Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Κέικ αφράτο !!!



Υλικά
4-5 αυγά
2 και μισό φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
ένα φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι ( στραγγιστό αγελάδας)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μια βανιλέτα (ένα φακελάκι )
ένα πακέτο αλεύρι φλάουρ 500γρ
ένα πακέτο βούτυρο εγώ έβαλα λούρμπαγκ 250 γρ
προαιρετικά μισό φλιτζ καφέ κονιάκ

Χτυπάω πολύ καλά αυγά και ζάχαρη να γίνει μια αφράτη λεία κρέμα.
Ρίχνω το βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα μετά τη βανιλετα το ξύσμα πορτοκαλιού και αν θέλετε και λίγο κονιάκ μισό φλιτζάνακι του καφέ, ρίχνω και το γιαούρτι και ελαττώνω τη ταχύτητα του μίξερ και τέλος το αλεύρι δυο στροφές και τέλος το μίξερ και με το χέρι μου ανακατεύω καλά και το ρίχνω σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω περίπου μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170.

Anastasia Kyr‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ