Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Καρυδόπιτα !!!



 Καρυδόπιτα το πολύ ωραίο γλυκό μας...!!!

Υλικά :
1 φλιτζ.τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά(τα ασπράδια μαρέγκα)
2 βανίλιες
1 φλιτζ.τσαγιού γάλα
3 φλιτζ.τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
2 φακελάκια μπεικιν
2 κ. γλ.κανέλα
2 φλιτζ.τσαγιού καρύδια αλεσμένα

ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζ.τσα γιου νερό
1 φλιτζ.καφέ λεμόνι χυμό.




Εκτέλεση :
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5' ώστε να είναι κρύο όταν θα βγει το γλυκό από το φούρνο. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο σχετικά ταψί με βούτυρο κ πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια μας με λίγο αλάτι για να φτιάξουμε τη μαρέγκα μας.
Για το μείγμα μας χτυπάμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, προσθέτουμε το γάλα μας κ τις βανίλιες.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν, την κανέλα μας κ ρίχνουμε σιγά σιγά τα καρύδια κ τέλος με ένα κουτάλι κ απαλές κινήσεις ρίχνουμε τη μαρέγκα μας κ ανακατεύουμε μέχρι να σμίξουν. Ψήνουμε στην κάτω αντίσταση για 30-35' σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180C.
Αφού ψηθεί το γλυκό μας το κόβουμε σε κομμάτια κ το ραντίζουμε με το σιρόπι μας.
Καλη σας επιτυχία!!

Kalliopi Derveni-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ