Για τη βάση:
1 πακέτο φρυγανιές και κανέλα.
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη και 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα,
1/2 κούπα αλεύρι,
1/2 κούπα κούσταρ πάουντερ,
1 κούπα ζάχαρη,
2 κρόκοι
2 κουτ.σούπας Βιτάμ
Για το γαρνίρισμα: σαντιγί
Βράζουμε για 10 λεπτά το σιρόπι.
Στρώνουμε σε ταψάκι τις φρυγανιές, πασπαλίζουμε με κανέλα και σιροπιάζομαι.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το αλεύρι, το κουσταρ παουντερ, τη ζάχαρη και λίγο γάλα.
Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε τα ανακατεμένα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και το Βιτάμ.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ανακατεύουμε 3 κουτ.σούπας από την σαντιγί.
Απλώνουμε τη κρέμα στις φρυγανιάς, σκεπάζουμε με τη σαντιγί και γαρνίρομαι Κατς βούληση. Καλή επιτυχία!!!!
κατερινα δαλλη-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
