Υλικά και Συνταγή
Βάζουμε στο μπολ 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό,1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα,1 φακελάκι ξερή μαγιά,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε.1 νεροπότηρο χλιαρό σπορέλαιο,μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε τέλος ρίχνουμε 4 με 5 νεροπότηρα αλεύρι και ζυμώνουμε.
Οπότε την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την ξαναζυμώνομαι στον πάγκο,και την κόβουμε σε 10 κομμάτια τα οποία τα κάνουμε μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι τα βουτυρώνουμε και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
Συνεχίζουμε τα ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο,το οποίο το κόβουμε μικρές λωρίδες.
Της ρολάρουμε και της τοποθετούμε στην λαδόκολλα στα ταψί.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού,ρίχνουμε ζάχαρη στο καθένα και τέλος τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 15 λεπτά!!!
Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ