Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Τούρτα αφράτη Θεική !!!



Εύκολη ,υπέροχη ,αφράτη τούρτα !!!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Χτυπάμε 6 αυγά με 125 γρ ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 155 γρ αλεύρι φαρίνα,1 βανίλια κοσκινισμένα ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά,το τοποθετούμε στο τσέρκι μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά.
Ανάλογα τον φούρνο μας φυσικά.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά και το κόβουμε.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα νερό,1 κούπα.ζάχαρη,βράσιμο 2 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Οπότε ζεσταίνουμε γάλα με την ζάχαρη ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού τα διαλύσαμε σε λίγο από το κιλό το γάλα και ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βούτυρο,βανίλια.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
Τοποθετούμε τον ένα πάτο παντεσπανιού,σιροπιάζομαι με ένα πινέλο η και κουτάλι,τοποθετούμε πάνω την κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο παντεσπανιου σιροπιάζομαι και τέλος βάζουμε σαντιγί που έχουμε είδη χτυπήσει και την έχουμε ψυγείο.

ΣΑΝΤΙΓΥ.
1 Μόρφατ μεταλλικό κουτί χτυπημένο με μία κούπα άχνη ζάχαρη και 2 κουταλιές της γάλα .Διακόσμηση κεράσι γλυκό.

Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ