Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Πετιμέζι !!!



Υλικά.: Μούστος φρέσκος από σταφύλια.

Εκτέλεση: Σουρώνουμε τον μούστο με τουλπάνι..
Τον βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά..
Ξαφρίζουμε συνεχώς μέχρι να καθαρίσει .
Τον αποσύρουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε για 24 ώρες να κάτσει...( αυτή η διαδικασία λέγετε Κόψιμο).
Μετά σουρώνουμε ξανά με τουλπάνι και τον βράζουμε σε μέτρια φωτιά....
Θέλει περίπου 2-3 ώρες για να δέσει και να έχει την υφή του μπαλσάμικου.....
Το πετιμέζι μας είναι έτοιμο......
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αφήνουμε να κρυώσει.

Και του χρόνου με υγεία!!!!!

Xristina Xasioti-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ