Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Εκμέκ Σπέσιαλ !!!!!


Παίρνουμε μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πολύ καλά στο ταψί μας,.
Ρίχνουμε πάνω 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο το ανακατεύουμε καλά ,το ισιώνουμε και το ψήνουμε να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 νεροπότηρα νερό
2 νεροπότηρα ζάχαρη,μισό λεμόνι τον χυμό του.
Βράσιμο να δέσει.
Σιροπιάζομαι κρύο κανταΐφι χλιαρό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ:
Μισό κιλό γάλα,
2 κουταλιές της σούπας.ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

Ζεσταίνουμε.γάλα με την ζάχαρη,και ρίχνουμε διαλυμένα κορν φλάουρ,αλεύρι τα οποία διαλύσαμε σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βούτυρο,κρόκους,βανίλια.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
 Όπως είναι σιροπιασμένο το κανταΐφι προσθέτουμε.απαλά μέσα στο κανταΐφι την κρέμα και το ανακατεύουμε απαλά πολύ απαλά να μην λασπώσει.
Επάνω με προσοχή σαντιγί και μπόλικο καρύδι,η αμύγδαλο ψιλοκομμένο!!!

 Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ