Κουρκούτι ..παραδοσιακή τοπική πίτα από Βελίτσα (Ανω Τιθορέας ) φανταστική !!!! Είναι πανεύκολη γρήγορη και την φτιάχνανε οταν γυρνούσανε από τα χωράφια για κάτι εύκολο πολύ νόστιμο γρήγορο χορταστικό !!!! Την έφτιαξα κ δεν έμεινε ούτε δείγμα στο λεπτό !!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ !!!
Υλικά για ταψί που θα υπολογίσετε η πίτα να είναι πάχους 2 πόντους .
1 κούπα τραχανά σιταρένιο έβαλα
500 γραμ φέτα λίγο να είναι αλμυρή δεν θα βάλουμε αλάτι καθόλου ..αν θέλετε βάζετε λιγότερη αλλά την θέλει για νοστιμιά πολύ .
2 αυγά
1/2 κουπάκι του καφέ για μέσα
Αλεύρι για ολες τις χρήσεις τόσο όσο να γίνει πηχτός χυλός με το μάτι το καταλαβαίνουμε ..έβαλα περίπου 1 κούπα τσαγιού !
λίγο λάδι για από πάνω στο ταψί .
Βράζουμε σε νερό σκέτο τον τραχανά περίπου για 15 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει .
Αφού βράσει θέλουμε να έχει μέσα ζουμάκι αν το πιεί προσθέστε λίγο νεράκι .
Παίρνουμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε λίγο να κρυώσει .
Προσθέτουμε το λαδάκι ανακατεύοντας και το αλεύρι και σταματάμε την ποσότητα μόλις γινει παχύρευστος χυλός .
Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και την φέτα κομμένη με το χέρι σε κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ καλά .
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί το ισιώνουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο λαδάκι κ με την παλάμη οσο μπορούμε γιατί κολλάει το πάμε σε όλη την επιφάνεια της πίτας .
Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο 180 βαθμούς αέρα και ψήνουμε μέχρι να ξεκολλήσει γύρω γύρω καθώς ψήνεται και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα !!
.
Αφήνουμε να κρυώσει και την εξαφανίζουμε ...τέτοια νοστιμιά δεν περιγράφετε !!!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ..Συνταγή από τον φίλο μου Μάριο από Βελίτσα Ανω Τιθορέας !!!
.