Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Τούρτα Red Velvet με Μους λευκής σοκολατας !!!!





Στερεά υλικά
2 + 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι
2 φλ. ζάχαρη

Υγρά υλικά
2 μεγάλα αυγά
1 + 1/2 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. ξινόγαλα
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. υγρή βανίλια
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

Για την Μους...
400 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
2 φακ. Garni
360 γρ. λευκή κουβερτούρα

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 26 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση τους.

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι,το κακάο, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με σύρμα να αφρατέψουν και να πάρουν λίγο όγκο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, ηλιέλαιο, ξινόγαλα, ξίδι, βανίλια, χρώμα και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Τέλος, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Ελέγχουμε αν ψήθηκαν, μπήγοντας ενα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγαίνει στεγνή από ζύμη είναι έτοιμα. Αφήνουμε να σταθούν για 10′ στα ταψιά. Με προσοχή τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά...
χτυπάμε στο μίξερ 400 ml γάλα φρέσκο και 2 φακ garni μέχρι να γίνουν σαντιγί στο τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα σιγά σιγά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί καλά....

Για το σιρόπι...
1 κούπα νερό
Μισή κούπα σιρόπι φράουλας παχύρρευστο

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 1 λεπτό

Στήνουμε την τούρτα.... ένα παντεσπάνι κάτω, σιροπιάζομαι βάζουμε την μισή ποσότητα της κρέμας από πάνω το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζομαι, την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρομαι όπως θέλουμε.

Συνταγή από  Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ