολύ αφράτα εύκολα και γρήγορα! Όσες φορές και να τα φτιάξω δεν τα χορταίνομαι!!Eva Triantafilidou
Υλικά
200 γραμ αλεύρι για τσουρέκια η για ολες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη -αν τα θέλουμε γλυκά βάζουμε παραπάνω ζάχαρη-
1 κουταλιά σούπας βούτυρο μαλακωμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
200 ml γάλα
σταφίδες
Βάζουμε σε ένα λεκανάκι 200γρ αλεύρι για τσουρέκια η για όλες τις χρήσεις ένα φακελάκι μαγιά ένα αυγό και ένα ασπράδι τρεις κουταλιές ζάχαρη(αν τα θέλουμε γλυκά βάζουμε παραπάνω ζάχαρη)μια κουταλιά βούτυρο μαλακωμένο τρεις κουταλιές ελαιόλαδο ζυμώνουμε λίγο και ρίχνουμε 200ml γάλα χλιαρό εναλλάξ με 200γρ αλεύρι ζυμώνοντας ταυτόχρονα.
Αν μας κολλάει η ζύμη ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι όχι πολύ να μην σκληρύνει η ζύμη μας ίσα να ξεκολλήσει από τα χέρια και να γίνει μαλακή και αφράτη.
Αφήνουμε να φουσκώσει πατάμε τη ζύμη μας και ρίχνουμε σταφίδες κατά βούληση.
Ζυμώνουμε λίγο ακόμα πλάθουμε μπαλάκια τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για 20 λεπτά! Βγαίνουν 12 κόμματα!
Από την φίλη Ζουζουνιες .