Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Κοτόπουλο γιουβέτσι στην γάστρα !!!!


Απίθανο φαγητό σε γεύση -Δοκιμάστε το -εύκολο απλό πεντανόστιμο !!!

Υλικά
1 κοτόπουλο
νερό
ελαιόλαδο
2 κουτ σούπας κοφτές πελτέ 
αλάτι -πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά
κριθαράκι χονδρό
τυρί τριμμένο



 Πως το φτιάχνω
Βάζω στην φγάστρα το κοτόπουλο .
Γεμίζω την γάστρα με νερό και ρίχνω αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο 1 κουτάλα της σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά κοφτή του γλυκού μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά τον πελτέ  και κλείνω την γάστρα .
Την κουνάνω να πάνε τα υλικά παντού.
Ψήνω για 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο σε αέρα 200 βαθμούς κάτω σχάρα και ο αέρας .
Με πιρούνι δοκιμάζω αν έχει ψηθεί -αν όχι συνεχίζετε -αν ψήθηκε το βγάζουμε σε πιατέλα και αν έχει σωθεί το ζουμί προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό .
Μόλις πάρει και αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύομαι και σκεπάζουμε την γάστρα .
Μία συμβουλή για να μην πήζει το κριθαράκι .. Από την  ώρα που ρίχνουμε το κριθαράκι αφήνουμε ακριβώς να ψηθεί 10 λεπτά και κλείνουμε και το αφήνουμε για λίγο μέσα στο φούρνο .
Πρέπει οταν θα βγεί να είναι όπως το βλέπετε στην φωτογραφία κι έτσι δεν πήζει , το οποίο σε λίγη ώρα θα έχει εξαφανιστεί το ζουμί αλλά θα παραμείνει μελάτο .

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας που του δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά !!!
Είναι τέλειοοο καλή όρεξη !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ